בעוד כשבועיים יתקיים מרוץ המדרגות של אליין טכנולוג'י בפתח תקווה ומאות רצים ורצות ישתתפו בו ויטפסו לא פחות מ-36 קומות ובהם לא פחות מכ-660 מדרגות. אימון מדרגות הנו אחד מסוגי האימון האפקטיביים ביותר שקיימים לשם שיפור יכולת גופנית, העלאת חילוף חומרים בסיסי, שיפור מצב בריאותי, שיפור יכולת תנועתית בכל גיל (לרבות בגיל מבוגר), העלאת מסת שריר (בתלות בתנאים מסוימים כמו דופק, אופי האימון, שיפוע המדרגות).
4 טיפים חשובים למרוץ מוצלח ומהנה
1. ההזנקה במישור: התחרות מתחילה בריצה בחניון. המטרה היא לפרוס את המתחרים למנוע עומס בכניסה לחדר המדרגות. לפני הזינוק, מומלץ להתמקם מקדימה כמה שניתן, אולם, אם אתם לא מהרצים המובילים, פנו דרך לאלו שכן. בכל מקרה לא להתחיל בריצה מהירה מדי! מי שיתחיל את הריצה בחניון מהר, ישלם מחיר יקר במדרגות.
2. פניות פרסה: יש לשים לב לפניות הפרסה החדות שיש תוך כדי הריצה בחניון ועד לכניסה לחדר המדרגות.
3. כניסה לחדר המדרגות: חלק זה הינו לחוץ וצפוף, לכן צפו לזה. נסו להיות רגועים, ולא להילחץ מהצפיפות. לאחר שנכנסתם אל חדר המדרגות, אין צורך לנסות לעקוף מתחרים ולבזבז אנרגיות מיותרות. נסו להירגע, לקחת נשימה עמוקה, להוריד דופק ולהתכונן פיזית ומנטלית לתחילת הטיפוס.
4. שלב הטיפוס:
• החלק הראשון של הטיפוס מאוד מטעה. לחדר המדרגות נכנסים אחרי ריצה (יחסית מהירה) בחניון ולכן ההרגשה בקומות הראשונות היא טובה. אולם, מי שלא יתכנן נכון את הקצב, יכנס מהר מאוד לחוב חמצן ויתעייף. לכן, נסו לטפס בהתחלה בצורה מבוקרת ולא מהירה מדי. גם אם אתם מרגישים שזה קל, אל תמהרו וחכו כמה קומות לפני שתגבירו את הקצב.
• מבחינה פיזיולוגית, עדיף לטפס כל מדרגה. גובה המדרגות, זווית הכיפוף של הברך והעומס על השרירים הם הסיבות למה כדאי, למי שמחפש רק לסיים את הטיפוס, לטפס כל מדרגה ולמזער את העומס.
• למי שמחפש תוצאה מהירה יותר, מומלץ לנסות לטפס שתי מדרגות כל צעד (יחד עם זאת שימו לב לסעיף הקודם). מדובר ביעילות ביו-מכנית. בסופו של דבר, כולם יגיעו למעלה גמורים, אז לפחות שזה יהיה בתוצאה טובה.
• לאורך כל המדרגות יש מעקה בטיחות, בצד שמאל. מומלץ להשתמש בו ובכך לחלק את העומס גם לידיים. מצד שני, קחו בחשבון שהשימוש בידיים גורם לעוד חלק בגוף להתאמץ דבר שגורם למאמץ כללי גדול יותר. (שוב מדובר במהירות לעומת עצימות).
שיהיה בהצלחה לכולם.