בצ'אלנג' ישראמן – כל אחת וכל אחד שעומדים על קו הזינוק הם כבר אלופים. אולם מעבר לאתגר האישי יוצא הדופן, יש גם קרב ספורטיבי על הפרק, והשנה נכונו לנו קרבות מאתגרים מאוד, הן במרחק המלא (3.8 ק"מ שחייה, 180 ק"מ רכיבה ו-42.2 ק"מ ריצה) בו יוכתרו גם אלוף ואלופת ישראל, והן בחצי המרחק, אשר נכלל בסבב העולמי של צ'אלנג'. בכתבה זו נעשה לכם סדר ברשימת המועמדים המלאה במקצי העילית.
לכתבות נוספות בנושא:
הרבה יותר מקילומטרים: המספרים שמאחורי צ'אלנג' ישראמן 2025
"מכיר את איתמר, יודע את החולשות שלו": האיטלקי שמגיע לנצח בצ'אלנג' ישראמן בראיון
הישראמן אלעד פינגרהוט נהרג כשסייע לפצועים, אחיו יתחרו בצ'אלנג' ישראמן לזכרו
חצי המרחק – גברים
שני אלופי השנתיים האחרונות מגיעים פעם נוספת כדי להשיג ניצחון נוסף – מרסל בולבאט הגרמני (24), שיאן המסלול ואלוף 2024, ששרף את המסלול אשתקד עם 4:22:11 שעות, ירצה לעמוד פעם נוספת על ראש הפודיום. איתמר אשד (24), שיאן המסלול הקודם והאלוף מ-2023, ששיאו 4:24:55 שעות, סיים קמפיין אולימפי בו היה קרוב להשיג את הכרטיס לפריז, וכעת חוזר למסלול בפעם השלישית בקריירה.
לצד השניים הללו, אחד המועמדים המובילים הוא מיקלה סרצילה האיטלקי בן ה-36. מדובר בטריאתלט הטוב ביותר באיטליה בקמפיין האולימפי האחרון, שרק בגלל פוליטיקה פנימית נותר מחוץ לסגל למשחקים. כעת, לאחר כמה גיחות לחצי המרחק, הוא החליט לעשות באופן מוחלט את המעבר למרחקים הארוכים, ובחר לפתוח את העונה בצ'אלנג' ישראמן. לעומת מתחריו, הוא לא מכיר את המסלול המאתגר, מה שעשוי להיות קריטי בתחרות.
עוד ברשימת העילית נמצא את דן קוני הוותיק, שעמד פעמים רבות על הפודיום של הישראמן ומכיר את המסלול על בוריו. קוני סיים שלישי בשנה שעברה בחצי המרחק, וישאף להראות שהניסיון בתחרויות מסוג זו מדבר לא פחות מהוואטים.
עוד כמה מהטריאתלטים הטובים בישראל שיעלו על המסלול – אלופי ישראל לשעבר באולימפי איתמר לבנון ואלמוג אלעזרי, אלוף ישראל המכהן בספרינט מ-TRI כנרת מעיין גלנץ, ומדליסט הארד מהישראמן ב-2022 אודי אלחנתי. את רשימת הבינלאומיים על קו הזינוק משלימים תומאש בדנר הצ'כי הוותיק ואלוף פולין במרחק האולימפי, ו- וויצ'ך קופיצ'ינסקי בן ה-22.
חצי המרחק – נשים
כמה מהבכירות בענף, שמכירות גם את המרחק המלא מקרוב, יזנקו למקצה העילית של הנשים בחצי המרחק. סגנית האלופה מאשתקד במלא סופיה קורזונינה היא אולי השם הבולט ביותר. סופיה התמקדה השנה במרחקים הקצרים יותר – בספרינט ובאולימפי – וידועה כרצה מצטיינת, ומעניין לראות איך הדברים יתחברו ברגע האמת.
לצידה על קו הזינוק נראה את הדס מזר וענבר זהבי המעוטרות והמנוסות. השתיים, שהתחרו גם באליפות העולם בקונה אשתקד, סיימו במקום השני והשלישי בהתאמה בחצי המרחק בצ'אלנג' ישראמן 2024. הן מכירות היטב את המסלול ובלי ספק מועמדות גם הן.
הדר שחר, שסיימה רביעית אשתקד, והמדליסטית מ-2022 במרחק המלא נעה כפרי, שחוזרת שנה אחרי שילדה את בנה הבכור, משלימות את הרשימה. שיא המסלול הישראלי בחצי שייך לאנטונינה רזניקוב (אליה נגיע בהמשך) ועומד על 5:14:43 שעות.
המרחק המלא
רשימת המשתתפים מצביעה אולי על אחד הקרבות המרתקים והעמוקים שאנחנו זוכרים בשנים האחרונות. האלוף המכהן דן אלתרמן ינסה להשיג זכייה חמישית בקריירה בתחרות היוקרתית, כאשר גם בגיל 44 הוא עדיין חזק מתמיד, ולא בכדי בשנה שעברה קבע שיא מסלול ישראלי של 9:42:40 שעות.
סגנו מהשנה שעברה אמיל שחקלדיאן, שבשנה שעברה היה הפתעת התחרות והוביל ממש עד החלקים האחרונים של הריצה, צפוי לאתגר אותו ואולי שנה נוספת של ניסיון בתוספת קיומה של התחרות על המסלול הביתי שלו, יוכלו לייצר עבורו מהפך.
אל שני אלו נוסיף גם את אלוף ישראל בחצי המרחק אסף פורת, אשר השיג השנה את הזמן השני בטיבו אי פעם של ישראלי באיש ברזל מלא (במסלול שטוח). פורת הוכיח השנה שהוא נמצא בכושר מצוין, ורבים רואים גם בו את אחד המועמדים הבולטים לניצחון על המסלול המפרך.
עוד על קו הזינוק במקצה העלית האיכותי נפגוש כמה מהטובים בענף – אמיר אלפיה שסיים שלישי אשתקד ושני באליפות ישראל בחצי איש ברזל ב-TRI כנרת, אור שפיצן שסיים רביעי אשתקד ורק הולך ומשתפר מתחרות לתחרות, עמית שקד החזק שמכיר היטב את המסלול, איתן יודשקין שחיין נבחרת ישראל שהשלים בהצלחה את הפיכתו לטריאתלט ועשוי לצאת ראשון מהמים, דן אריה בעל שיא אישי של 9:10 שעות באיש ברזל מלא ורועי קורוליק קוגן הצעיר.
בצד הנשי לצערנו רק טריאתלטית אחת תזנק במקצה העלית של המרחק המלא – האלופה המכהנת ושיאנית המסלול אנטונינה רזניקוב, שחוותה שנה נהדרת עם מקום שני באליפות העולם בניס. אל אף שתהיה האישה היחידה, טוניה התאמנה חזק מאוד ושואפת לשפר את שיאה מהשנה שעברה, שעומד על 10:21:54 שעות. אם התנאים יאפשרו זאת, היא בהחלט יכולה לעשות זאת.