הספרינט הכי ארוך: לקראת ריצת ה-400 מ' במשחקים האולימפיים

ביום שבת יתחילו מוקדמות ריצת ה-400 מ' לגברים ונשים במשחקים האולימפיים בריו, אז מה מחכה לרצים על המסלול ובעיקר לדונלד סנפורד הישראלי
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

היכנסו לעמוד המיוחד של שוונג למשחקים האולימפיים

בשבת הקרובה, 13 באוגוסט, יתחרה האתלט הישראלי דונלד סנפורד במוקדמות ריצת 400 מ'. סנפורד מחזיק בשיא הישראלי במרחק בזמן של 45.05 שנ', אותו קבע בשנה שעברה בתחרות במוסקבה. באליפות אירופה באתלטיקה שנערכה בציריך 2014 זכה סנפורד בארד. ריצת 400 מ' היא אירוע יפה לעין, הקפה מושלמת של המסלול באצטדיון האתלטיקה, ריצה מהירה מתחילתה ועד סופה. זו הריצה הארוכה ביותר בקבוצת הריצות הקצרות. המרחק הבא, 800 מ', משתייך מקצועית כבר למשפחת הריצות הבינוניות. ריצת 400 מ' לגברים נכללת בתכנית האולימפית מהמשחקים הראשונים באתונה 1896. נשים התחילו להתחרות במרחק זה רק במשחקי טוקיו 1964.

מחזיק בשיא הישראלי במרחק בזמן של 45.05 שנ'. דונלד סנפורד | צילום: Misfitknives

עוד כתבות מהמשחקים בריו
לכל הכתבות מריו 2016
סיכום היום החמישי בבריכה במשחקים האולימפיים בריו
כל מה שרציתם לדעת על תחרויות האתלטיקה בריו

השיא העולמי לגברים עומד על 43.18 שנ' ונקבע על ידי מייקל ג'ונסון האמריקאי באליפות העולם בסביליה 1999. ג'ונסון שלט בריצה זו כמעט עשור. הוא זכה במדליית זהב בשני משחקים אולימפיים עוקבים, באטלנטה 1996 ובסידני 2000, כמו גם בארבע מדליות זהב רצופות באליפויות העולם. באטלנטה הוסיף ג'ונסון זהב גם ב-200 מ', הגבר היחיד שעשה את הדאבל הזה אי פעם במשחקים האולימפיים.

מגיע להגן על תוארו

ריצת 400 מ' לגברים היא מקצוע אמריקאי מובהק. ממשחקי מלבורן 1956 ועד לונדון 2012 זכו גברים אמריקאים בזהב 12 פעמים מתוך 15 גמרים. באתונה 2004 ובביג'יינג 2008 הפודיום היה כל אמריקאי. בלונדון 2012 זכה בזהב הרץ קיריאני ג'יימס מהאי גרנדה. ג'יימס ששיאו 43.74 שנ' (הזמן השמיני בכל הזמנים), יתייצב על המסלול בריו בשבת הקרובה כדי להגן על תוארו.

רץ לא אמריקאי שניצחונו זכור במיוחד הוא הקובני אלברטו חואנטורנה. במשחקי מונטריאול 1976 זכה חואנטורנה בזהב גם ב-800 מ' והשלים דאבל היסטורי, ניצחון בשתי ריצות כה שונות, אשר מומחי הריצה תמימי דעים שאין כמעט סיכוי שיתרחש שוב.

השיא העולמי לנשים במרחק זה עומד על 47.60 שנ' שוייך למזרח גרמנייה מריטה קוך, זוכת הזהב במשחקי מוסקבה 1980. הוא נקבע ב-1985, אחד השיאים העתיקים בטבלת שיאי הנשים ומעליו צל כבד בדמות תכנית הסימום הרשמית של מזרח גרמניה שנחשפה בשנות התשעים. שום רצה פעילה לא מתקרבת לזמן הזה והוא תקוע שם, לא מאוים, כמעט נצחי. זמן של 49.55 שנ' הספיק לאמריקאית סניה ריצ'רד רוס כדי לזכות בזהב בלונדון 2012.

קיפוח, דיכוי ואפליה

שתי נשים בתולדות המשחקים האולימפיים עשו כמעשה ג'ונסון וזכו בזהב ב-200 מ' ו-400 מ'. ואלרי בריסקו הוקס האמריקאית בלוס אנג'לס 1984 ומריה חוזה פרס הצרפתייה באטלנטה 1996. ניצחון מרגש וזכור היטב במרחק זה שייך לרצה האוסטרלית קטי פרימן, שזכתה בזהב בסידני 2000 (לאחר מדליית כסף באטלנטה). פרימן, הספורטאית האוסטרלית הילידה הראשונה לזכות בזהב במשחקים האולימפיים, הביאה אתה לסיבוב הניצחון באצטדיון בסידני את הדגל האבוריג'ני. במהלך הקריירה שלה אזכרה פרימן, בכל הזדמנות, את הקיפוח, האפליה והדיכוי של המיעוט הילידי באוסטרליה במשך מאות שנים ואת הצורך בתיקון. לאחר פרישתה הקימה קרן צדקה העוסקת במטרות אלה.

Tab59 -Allyson_Felix_-_4x400_relay_-_2012_Summer_Olympics

זכתה עד היום ב-4 מדליות זהב אולימפיות. אליסון פליקס | צילום: Tab59

בשבת הקרובה תתחרה במרחק זה גם הרצה האמריקאית הנפלאה אליסון פליקס, שזכתה עד היום ב-4 מדליות זהב אולימפיות ו-9 מדליות זהב באליפויות עולם. במהלך הקריירה הצטיינה פליקס ב-200 מ' (זהב בלונדון 2012 וכסף בבייג'ינג ובאתונה). בשנים האחרונות, עם ההתבגרות הבלתי נמנעת (היא כבר בת 31), היא מתמקדת ב-400 ובשנה שעברה זכתה בזהב באליפות העולם במרחק זה, בזמן של 49.26 שנ'. חובבי האתלטיקה לא יחמיצו ודאי את ההזדמנות לצפות באחת ההופעות האחרונות של רצה אדירה זו, אחת הספורטאיות הנערצות במאה העשרים ואחת, בעלת צעדי האיילה והאישיות הכובשת.

היכנסו לעמוד המיוחד של שוונג למשחקים האולימפיים



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"המטרה הכי גדולה שלי הייתה להיכנס למרוץ הזה מוכן מנטלית, רגוע יותר. ניסיתי פשוט לקחת את זה כהזדמנות לזרוח, ולא ללחוץ על עצמי יותר מדי", פטריק לאנגה משתף בהכנות שלו לאליפות העולם באיש ברזל בה ניצח.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג