המשחקים האולימפיים רק הסתיימו, אבל החגיגות הספורטיביות בצרפת נמשכות, והיום (שני) יוזנק הטור דה פראנס לנשים בפעם השלישית במתכונתו הנוכחית. המארגנים מקווים שהמרוץ היוקרתי, שמתקיים השנה ברווח שבין המשחקים האולימפיים למשחקים הפראלימפיים, ימשיך עם ההצלחות הספורטיביות והכלכליות של שני המרוצים הקודמים, ולא ילך לאיבוד בין שלל אירועי הקיץ.
לכתבות נוספת בנושא:
דיווח: כריס פרום מתכנן לפרוש בסיום העונה הבאה
8000 קלוריות ביום: מה אוכלים הרוכבים במהלך הטור דה פראנס?
רוכבים למציאות אחרת: מסע האופניים של עמותת ברטלי הסתיים בטור דה פראנס
השנה, לראשונה, המרוץ יוזנק מחוץ לצרפת, בעיר רוטרדם בהולנד, שגם אירחה את הזינוק של טור הגברים ב-2010, ויסתיים כעבור שבוע, שמונה קטעים ו-950 קילומטר בפסגת האלפ דואז האגדית. בכך נמשכת המסורת של שימוש בטיפוסים האייקוניים של הטור גם במרוץ הנשים, קטעים שבשנתיים האחרונות היוו את השיא של המרוץ.
היומיים הראשונים יהיו כאמור באזור רוטרדם, כאשר הקטע הראשון יהיה קטע ספרינט קלאסי, והיום השני מחולק לשני קטעים – קטע ספרינט קצר ולאחריו קטע נגד השעון של שישה קילומטרים, היחיד השנה.
לאחר מכן הרוכבות ייצאו לטיול קשה בארדנים. קטע 4 מתחיל בוולקנבורג שבהולנד ומסתיים בליאז' שבבלגיה, כאשר החצי הראשון של הקטע כולל חלק מהטיפוסים של אמסטל גולד, והחלק השני כולל את העליות האחרונות של ליאז'-בסטון-ליאז'. קטע 5 יוצא מבסטון, ובמהלכו הרוכבות יעברו סוף סוף לצרפת. על הנייר מדובר בעוד קטע לספרינטריות, רק שהן ייאלצו להתמודד עם מעל 2000 מטר של טיפוס בדרך לקו הסיום.
בקטע 6 הרוכבות יתמודדו עם רכס הווז' ורכס היורה, אבל ההרים האמיתיים ממתינים בשני הקטעים האחרונים, כאשר לראשונה מאז הושק במתכונת החדשה טור הנשים מגיע לאלפים. קטע 7 יסתיים בטיפוס לפסגת הגרנד בורנה, היכן שדילן טונס ניצח בטור של 2021, והיום האחרון מסתיים בפסגה האייקונית מכולן.
כל תוצאה מלבד נצחון של האלופה המכהנת דמי וולרינג (Team SD Worx–Protime) ייחשב כהפתעה. ההולנדית אמנם לא הלהיבה (בסטנדרטים שלה) בקלאסיקות השנה, אבל ניצחה בכל מרוצי הקטעים בהם השתתפה העונה, בהם הוולטה, הטור של שוויץ ומרוץ איטצולה. נראה גם שהמסלול תוכנן במיוחד עבורה. הזינוק הביתי, הנג"ש הקצר, ולאחר מכן מספר קטעים בשטח האהוב עליה – ההרים.
כמי שזכתה גם באמסטל וגם בליאז', ומי שהביסה את כל יריבותיה בשנתיים האחרונות בהרים הגבוהים, קשה לראות מי תוכל לסכן את זכייתה בחולצה הצהובה. חברתה לקבוצה לורנה וויבס צפויה להאבק על החולצה הירוקה ועל נצחונות בספרינטים.
ולמרות זאת, בטור כמו בטור, הכל אפשרי. לאור היעדרותן של לוטה קופקי, ובעיקר של אלופת הג'ירו הטריה אליסה לונגו בורגיני הפצועה נדמה שהמתחרה העיקרית של וולרינג תהיה קסיה ניווידומה (Canyon//SRAM Racing). הפולניה שברה השנה בצורת ארוכה כשניצחה בפלאש ואלון, לפני וולרינג. שנה שעברה היא סיימה שלישית בטור, ושנייה בעליה לטורמלה, וצפויה להיות מעורבת במאבק על הפודיום.
בהעדרה של לונגו בורגיני, זאת תהיה הזדמנות של חברת לקבוצת (Lidl–Trek), גאיה ריאליני, להאבק על חולצת המובילה. האיטלקיה הצעירה כבר סיימה על הפודיום גם בג'ירו וגם בוולטה. ריאן מרקוס (Visma | Lease a Bike) נהנית מעונה מצוינת, וסיימה שניה אחרי וולרינג בוולטה. היא תקווה להצליח שוב, במיוחד לאור העובדה שהקבוצה ההולנדית החתימה את האלופה האולימפית באופני הרים פולין פרנד-פרבו במטרה לזכות בטור בשנה הבאה.
🔛 𝗥𝗢𝗧𝗧𝗘𝗥𝗗𝗔𝗠 𝗛𝗘𝗥𝗘 𝗪𝗘 𝗚𝗢#TDFF2024 #WatchTheFemmes | @GoZwift pic.twitter.com/Yt3LvRjdys
— Le Tour de France Femmes avec Zwift (@LeTourFemmes) August 11, 2024
ויסמה שולחת כרגיל קבוצה חזקה, שכוללת את מריאן ווס, את זוכת מדליית הכסף בנג"ש אנה הנדרסון הבריטית ואת פאם ואן אמפל, שעדין מבצעת את המעבר מסנסציית קרוס לכביש. אבל, נראה שבעיקר יתחרו על החולצות האחרות, ולא על הצהובה.
התקווה הצרפתית שוב תוטל על הכתפיים של ז'ולייט לאבוס (dsm-firmenich) שסיימה בשנתיים האחרונות בטופ 5 בטור. השנה סיימה רביעית בוולטה וחמישית בג'ירו, והיא תנסה פעם נוספת להתקדם לעבר הפודיום.