המונדיאל בשיאו ואנו ממשיכים להציע לכם מתכונים בסגנון ברזילאי מהמטבח של מארחת המונדיאל, והפעם קציצות דגים אווריריות בסגנון האמזונס
מאת:מערכת שוונג
קציצות דגים אווריריות בסגנון הולנדי | מרכיבים להכנת 15 קציצות
500 גרם פילה נסיכת הנילוס
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל בינוני, מגורד גס ומסונן מנוזלים
1 ביצה טרופה
1 כף חמאה רכה
3 כפות פטרוזיליה
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל
לטיגון:
1/4 כוס שמן לטיגון ו-15 גרם חמאה
לרוטב רמולד:
6 כפות מיונז איכותי
3 נתחי אנשובי משומר בשמן קצוץ דק
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
1 כפית טרגון קצוץ (לא חובה)
2 כפיות מלפפון כבוש במלח קצוץ
2 כפיות צלפים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי האדמה עם קליפתם בסיר גדול, מכסים במים ומבשלים עד שהם רכים. מסננים וממתינים שיתקררו לחלוטין. קולפים ומועכים גס (לא למרקם חלק כמו של פירה).
2. מניחים את הדג בסיר בינוני, מוסיפים מעט מים ומלח, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות, עד שבשר הדג מבושל. מסננים מהמים ומועכים בעזרת מזלג.
3. מניחים את הדג המרוסק ותפוחי האדמה המעוכים בקערת ומוסיפים את יתר חומרי הקציצות והתבלינים. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעות אחדות, להתייצבות, קירור ואיחוד טעמים.
4. מחממים במחבת עמוקה את השמן והחמאה לטיגון. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים להשחמה משני הצדדים.
5. מערבבים את חומרי הרוטב ושומרים במקרר עד ההגשה. מגישים בכלי נפרד לצד הקציצות.
26.6.2014