קציצות עדשים ירוקות ברוטב יוגורט | מרכיבים ל-4 סועדים
המרכיבים לקציצות:
2 כוסות עדשים ירוקות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
3/4 כוס פירורי לחם
ביצה
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה, כתושים על המקום
מלח
המרכיבים לרוטב יוגורט:
2 מיכלי יוגורט
2 שיני שום כתושות
8 עלי נענע, קצוצים דק
מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מכינים את תערובת הקציצות: מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים וללא מלח במשך כחצי שעה, עד לריכוך מוחלט. מסננים ומצננים.
2. מעבירים את העדשים המבושלות לקערה ומוסיפים פטרוזיליה, שום, פירורי לחם, ביצה ותבלינים. מערבבים היטב.
3. מחממים מעט שמן לטיגון במחבת רחבה. צרים מהתערובת קציצות ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות מעט ועשויות.
4. מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב ומגישים אותו לצד הקציצות המוכנות.
המתכון באדיבות רות אוליבר לסוגת