מאת:נתי ים
המהדורה ה- 91 של "הטור" הצרפתי עומדת להיות אבן דרך בתולדות תחרויות האופניים בזכות לאנס ארמסטרונג והניסיון השני של רוכב אופניים כלשהוא (הראשון היה מיגל אינדוריאן) לזכות ברצף של שש זכיות רצופות "בטור".
מולו יתיצבו שורה של טוענים לכתר ובראשם יאן אולריך "הסגן הניצחי" של לאנס אמסטרונג.
עקב החשיבות האישית המקצועית והכלכלית אשר עומדת מול עיני המתחרים השונים והקבוצות, אופיינה השנה החולפת ברצף חסר תקדים של ראיונות אינפורמציה ודיסאינפורמציה אשר הגיעו מהמחנות השונים.
רוכבים אחדים נעלמו או הועלמו מתחת לפני השטח
רוכבים אחדים נעלמו או הועלמו מתחת לפני השטח על ידי מאמני הקבוצות, אחרים הובלטו בתחרויות אשר לכאורה לא היו בתוכניות האימונים בשנים קודמות, ותמיד הופיעה השאלה האם רוכב זה או אחר יופיע או לא לתחרות זו או אחרת.
עקב המשמעות הרבה השנה, גם המארגנים "העניקו" לראשונה נופך מיוחד בשני חוקים ועוד חוק אחד, אשר לכאורה נועדו לנטרל יתרונות מהותיים של קבוצות אלו ואחרות.
החוק הראשוןאשר הוצג הוא "חוק 2:30" – או בשמו באחר "חוק עוקף לאנס ארמסטרונג" הקובע כי בקטע הרביעי הוא קטע הקבוצתי בנגד-השעון, לא תאבד אף הקבוצה האחרונה יותר מ- 2:30 דקות מהקבוצה הראשונה (גם אם תגיע 10 דקות לאחר זמנה של הקבוצה הראשונה), החל מהרוכב החמישי – אשר על פיו נקבע הזמן הקבוצתי. הזמן הקבוצתי השרירותי יהיה זמן הקבוצה המנצחת + מכסימום 20 שניות למקום השני ומכסימום 10 שניות לכל קבוצה מהמקום השלישי עד המקום ה- 13, מהמקום ה- 14 עד 21 הפער יגדל ב- 5 שניות לכל קבוצה , כל שאר הרוכבים (שישי עד תשיעי – ב-טור דה פראנס משתתפות השנה 21 קבוצות בנות 9 רוכבים כ"א) יקבלו את זמן ההגעה המלא.חוק זה נועד "להגן" על אותן הקבוצות אשר מצטיינות בקטעים אחרים "בטור" למעט נגד-שעון קבוצתי.
החוק השני הוא חוק "המטפס הטוב ביותר" או "חוק עוקף וויראנק", אותו רוכב אשר למרות זכיתו שש פעמים בתואר ובחולצה המנוקדת של המטפס הטוב ביותר בטור, צל כבד מלווה אותו מאז פרשת הסמים של קבוצתו לשעבר "פאסטינה" ב- 1998.
החוק קובע כי הנקודות המוענקות בסיום הקטע בפיסגת ההר מקטיגוריה שניה ומעלה, יהיו בערך כפול לנקודות הנאספות בפסגות בדרג זהה במהלך הקטע.
והחוק החשוב מכלשאולי ישפיע השנה שוב על הטור הוא המלחמה "בשיפור הביצועים" של רוכבי האופניים. כרגיל ב"טור דה פראנס" יש חוק לכולם והבנות צרפתיות (החורגות מהחוקים והתקנות)– קבוצת קלמה לא הורשתה כולה להשתתף בטור למרות שלכאורה נשמר לה מקום יחודי בטור השנה, עקב האשמות וחקירת התיקים הרפואיים בעקבות עדותו המפורטת של אחד מהרוכבים הבכירים בקבוצה.
לעומתה קבוצת "קופידיס" קבוצת האופניים הצרפתית הבכירה ביותר אשר בשורותיה היו בתחילת העונה 4 אלופי עולם עכשווים כולל – איגור אסטרולה אלוף העולם בכביש, נאלצה לקחת השעייה מרצון למשך חודש בעקבות תפיסת 4 מרוכביה עם "משפרי ביצועיים" בנמלי תעופה ובביתם, ושיתוף הפעולה של אחדים מהם עם החוקרים שכיום מעמיד כ- 15 בעלי תפקידים ורוכבים בהווה ובעבר הקרוב תחת חקירה, אך השתתפותה בטור לא עמדה בספק והיא תתיצב ב-3 ביולי על קו הזינוק .
עם התקרב מועד הטור וחשיפת עדויות חדשות ודרושים לחקירה מקרב הרוכבים, הודיעה הנהלת הטור לקבוצות כולן – כי רוכב אשר נגדו מתנהלת חקירה בנושא השימוש בחומרים אסורים, אינו מוזמן לקחת חלק ב"טור דה פראנס" השנה.