לאחר חודשיים של חימום, עונת האופניים מתחילה "על אמת", עם פתיחת עונת המרוצים הבלגית. היום (שבת) ייערך בפלנדריה מרוץ אומלופ הט ניוסבלַד, מרוץ הוורלד טור הראשון באירופה, שמסמן את פתיחת עונת הקלאסיקות. החודש הקרוב צפוי לכלול שורה של מרוצים חד יומיים, רבים במזג אוויר קשה, ועם קטעי מרצפות. זאת לקראת שיא עונת הקלאסיקות באפריל. זה זמן לעשות סדר:
לכתבות נוספות בנושא:
פתח עונה בסטייל: ניצחון לדרק ג'י מישראל פרמייר טק בגראן קאמינו
"לאנס ארמסטרונג שלח רופא לאיטליה על חשבונו כדי לנסות להציל את אימי"
הטור דה פראנס 2026 יוזנק בברצלונה, לראשונה עם קטע קבוצתי נגד השעון
מתחילים בגנט
אומלופ, שייערך השנה בפעם ה-80, יהיה באורך 197 קילומטר מגנט לנינובה, עם סיכויים טובים לגשם ואולי אף שלג בגנט, שיהפכו את קטעי המרצפות, חלקם במסלול הטור של פלנדריה, לחלקים, מלאי בוץ ומסוכנים. אוהדי האופניים כבר לא יכולים לחכות למראה ההתרסקויות, הפאנצ'רים והרוכבים מכוסי הבוץ והאבק, נאבקים זה בזה. כל הדברים שהופכים את הענף לכל כך נפלא.
השם הבולט על קו הזינוק הוא וואוט ואן ארט, שסיים שלישי אשתקד, ולצדו המנצח משנה שעברה יאן טרטניק, טום פידקוק ויאספר פיליפסן. מרוץ הנשים יהיה באורך 138 קילומטר, וישתתפו בו כמה מהשמות הגדולים בענף, בהן דמי וולרינג, קסיה ניוודאדומה, לורנה וויבס ואליסה בלסמו.
המרדף אחר החמור
רבים מהמשתתפים באומלופ ימשיכו מנינובה לעיירה קורטרייק, וינסו ביום ראשון לזכות בבובת החמור שניתנת למנצח בקורנה-בריסל-קורנה. גם בצרפת ייערכו שני מרוצים בשבת-ראשון, כאשר חואן איוסו ינסה להגן על התואר שלו בפאון-ארדש ומארק הירשי ינסה לנצח פעם נוספת בפאון דרום. בשני המרוצים הללו נראה גם את נדב רייסברג הישראלי רוכב עבור ישראל פרמייר טק
ויוה איטליה
בהמשך החודש מירב תשומת הלב עוברת לאיטליה. בשבת הבאה ייערך בכבישי החצץ של טוסקנה המרוץ החד יומי הגדול הראשון של השנה – הסטראדה ביאנקה. שנה שעברה ה"מונומנט השישי" היה מרוץ פתיחת העונה של טאדיי פוגצ'אר, והוא ניצח לאחר בריחה של 80 קילומטר, מה שנת את הטון לעונה כולה. השנה הסלובני כבר ניצח בטור האמירויות, אבל ניצחון מרשים נוסף באיטליה יכניס את כל הדבוקה לחשש.
לאחר פסק זמן קצר למרוצי הקטעים החשובים הראשונים של אירופה (פריס-ניס וטיראנו-אדריאטיקו), יתקיימו באיטליה כמה מרוצים בעלי ענין רב: טרופיאו אלפרדו בינדה, מהמרוצים היוקרתיים בסבב הנשים, ומילנו-טורינו, המרוץ הוותיק בעולם, שנערך לראשונה ב-1876.
עוברים למונומנטים
ב-22 בחודש ייערך המונומנט הראשון של השנה, מילנו-סן רמו. מדובר במרוץ הקל, ועם זאת הארוך מבין המונומנטים. השנה הוא יהיה יחסית קצר, "רק" 289 קילומטר, כאשר כולם יחכו לדרמה בסיום המוכר – הטיפוס לפוג'יו, הירידה המשוגעת ממנו, והספרינט בוויה רומא. השנה גם נזכה לראות בשובו של מרוץ הנשים לאחר שלא התקיים כ-20 שנה.
לאחר מכן חוזרים לבלגיה, ולשיא של מרוצי האביב. תחילה יהיו מרוצי ההכנה לקראת הטור של פלנדריה – ברוז'-דה פאן, E3 וגנט-וובלחם. האחרון הוא מרוץ שמתאים יותר לספרינטרים ולספרינטריות מרוב הקלאסיקות, והשנה יהיה באורך 250 קילומטר.
פלנדריה על ראש שמחתנו
בתחילת אפריל יתקיימו שניים מהימים החשובים ביותר בעונת האופניים. תחילה, היום הקדוש של מחוז פלנדריה בבלגיה: הטור של פלדנריה (רונדה ואן ולנדרן). זהו כיום ככל הנראה המונומנט השני בחשיבותו, וללא ספק אחד הקשים. השנה מדובר בקצת פחות מ-270 קילומטר, וכולל 16 עליות מרוצפות קצרות וחדות ושבעה קטעי מרצפות שטוחים.
הקוורמונט, הוולבנברג, הוולקנברג והפטרברג הם כולם שמות שגורמים לצמרמורת בקרב האוהדים. שנה שעברה מתייה ואן דר פול ניצח בתצוגת תכלית, והשווה את שיא הזכיות במרוץ. השנה הוא ייאלץ ככל הנראה להתמודד עם אלוף 2023 – פוג'צאר. מרוץ הנשים יהיה בסביבות 160 קילומטר, כאשר אליסה לונגו בורגיני תנסה להגן על תוארה מול שדה מלא כוכבות, ובראשן לוטה קופקי ומריאן ווס.
ברוכים הבאים לגיהנום
שבוע בדיוק לאחר מכן יתקיים המרוץ החד יומי החשוב ביותר בשנה, ובעיני רבים המרוץ השני בחשיבותו בענף אחרי הטור דה פראנס – פריז-רובה. "מלכת הקלאסיקות", "הגיהנום של הצפון", "יום ראשון בגיהנום". הרבה כינויים הודבקו למרוץ היוקרתי. כולם נכונים.
השנה המרוץ אורך 260 קילומטר, ועד הוולודרום ברובה הרוכבים יצטרכו להתמודד עם 30 קטעי מרצפות, כולל הקטע המפורסם ביער ארנברג. שינויי מזג האוויר גרמו לכך שבשנים האחרונות, למגינת לבם של אסכולת האולד סקול, המרוץ כבר לא מתקיים בגשם ובשלג. אבל זה עדין גיהנום שהכל יכול לקרות בו.
בשנתיים האחרונות MVDP ניצח. לפני שבועיים פוג'צאר, שמעולם לא רכב במרוץ בשביל החשש מפציעות והמאמץ הפיזי האדיר לפני עונת הגרנד טורים, פרסם סרטון שבו הוא נראה ברכיבת אימון בארנברג, והצית את דמיונם של האוהדים. זוגתו, אורשקה זיגארט סירבה לשפוך אור על השתתפותו בראיון שנערך לאחרונה. "זה לא גורם לי בעיות בשינה", הייתה תגובתו של ההולנדי, לקראת מה שעשוי להיות מרוץ השנה. בנשים עדין לא ברור מי יהיו הרוכבות שינסו לזכות בפרס הגדול של עולם הקלאסיקות – אבן מרצפת ושלט עם השם שלך בתאי המקלחות.
בדרך לגברת הזקנה
לרוכבים לא יהיה הרבה זמן לנוח, כי מיד אחרי רובה ממשיכים לקלאסיקות הארדנים, מרוצים הררים יותר וללא מרצפות, בהולנד ובחלק הדובר צרפתית של בלגיה. בתוך שבוע נזכה לאמסטל גולד ההולנדי, פלאש-ואלון והסיום האייקוני בעליה הבלתי אפשרית למור דה הוי בו ניצח אשתקד סטיבי וויליאמס מישראל פרמייר טק.
את סיום עונת הקלאסיקות של האביב מציינים ב"גברת הזקנה", המונומנט הרביעי של השנה והוותיק מכולם – ליאז'-בסטון-ליאז'. השנה הוא יהיה באורך 252 קילומטר, ויכלול 11 טיפוסים, כולל הקוט דה לה רדוט המיתולוגי, שיחגוג 50 שנה במרוץ.
שנתיים ברציפות רמקו אוונפול שיגע את בלגיה כשניצח במרוץ. לפני שנתיים היה צפוי דו קרב גדול בינו לבין פוג'צאר, אבל הסלובני נפל ושבר את היד. אשתקד פוג ניצח במרוץ בפעם השניה. יהיה מענין לראות אם הבלגי ישוב עד אז מפציעה ונזכה לראות אותם ראש בראש. בנשים, האלופה המכהנת גרייס בראון פרשה, אבל לעת עתה מסתמן שדמי וולרינג תנסה בפעם השנייה בקריירה לזכות בטריפל הארדנים.
אז הדקו קסדות, כי האקשן מתחיל – ואנחנו כרגיל נסקר אותו באופן צמוד כאן בשוונג. עונת קלאסיקות נעימה!
התעוררנו מתרדמת החורף