תום פרנץ, זוכה העונה השלישית של מאסטר שף, מציע לכם מתכון משביע וטעים לשישבת
מאת:מערכת שוונג
אני מאוד אוהב ממולאים ואלו קצת שונים. בחרתי לאפות את הפלפלים דבר שמוציא מהם את הטעם המתקתק והעמוק, והם חצויים כך שרואים את המילוי הטעים של הפתיתים עם הפסטו הטרי. אם אתם ממהרים, תוכלו להכין את המנה גם עם פסטו איכותי מוכן.
פלפלים אפויים במילוי פתיתים עם פסטו בזיליקום | מרכיבים ל-6 מנות
כוס פתיתים "קוסקוס קמח מלא" של סוגת
120 מ"ל שמן זית איכותי (חצי כוס)
2 כוסות עלי בזיליקום טרי שטופים + עלי בזיליקום טרי לקישוט
2 שיני שום כתושות
חצי כוס צנוברים קלויים
כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
200 גרם קוביות גבינה צהובה או בולגרית
3 פלפלים צבעוניים: כתום, אדום וצהוב חצויים לאורכם ונקיים מתוכן
2 כוסות רוטב עגבניות ביתי
מלח ופלפל גרוס טרי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הפתיתים על פי הוראות ההכנה שעל גבי השקית.
2. שמים במערבל או במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים ואת המלח לפי הטעם, ומפעילים תוך כדי זילוף שמן הזית. אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית ומעבדים עד לקבלת רוטב אחיד.
3. מוסיפים חצי כוס גבינת פרמז'ן ומפעילים שוב עד שהיא נטמעת.
4. מערבבים חצי מכמות הפסטו (את השאר מעבירים לצנצנת במקרר) ואת קוביות הגבינה עם הפתיתים, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
5. ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת ומסדרים במחבת או סיר רחב, משומן בשמן זית. מפזרים את רוטב העגבניות מעל הפלפלים וסביבם, מכסים ומבשלים עד להתרככות הפלפלים כ 30-40 דקות.
6. להוסיף מדי פעם מים רותחים אם יש צורך. בחמש הדקות האחרונות לבישול מפזרים באופן אחיד את הפרמז'ן הנותר על הפלפלים.
7. מגישים חם עם עלי בזיליקום טרי לקישוט.
* טיפ של תום פרנץ: המתכון הופך לטבעוני בקלות אם מחסירים ממנו את הגבינות.
המתכון באדיבות תום פרנץ לסוגת המשיקה את סדרת הפתיתים
13.2.2014