מחפשים מתכון ספורטיבי לשישי-שבת? אין כמו מרק חורפי עשיר וסמיך בשביל להרגיש את החורף, במיוחד כשהוא מתמהמה
מאת:מערכת שוונג
מרק 3 סוגי שעועית
מרכיבי המנה:
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה
כוס שעועית לבנה מושרית לילה
כוס שעועית אדומה מושרית לילה
כוס שעועית עין (לוביה)
חצי כוס גריסי פנינה
12 כוסות מרק צח
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה
מלח ופלפל
4 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה להגשה
מרק שעועית סמיך צילום: דן פרץ
אופן ההכנה:
1. מזהיבים בסיר רחב את השום. מוסיפים את הרסק והפפריקה ומטגנים עוד כדקה. מסננים את כל סוגי השעועית מהמים ומוסיפים לסיר יחד עם הגריסים.
2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה וחצי או עד שכל סוגי השעועית רכים.
3. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים.
המתכון באדיבות סוגת
מרק עגבניות ולחם טוסקני
מרכיבי המנה (6-8 מנות) :
רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ בינוני
קומץ של שבבי פלפל אדום
שלוש שיני שום קצוצות דק
רבע כוס יין לבן
1 ק"ג עגבניות בשלות קצוצות או עגבניות שלמות קלופות משומרות מסוננות וקצוצות
שתיים וחצי כוסות ציר עוף
10 עלי בזיליקום טריים קצוצים לרצועות דקות או קובייה אחת של תיבוליות בזיליקום – מספר עלים נוספים ישמשו כקישוט
מלח על פי הצורך
300 גרם לחם ג'בטה איטלקי בן יומיים חתוך לקוביות גדולות
שמן זית כתית מעולה לזילוף בסיום
מרק עגבניות ולחם טוסקני צילום: שוקה כהן
אופן הכנה:
1. בסיר מרק 3 ליטר מחממים שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים למשך שתי דקות עד לקבלת צבע שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום והשום וממשיכים לאדות עוד דקה.
2. מוסיפים את העגבניות והיין ומבשלים עוד חמש דקות עד שהן מתרככות. מוסיפים את ציר העוף והבזיליקום ומתבלים עם מלח על פי הצורך. במידה ומשתמשים בתיבוליות ייתכן ולא יהיה צורך במלח.
3. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך עשרים דקות. מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים 3-5 דקות נוספות עד שהלחם מתרכך ומתחיל להתפורר.
4. להגיש בקערה ולסיים בטפטוף שמן זית מעל ועלה בזיליקום לקישוט.
באדיבות השפית עינב גפן לקנור
מרק סולת
מרכיבי המנה:
4 שיני שום כתוש
6 כפות שמן זית
1 צרור כוסברה
2 עגבניות קלופות קצוצות
2 כוסות סולת
17 כוסות מים
רבע כף כורכום
1 כף מלח
רבע כף פלפל שחור גרוס
מרק סולת בסטייל צילום: אילן גוטמן
אופן הכנה:
1. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה קלה (זהירות, לא להשחים. שום שטוגן יתר על המידה הופך מריר ומזיק למנה).
2. מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הכוסברה, ומוסיפים את הסולת באיטיות תוך כדי בחישה נמרצת כך שהסולת יתמזג ויטמע במים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. אם יש צורך מוסיפים מים עד למרקם הרצוי (לסולת נטייה לספוח מים, ולכן לאחר הבישול יתכן ויתקבל מרקם סמיך מדי).
באדיבות השף סהר רפאל – מסעדת כרמים וכדיתא
14.11.2013