מסתבר שכמות ההישגים של הספורטאים הבריטים באתלטיקה קלה ובשחייה לא נובעת רק בכמות התושבים באי הבריטי, אלא גם ואולי בעיקר מרמת החיים שלהם. לפי מחקר של גוף ממשלתי בשם "ספורט אנגליה" האחראי על עידוד התעסוקה בפעילות גופנית בקרב תושבי אנגליה, עולה ש-75 אחוז מהאנגלים עוסקים בפעילות גופנית כלשהי, ו-61 אחוז מתוכם פעילים ברמה של שעתיים וחצי אימון בשבוע לפחות – אם לא יותר.
עוד כתבות בנושא
אורח חיים בריא זה לא רק תזונה ופעילות גופנית
6 רעיונות שיניעו אתכם לעשות פעילות גופנית גם בחורף
מדוע חומצות האמינו נחוצות לגוף שלנו לאחר פעילות גופנית?
הנתון המרשים ביותר במחקר הזה הוא ש-61 אחוז מהאנגלים עוסקים בפעילות גופנית במשך יותר מ-150 דקות בשבוע, כשמדובר ב-63 אחוז מסך הגברים שעוסקים בפעילות גופנית ו-58 אחוז מסך הנשים. 14 אחוז נוספים הם אנגלים שעוסקים בפעילות גופנית מתונה יותר מבחינת הזמן, כשמדובר ב-30 עד 149 דקות שבועיות. ביחד יוצא ש-75 אחוז מהאנגלים עוסקים בפעילות גופנית – הלוואי עלינו כאן בארץ.
במדינה שבה תרבות הספורט היא גבוהה, גם הספורטאים בעלי המוגבלויות מקבלים הרבה יותר הזדמנויות להתפתח, ואכן באנגליה 43 אחוז מבין בעלי המוגבלויות עוסקים בפעילות גופנית בהיקף של יותר מ-150 דקות בשבוע ועוד 14 אחוז מהם עוסקים בפעילות גופנית בהיקף קטן יותר.
נתון שדומה יותר למדינות אחרות קשור למעמד הסוציו-אקונומי של העוסקים בפעילות גופנית, וגם באנגליה מסתבר שככל שהמעמד גבוה יותר כך הקשר לספורט הדוק יותר. הפעילות הגופנית הפופולארית ביותר באנגליה היא הריצה והיא מושכת 15 אחוז מכלל העוסקים בפעילות גופנית. מעט אחריה עם 14 אחוז שיעורי סטודיו, ואימונים בחדר כושר מושכים אליהם 12 אחוז מהמתאמנים. את הרביעייה המובילה סוגרת השחייה עם 11 אחוז מהמתאמנים.
עוד נתון מעניין שעלה במחקר הוא שבריטניה מדורגת במקום השני באירופה אחרי שבדיה באחוז האנשים העובדים או מועסקים בתחום הספורט. באי הבריטי מדובר ב-659 אנשים על כל 100 אלף תושבים, כאשר המובילה באירופה בתחום הזה היא שבדיה והשלישית היא דנמרק.
נראה לי שיש טעות. היכן ההליכה?
רשמתם ריצה ואולי זה תרגום של jogging שזה או הליכה או ריצה.