שנת 2024 הגיעה לסיומה, וזה הזמן לבדוק מה אתם – גולשות וגולשי שוונג – הכי אהבתם בשנה החולפת. אספנו לפניכם את עשר הכתבות הנקראות ביותר בשנה הזו – מהעצות לרצים ולרצות בגיל המבוגר, דרך כתבות התזונה והשעות המומלצות לאכילה, האלוף האולימפי שיצא נגד ישראל והושעה וגם האבל על לכתו של הרוכב האהוב בטרם עת.
1. מיתוס ה-10,000 נשבר: כמה צעדים באמת מומלץ ללכת ביום?
סוגיה שמעסיקה אנשים רבים המעוניינים לשמור על אורח חיים בריא היא כמה צעדים באמת מומלץ ללכת ביום? במשך שנים המספר 10,000 היה סוג של כלל אצבע ומטרה עבור רבים, אולם מסתבר שהוא שרירותי בלבד ומקורו במד צעדים יפני ובקמפיין שיווק אגרסיבי משנות ה-60. המחקרים ממליצים על מספרים אחרים לגמרי ואותם הבאנו בכתבה הנקראת ביותר ב-2024. לכתבה המלאה.
2. חסן יצאה להגנת קיפייגון וירדה מקום בפודיום: "לא רוצה לקבל מדליות שלא זכיתי בהן"
הרבה מהכתבות הנקראות של השנה הגיעו מהמשחקים האולימפיים, אולם זו הכתבה הנקראת מכולן. למי שהספיק לשכוח – ריצת ה-5,000 מטר לנשים בפריז הייתה מורטת עצבים, עם מהפך במטרים האחרון, דחיפות בין הרצות ואפילו פסילה של פיית' קיפייגון שזכתה במדליית הכסף. המשלחת הקנייתית ערערה ורק שעתיים לאחר מכן המותחן הוכרע והפסילה בוטלה. סיפאן חסן יצאה להגנת יריבתה בספורטיביות ראויה לציון וקיבלה את מדליית הארד בכבוד. לכתבה המלאה.
3. אחת ולתמיד: האם ריצה על מסילה "שווה" כמו אימון בחוץ?
הטור של לירן להב עורר הרבה תגובות בקרב הגולשים. בטורו, מסביר הטריאתלט והמאמן על יתרונות ריצה על מסילה (הליכון בפי רבים), כיצד היא מדייקת את המתאמנים ויכולה לסייע לתוכנית האימון שלהם, על מה חשוב להקפיד באימונים הללו ואיך בוחרים מסילה אם אתם מתכננים לרכוש אחת לביתכם. לכתבה המלאה.
4. האלוף האולימפי שיצא נגד ישראל הושעה מכל פעילות
כתבה ממש מהחודש האחרון, המספרת על השעייתו של השחיין הטוניסאי אחמד חפנאווי, האלוף האולימפי מטוקיו וגם אלוף העולם, אשר אחרי 7 באוקטובר יצא נגד ישראל והביע תמיכה בחמאס. לאחרונה, הוא החמיץ את המשחקים האולימפיים בנסיבות שאינן ברורות, וכעת גם ספג השעיה בגין החמצת שלוש בדיקות סמים. מישהו אמר קארמה? לכתבה המלאה.
5. האם אכילה בשעה מאוחרת באמת משפיעה על משקל הגוף?
עיתוי האכילה במהלך היום עשוי להשפיע על הגוף. בכתבה המרתקת עסקו ד"ר איתי זיו והדיאטן מורן נחמני בנושא, תוך צלילה למחקר שבדק עד כמה העיתוי חשוב, האם מומלץ לוותר על ארוחת הבוקר, איך גודל המנות משפיע ואפילו איפה נכנסת לתמונה מהירות האכילה. לכתבה המלאה.
6. 8 עצות חשובות לרצים ורצות בגיל המבוגר
כתבה מקצועית מרתקת של הפיזיותרפיסט עופר צחר, שיכולה לסייע לרצות ולרצים רבים. המחקרים כבר הפריכו את מרבית המיתוסים לגבי ריצה בגיל מבוגר, אך עדיין חשוב לעשות זאת נכון. צחר מביא את הטיפים החשובים ביותר שכדאי לדעת – מהמנוחה הנדרשת, דרך מתיחות ואימוני כוח ועד ניהול הציפיות. לכתבה המלאה.
7. כשהשרירים כבר לא מה שהיו: על תופעת הסרקופניה בגיל המעבר ואיך נמנע אותה
סרקופניה מוגדרת כירידה משמעותית במסת השריר ובכוחו, העלולה להתרחש עם הגיל. מדובר במונח הרלוונטי לכל אדם, וחשוב להכיר אותו בעיקר כדי להימנע מהתופעה ולנקוט באמצעים הנכונים כדי לעכב אותה. התזונאי אלעד שביט צלל לנושא והסביר מהי סרקופניה, איך מאבחנים אותה ואיך נוכל למנוע אותה בעזרת תזונה ופעילות גופנית נכונה. לכתבה המלאה.
8. עשרות דגלי פלסטין: קבלת הפנים העוינת לישראל פרמייר טק בספרד
כולנו יודעים שמצבה של ישראל בעולם מבחינת אהדת הקהל אינו מזהיר, והדבר משפיע כמובן גם על הספורט. קבוצת האופניים המקצוענית ישראל פרמייר טק נוכחה לגלות זאת כאשר מפגינים פרו פלסטיניים הגיעו בהמוניהם לקלאסיקה של סן סבסטיאן והשתלטו על קו הסיום. גם ערב המרוץ כמה מהם פרצו לבמה בטקס הצגת הקבוצות והניפו דגלים לפני שהורדו על ידי המשטרה. לכתבה המלאה.
9. ליבו של ה"ולאדיאטור" נדם: ולאד רמקוביץ' נפטר במהלך הרכיבה
ולאד רמקוביץ', הידוע בכינויו ה"ולאדיאטור", הוא אחד מרוכבי הבייקפאגינג החזקים והאהובים בארץ, אשר היה ידוע בכושרו העילאי ובאתגרים הרבים אותם ביצע בהצטיינות על אופני סינגל ספיד. ולאד הלך לעולמו בעקבות דום לב במהלך רכיבת הצ'ימיצ'ורי והיכה קהילה שלמה בתדהמה. להשלמת התמונה, מומלץ לקרוא גם הטור האישי שכתב חברו אילן טבת לזכרו. לכתבה המלאה.
10. 120 מיליון משתמשים קבעו: אלו נעלי הריצה הכי פופולריות
בתחילת השנה שעברה, אפליקציית Strava פרסמה את הדוח השנתי שלה לסיכום 2023, ובו בין היתר זוגות הנעליים הכי נפוצות בקרב משתמשיה, כשהתוצאות הפתיעו לא מעט משתמשים. עוד פרסמה בדוח איזה ספורט נתן את הקפיצה הגדולה ביותר מבחינת דיווח על אימונים. לכתבה המלאה.