מחפשים מתכון משביע וטעים לשישבת? נסו דג דניס שלם עם תוספות מאתגרות
מאת:מערכת שוונג
דניס שלם בתנור בתוספת תפו"א וטימין | מרכיבים ל-4 מנות
> לערוץ המתכונים של שוונג
4 יח' דניס
רבע כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
4 יח' תפוחי אדמה
5 גבעולי טימין מעולעלים
1 לימון
אופן הכנת תפוחי האדמה:
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מתבלים בשמן זית, מלח פלפל וטימין. לוקחים יריעות קטנות של רדיד אלומיניום ובמרכז הרדיד מניחים את תפוחי האדמה וסוגרים לכדור. כך עושים לשאר
תפוחי האדמה ואופים בתנור במשך 45 דקות.
אופן ההכנה בתנור:
יוצרים חריצים על הדג ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כ-20 דקות.
אופן ההכנה בגריל:
בגריל על להבה נמוכה ורשת משומנת מניחים מעט גבעולי טימין. מניחים את הדגים על גבי גבעולי הטימין ל-8 דקות בלבד. חשוב מאוד לא לגעת בדגים במהלך הזמן ובסיום יש להפוך את הדגים בזהירות ל-8 דקות נוספות. מניחים את הדגים בצלחת ומגישים לצד המנה את תפוחי האדמה וחצי לימון.
באדיבות השף סהר רפאל מסעדת כדיתא וכרמים ל"יינות ביתן"