חג שבועות מזמן הרבה מתכונים ולא מעט פיתויים, אך בחרנו לא ללכת על המוכר והידוע ולחפש מתכון טעים ויצירתי ושאינו מצריך הרבה זמן להכין אותו. הפוקאצ'ה קשקבל כבשים של השף ארז קומרובסקי ל"סוגת", הוא בדיוק כזה ולאחר שניסינו אותו אצלנו, אנחנו יכולים לדווח קבל עם ועדה כי מדובר במעדן יוצא מן הכלל. חג שמח.
פוקאצ'ה קשקבל כבשים | מרכיבים
1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
30 גר' שמרים טריים
150-200 גר' קשקבל כבשים מגורד
650 מ"ל מים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
אופן הכנה
1. במיקסר מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד
2. יש להשאיר את הבצק במיקסר וגומרים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק
3. מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים כשכל 1/2 שעה מורידים את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה
4. מחלקים לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח
5. מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי-שעתיים
6. מחממים את התנור לטמפרטורה גבוהה של כ-250 מעלות
7. מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות, מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית. אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
8. המלצה: בעת אפייה בתנור, מומלץ לאפות על אבן אפייה.