ילדים אוהבים מזון בריא

לאנשים יש נטייה למצוא נחמה במאכלים שאכלו בילדותם, ולכן המעבר לתזונה בריאה יכול לתבוע מכם מאמץ לא קטן. עם זאת, אנשים רבים טוענים שהם נהנים מהמאכלים הבריאים ומהתזונה נוגדת-הסרטן, בדיוק באותה מידה שבה נהנו מהמאכלים שנהגו לאכול בעבר, פשוט לקח להם זמן להתרגל לתזונה החדשה. ככל שאתם צעירים יותר, ההסתגלות קלה יותר
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


לאנשים יש נטייה למצוא נחמה במאכלים שאכלו בילדותם, ולכן המעבר לתזונה בריאה יכול לתבוע מכם מאמץ לא קטן. עם זאת, אנשים רבים טוענים שהם נהנים מהמאכלים הבריאים ומהתזונה נוגדת-הסרטן, בדיוק באותה מידה שבה נהנו מהמאכלים שנהגו לאכול בעבר, פשוט לקח להם זמן להתרגל לתזונה החדשה. ככל שאתם צעירים יותר, ההסתגלות קלה יותר

מאת:ד"ר ג'ואל פורמן

טריאתלון פרדסיה 2008
טריאתלון פרדסיה צלם: עופר ביידה

באופן טבעי, ילדים אוהבים מזונות טבעיים. ההרכב הגנטי שלהם בנוי כדי לצרוך את המזונות שמציע הטבע ללא צורך בעידוד או במאמץ. הם אוהבים ירקות ופירות מטבעם.

לא זו בלבד שילדים אוהבים לאכול מזון בריא, אלא שמהרגע שהתחילו לאכול כך, הם כבר לא יירצו לאכול ג’אנק-פוד. עבודתי כרופא, במשך 13 השנים האחרונות, הוכיחה לי שילדים רוצים ויכולים לשנות הרגלים מסוכנים יותר מאשר מבוגרים.

כשאני משוחח עם תלמידי בית ספר יסודי, כולם ללא יוצא מן הכלל מתלהבים ללמוד על תזונה בריאה ועל מתכוני בריאות טעימים. פעמים רבות הם שואלים אותי כיצד לגרום להוריהם לאכול מזונות בריאים יותר או כיצד יכולה אמם ללמוד לבשל מאכלים המכילים מרכיבים הטובים לבריאות. כשמציגים בפניהם מידע מועיל, הילדים צמאים לידע, במיוחד כשזה קשור לבריאותם. בבית הספר היסודי, ילדים לומדים במהירות על הסכנות הגלומות בסיגריות ובסמים. באותו אופן הם יכולים ללמוד בקלות כמה מהעובדות החשובות ביותר הנוגעות לתזונה. אם מלמדים אותם באהבה, הם ייהנו לאכול מזון בריא ויתגאו בכך שהם מטפלים היטב בגופם. ארבעת הילדים שלי הם דוגמה טובה לכך.

כשקארה הייתה בת 4 היא הביאה לגן ברוקולי מופשר מהקפאה, גזר טרי, פרי וצימוקים. העוגיות, הצ’יפס והבייגלה שהביאו חבריה לגן לא גרמו לה להתפתות. היא נהגה להתגאות ולומר "אני אף פעם לא חולה, כי אני אוכלת אוכל בריא". קארה באמת לא הייתה חולה אף פעם. היא מעולם לא סבלה מדלקות אוזניים או מנזלת. חוץ מאבעבועות רוח, אני יכול לזכור רק עוד פעם אחת שבה חלתה במחלה נגיפית בכל 7 השנים הראשונות לחייה.

כשקארה הייתה בת 7, אספתי אותה מקייטנת הקיץ במועדון הבריאות המקומי. הילדים האחרים אכלו את החטיפים שההורים שלהם שמו להם בתיק – צ’יפס, עוגיות וממתקים, כל הדברים הרגילים. שנינו שמנו לב שכל הילדים האחרים אוכלים ג’אנק-פוד. קארה שאלה אותי "האם ההורים שלהם לא אוהבים אותם"?

"כמובן שהם אוהבים את ילדיהם, קארה. הם פשוט לא יודעים שהאוכל שהם נותנים להם יכול להזיק כל כך לבריאות ולאושר שלהם בעתיד" עניתי. "זו אחת המשימות שאקח על עצמי בעתיד – לסייע לאנשים ללמוד כיצד לגרום לילדיהם להיות חסינים למחלות. אולי גם את יכולה לעזור לי בכך". הרבה מהרעיונות והמוטיבציה שלי לכתיבת הספר הזה נולדו מתוך אותן שיחות עם קארה ועם ילדיי הנוספים.

ילדים אינם טיפשים. הם קולטים היטב את הרעיון הפשוט לפיו "אנחנו המזון שאנו אוכלים".

כיום קארה בת 10, אבל כבר כשהייתה בת 5 היה לה היגיון בריא לגבי צחצוח שיניה וטיפול נכון בגופה יותר מאשר למבוגרים רבים שאני מכיר. ילדים מבינים שהורה אוהב מקפיד על כך שיחגרו חגורות ביטחון, יצחצחו שיניים ויאכלו מזון בריא. ילדים מבינים שהוריהם יצרו את ההרגלים וההתנהגויות האלה כביטוי לאהבתם, ואם יפעלו אחרת, לא זו בלבד שהם מבטאים חוסר דאגה, אלא אף פוגמים בבריאות ילדיהם בעתיד.

בתי האמצעית, ג’נה בת ה-13, אוהבת לסייע לי לתכנן מזון בריא שיערב לחיכם של ילדים. שאלתי אותה "איך אוכל לגרום לילדים לאכול אגוזי מלך שמכילים כל כך הרבה מרכיבי תזונה בריאים, כולל שומנים מקבוצה אומגה-3?"

היא עזרה לי להמציא את הפתעת התפוח ואגוזי המלך. באותו ערב, כל ילדיי אכלו מאכל זה כקינוח. ג’נה אוהבת להכין יחד עם חברותיה מאכלים ממתכוני בריאות. המאכל האהוב עליה הוא שייק אפרסקים. היא שמה במערבל אפרסקים מהקפאה או אפרסקים טריים עם חלב סויה, תמרים וזרעי פשתה ומערבלת עד לקבלת משקה טעים ובריא. גם חבריה אוהבים את המשקה הזה. אני מודה לג’נה על כך שהמציאה הרבה מהמתכונים בספר זה וניסתה אותם על חבריה. גם היא גאה בתרומה שלה למאמציי לגרום לילדים לאכול מזון בריא.

הרגלי אכילה לכל החיים
ארבעת ילדיי, ביניהם שון בן ה-3, אוכלים ירקות ירוקים מדי יום. הם אכלו ירקות אלה מאז ינקותם. בגיל 5 הם כבר ידעו הרבה מאוד על ירקות ירוקים. הם למדו שירקות ירוקים חיוניים למערכת החיסון של הגוף המגנה עלינו מפני מחלות מסוכנות ותורמים לחיים בריאים יותר. הם יודעים שבירקות ירוקים יש כמות גדולה יותר של מרכיבי תזונה חיוניים בכל קלוריה בהשוואה למזונות אחרים.

הם יודעים שבכל ערב אנחנו אוכלים סלט וירקות ירוקים מאודים. הם אוהבים סלטים וירקות ירוקים וכשהם עוברים במטבח, הם נוהגים לאכול כחטיף אפונה מאודה בתרמיל או ארטישוק מאודה. ילדים לומדים רבות ממה שהוריהם ושאר בני המשפחה עושים או לא עושים.

כשמשפחה מתאילנד עוברת לארצות הברית, בני המשפחה עדיין קונים ואוכלים מזון תאילנדי. לבני האדם יש נטייה לאהוב את הדברים שאליהם הם רגילים. הרגלי האכילה שהוקנו לילד עד גיל 10, נשארים בדרך כלל לכל החיים.

בתי ג’נה לא אהבה בהתחלה כרוב קצוץ, אולם כשראתה שכולנו אוכלים כרוב בקביעות ומדברים על סגולותיו להעצמת הבריאות, היא ניסתה לאכול כרוב מספר פעמים. מעניין לציין שכיום הכרוב הוא הירק הירוק האהוב עליה ביותר. אנחנו אוהבים לאכול אותו עם רוטב קשיו – תערובת של אגוזי קשיו לא קלויים, חלב סויה, אבקת בצל ותבליני ירקות מיובשים.


באדיבות פורטל תזונה בריאה Eatwell 
כותב המאמר: ד"ר ג’ואל פורמן (M.D) מתוך הספר "ילדים עמידים" בהוצאת פוקוס



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"המטרה הכי גדולה שלי הייתה להיכנס למרוץ הזה מוכן מנטלית, רגוע יותר. ניסיתי פשוט לקחת את זה כהזדמנות לזרוח, ולא ללחוץ על עצמי יותר מדי", פטריק לאנגה משתף בהכנות שלו לאליפות העולם באיש ברזל בה ניצח.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג