המטבחון | לחמניות אגוזי לוז של השף ארז קומרובסקי

אין כמו לפתוח את הבוקר אחרי אימון טוב עם כריך שעשוי מלחם בריא ומזין לפי מתכון של השף ארז קומרובסקי
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


אין כמו לפתוח את הבוקר אחרי אימון טוב עם כריך שעשוי מלחם בריא ומזין לפי מתכון של השף ארז קומרובסקי

מאת:מערכת שוונג


לחמניות בריאות, טעימות וקלות להכנה שישדרגו לכם בקלות כל ארוחת בוקר או כריך.

מרכיבים:

1 ק"ג קמח אורגני מלא  (אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח לחם)
30 גרם שמרים טריים
600 – 650 מ"ל מים מינרליים פושרים
2 כפות דבש פרחי בר
1 כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים
1 כף מלח ים עדין


לחמניות בריאות וקלות להכנה צילום: דן פרץ


אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בקערה גדולה ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים את המים והדבש ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את האגוזים ואת המלח וממשיכים ללוש 5 – 6 דקות נוספות. אם הבצק מרגיש לכם יבש מדי, על תהססו להוסיף מעט מים.

2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20X30 ס"מ לערך. חותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. מניחים את הריבועים על תבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה, מכסים ומשהים לתפיחה נוספת כשעה ורבע.

4. בינתיים מחממים את התנור ל-210 מעלות.

5. מכניסים את התבנית לתנור וזורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים 20 דקות, או עד שהלחמניות משחימות. היזהרו לא לאפות אותן יתר על המידה כדי שלא יהפכו לאבנים.

בתיאבון!



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג