כפי שרצים ורצות נחושים להגדיל את מרחקי הריצה שלהם ולעבור מריצה של 10 ק"מ לאתגר של חצי מרתון ובסוף לגעת במרתון המלא, כך גם שי ראשוני חולה ה-ALS. ראשוני דמות מוכרת מאוד בקהילת ספורטאי הסבולת ואיש ברזל, המרותק לכיסא גלגלים אתגר את עצמו ולפני שנתיים ביחד עם גלעד רותם איש הברזל הטוב ביותר בישראל אי פעם, רצו את שני הקילומטרים האחרונים של מרתון תל אביב, כשרותם דוחף את כיסא הגלגלים של ראשוני עד לקו הסיום. רותם שעשה באותו זמן את המרתון המלא של תל אביב, נרתם לרעיון לרוץ עם ראשוני במטרה להעלות את המודעות למחלת ניוון השרירים ממנה סובל ראשוני.
עוד כתבות על שי ראשוני
יש משהו באישיות של שי ראשוני שגורמת לכולנו להיסחף אחריו
שי ראשוני: "אם לא יהיה יותר גרוע אהיה מאושר"
42.2 ק"מ של אהבה
בשנה שעברה ראשוני החליט על עליית מדרגה ושאינו מסתפק בשני הקילומטרים האחרונים של המרתון התל אביבי וגיבש סביבו סופרגרופ של ספורטאים וחובבים מהשורה הראשונה וכל זאת על מנת ל"רוץ" את כל ה-42.2 ק"מ במרתון תל אביב. אבל השיא הוא השנה, ראשוני והצוות שזכה לשם "Life is good" עומדים מחר (שישי) לעשות מרתון מלא בירושלים, לא פחות ולא יותר. האתגר כאן הוא מעבר לתמרון של האנשים שידחפו את ראשוני בכיסא הגלגלים שלו, להתמודד עם העליות הקשות וגם הירידות הארוכות של הבירה. מהניסיון של שנה שעברה, ברור להם כי צריך להיות ערניים לגבי התנתקות צינור ההנשמה וכי צריך לשים לב למנח גוף וראש לא טובים עקב הטלטלות ולהקפיד על תחזוקה שוטפת כל שעה של ניקוז קנה הנשימה מליחה והזרקת מים לקיבה. כל הדקויות הללו הן קריטיות על מנת לעבור את המסע הזה בהצלחה. גם השנה בירושלים הקבוצה התאמנה בסופי השבוע ותרגלה עליות משמעותיות וליוו אותו בין היתר אלופת ישראל נילי אברמסקי, יניב כתר, דני דויטש, גלעד רותם, יוסי פוקר וכמובן אשתו תמי וילדיו עידו ורז.
"בחרנו הפעם במרתון ירושלים בגלל היחודיות של המרתון הזה. הוא אחד המרתונים היפים בעולם לדעתי וזה היה מתבקש שנעשה אותו, כי לרוץ בירושלים זה הכי מיוחד", מסבירה נילי אברמסקי שפעילה רבות בקבוצת Life is good".
מרתון ירושלים הוא לא קשה מדי לפרויקט כזה?
"רצינו לעשות את מרתון ניו יורק", אבל מבחינה לוגיסטית זה לא פשוט כל הטיסות הללו, אז החלטנו שהפעם נשאר בארץ ונעשה את ירושלים".
כיצד התבצעו האימונים?
עשינו שני אימונים של עליות וירידות על מנת להרגיש את הקושי. הבנו שצריך הפעם רצי אולטרה שיכולים לרוץ למרחקים והם מספיק חזקים למשימה הזו, אז צרפנו כמה כאלו לאימונים ולמרתון עצמו".
אז מה היעד לשנה הבאה?
"ללא ספק מרתון טבריה 2019, אנחנו חייבים לעשות טריפל אחרי תל אביב וירושלים".
יש רשימה של דברים טכניים שצריך להכין מראש ושצריכים להיזהר מהם, כך למשל צריך מישהו שיהיה כל הזמן עם עיניים על צינור ההנשמה. בכיסא עצמו ישנן ידיות שאסור לגעת בהן מכיוון שהן מניעות ומזיזות את הכיסא. כל אבן קטנה יכולה להזיז את הכיסא ולגרום לו לזוז ממקומו ועל כן לפני כל מהמורה הם חייבים לעבור להליכה. כל אחד בקבוצה שתלווה את ראשוני יודע מה תפקידו ומה הוא עושה בזמן הזה. מדובר כמובן בלוגיסטיקה מאוד לא פשוטה ומסובכת וצריך להיות קשוב לראשוני הנמצא בכיסא ולא לסכן אותו. חשוב להבין שמדובר במרתון לא קל כאשר רצים אותו באופן רגיל. במקרה הזה מדובר במרתון שיכול להימשך כ-6 שעות והוא יוזנק על ידי ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, באופן מיוחד ברבע לשש, כשעה לפני הזינוק של הראשון של החצי מרתון ונשיא המדינה ראובן ריבלין מתוכנן לפגוש אותם בקילומטר ה-25. בעיקרון ההנחיות לצוות הן, כי בתום כל קילומטר מבצעים עצירה ובודקים שראשוני במצב טוב וממשיכים – העצירות יכולות להיות לחצי דקה או ליותר מכך אם נדרש סיוע או טיפול רפואי.