דוכן מנצחים קטע 12
1. חואקים רודריגז, ספרד, קאטיושה, 5:40:14 דקות
2. יעקב פולגסן, דנמרק, אסטנה +1:12 דקה
3. רומיין בארדה, צרפת, אז'ה2אר לה מונדיאל +1:49 דקה
ראש דירוג לאחר קטע 12
1. כריסטופר פרום, בריטניה, סקאי, 46:50:32 שעות
2. טיג'יי ואן גרדרן, ארה"ב, ביאמסי +2:52 דקות
3. ניירו קוינטנה, קולומביה, מוביסטאר +3:09 דקות
4. אלחנדרו ולוורדה, ספרד, מוביסטאר, 3:58 דקות
5. תומאס גרנט, בריטניה, סקאי +4:03 דקות
6. אלברטו קונטאדור, ספרד, טינקוף – סאקסו +4:04 דקות
7. רוברט חסינק, הולנד, לוטו נל' – גומבו + 5:32 דקות
8. טוני גאלופין, צרפת, לוטו – סודאל +7:32 דקות
9. וינצ'נזו ניבאלי, איטליה, אסטנה +7:47 דקות
10. בוק מולומא , הולנד, טרק +8:02 דקות
"התוקפנות" של פרום
הדבר הבולט ביותר בקטע ה-12 היה הניסיון של כריסטופר פרום לתקוף ומשום שזו היתה התקפה שלא הניבה דבר, היא נסגרה על ידי כל מתחריו כמעט מיד. עוד לפני ההתקפה הזו תקף אלברטו קונטאדור ונסגר, עוד לפני כן ניסה ניבאלי לצאת וגם הוא נסגר ועל ידי המושכים של פרום, גם קווינטנה ניסה ולא הצליח וכמובן שבלי התקפות סרק של ולוורדה אי אפשר לסגור קטע הרים השנה. החלק המעודד מבחינתו של פרום היא העובדה כי כמעט את כל ההתקפות סגרו עבורו ריצ'י פורט ותומאס גרנט והוא החל להתמודד מול מתחריו רק ממש סמוך לקו הסיום לאחר שמתחריו תקפו ונסגרו.
החלק שאולי יכול להעיד על משהו היה הניסיון של פרום לצאת להתקפה והקלות היחסים בה הוא נסגר על ידי כל מתחריו.
הטור דה פראנס, כמו כל גרנד טור, מנוצח בזכות יכולת לצבור פערים ולמנוע פיגורים. השבוע הראשון, תמיד, הוא ההישרדות של המועמדים להתמודדות על ראש דירוג, גם השנה כך היה. השבוע השני השנה הוא הרים, פירנאים, וכאן כבר המאבקים מקבלים חידוד מדי יום. כל הרוכבים דועכים, אבל יש כאלו המתאוששים טוב יותר ולכן נראים כפורחים לצד הדועכים.
פרום כבר היה דועך של שבוע שלישי, כשניצח בשנת 2013 ואז לא היו מי שהצליחו לבצע מהפך, רק קווינטנה סגר את הפער ממנו במעט, אבל בזמנו קווינטנה לא היה מתחילת המרוץ במאבקי ראש הדירוג ולכן הפסיד זמן יקר כשנקלע למצב בו סייע לאלחנדרו ולוורדה ביום בו התפצלה הדבוקה וספג פער של יותר משלוש דקות מפרום. בסיום היה הפער בין פרום, המנצח, לקווינטנה 4:20 דקות ואם לא סופרים את הדקות מאותו פיצול בדבוקה אז פרום היה מהיר מקווינטנה בין 1:15 ל-1:25 דקה. תקוותם היחידה של המתחרים של פרום היא לדעיכה, אבל אפשר לסייע לדעיכה על ידי ריבוי התקפות ובמקרה של פרום מדובר בבידוד מחבריו לקבוצה המצליחים להכתיב לו קצב בסגירת תקיפות ולא רק. מצד שני, אם זה היה יום רע, או אפילו לא טוב של פרום, אז מתחריו יכולים לשכוח מהחולצה הצהובה של הטור 2015.
קטעי הטור דה פראנס יכולים להראות משעממים למי שלא מבין את כל התרחשויות המרוץ. כך היה יכול להיראות קטע 12 של הטור דה פראנס השנה, כשהדבוקה התנהלה בפער גדול מחבורת החוד כמעט לכל אורך היום, אבל למעשה התחרותיות הפכה את קטע 12 לחסר נשימה באופן קיצוני. המרוץ החל הישר למרדף אחר נקודות מאוץ הביניים אשר הוצב כבר רק 20 ק"מ מהזינוק.
קבוצת לוטו-סודאל הכתיבה קצב שלא אפשר יציאות לבריחה עד למאוץ ושם יצאו המאיצים להתמודד על ראש הדירוג הצמוד של החולצה הירוקה. גרייפל היה ראשון על קו מאוץ הביניים, דגנקולב שני, סאגאן שלישי וקבנדיש רביעי וכך נקבע כי סגאן ימשיך ללבוש את החולצה הירוקה, אך גרייפל צימק את הפער עד כדי 2 נקודות בלבד וזה מבטיח כי הקטע ה-13 גם ייפתח באגרסיביות, אבל הפעם לאורך ק"מ רבים עוד יותר כשמאוץ הביניים רק באמצע הק"מ ה- 93.
חולצה ירוקה
1. פטר סגאן, סלובקיה, טינקוף-סאקסו, 254 נקודות
2. אנדריי גרייפל, גרמניה, לוטו-סודאל, 252 נקודות
3. ג'קוב דגנקולב, גרמניה, ג'אינט-אלפסין, 201 נקודות
4. מארק קבנדיש, בריטניה, אטיקס-קויק סטפ, 185 נקודות
אם תאפשר הדבוקה לקבוצת בריחה לצאת, ייתכן והמאבק יהיה עוד יותר עיקש וזה יקבע לפי מספר הרוכבים בקבוצת הבריחה ומה הם ישאירו על מאוץ הביניים. הקטע מסתיים לאחר שמונה גבעות, מתוכם שלוש עליות מדורגות (3-4) והוא מסתיים לאחר ירידה של כעשרה ק"מ לקו סיום אחרי עלייה של כחצי ק"מ וגרייפל יודע כי השם של סגאן הוזכר כאחד המועמדים לניצחון שם. עם סיום מאבקי החולצה הירוקה של פתיחת קטע 12, יצאה חבורה גדולה של יותר מעשרים רוכבים לבריחה והדבוקה אפשרה לה פער של כ-12 דקות בשיא.
בתוך חבורת החוד היו כמה רוכבים המתמודדים על הקטגוריות השונות. רודריגז השיג ניצחון שני השנה, לאחר שניצח גם בקטע ה-3 שהתסיים במור דה-הוי. הניצחון של רודריגז גם העניק לו 50 נקודות בקטגוריית ההרים ובזכות עוד שתי נקודות שצבר באותו הניצחון לפני כעשרה ימים, הוא צבר כבר 52 נקודות ועלה עד למקום השני בדירוג. בקטע ה-13 (מחר) ילבש רודריגז את החולצה המנוקדת של מלך ההרים, מאחר וכריסטופר פרום שמר על החולצה הצהובה אותה ילבש שוב.
ראש דירוג מלך ההרים
1. כריסטופר פרום, בריטניה, סקאי, 61 נקודות
2. חואקים רודריגז, ספרד, קאטוישה, 52 נקודות
3. ריצ'י פורט, בריטניה, סקאי, 40 נקודות
מאחורי רודריגז התנהלו כמה רוכבים לדירוגי קטגוריות נוספות. רומיים בארגיל גם נכנס לחבורת החוד והצליח לנצח בתחרות הרוכב הצעיר של קטע 12 ולקחת מהפער של קווינטנה הממשיך להוביל בקטגוריה כמעט שלוש דקות, אבל חשוב יותר היה שהוא הותיר את וורן בארגיל הרחק מאחור סגר בכמה דקות ממנו את הפער בדירוג.
דירוג הרוכב הצעיר
1. ניירו קווינטנה, קולומביה, מוביסטאר, 46:53:41 שעות
2. וורן בארגיל, צרפת, ג'יאנט – אלפסין + 6:34 דקות
3. רומיין בארדה, צרפת, אז'ה2אר לה מונדיאל +13:56 דקות
בחבורת החוד רכב גם לואיס מינטח מקבוצת מוביסטאר שהצליח להיות הרוכב החמישי על קו הסיום ויותר משתי דקות לפני החבורה של רוכבי ראש הדירוג. בחבורה של רוכבי ראש הדירוג היו ניירו קווינטנה ואלחנדרו ולוורדה בזמן זהה לזה של כריסטופר פרום וגרנט תומאס מקבוצת סקאי. ריצ'י פורט היה הרוכב השלישי של סקאי על קו הסיום, אבל בפיגור של כמעט חמש דקות מהחבורה של ראש הדירוג. שלושת הרוכבים הראשונים של כל קבוצה, על קו הסיום של כל קטע, מעניקים את הזמן שלהם, במצטבר, לדירוג הקבוצתי ובזכות הדירוגים של קטע 12 עלתה קבוצת מוביסטאר לראש הדירוג הקבוצתי. סקאי לא ישקיעו אנרגיות בדירוג הקבוצתי, כל מטרת הקבוצה מסתכמת בהבאת פרום לפריז בצהובה, אבל הדירוג הקבוצתי הוא יוקרתי וקבוצת מוביסטאר על כל גלגוליה השונים לאורך כל השנים אהבה לנצח בו.
ראש דירוג קבוצתי
1. סקאי, 124:30:54 שעות
2. מוביסטאר +2:46 דקות
3. טינקוף – סאקסו +5:29 דקות
4. ביאמסי + 18:33 דקות