רוכבי המאסטרס הישראלים חזרו מגראן פונדו קפריסין 2024 שנערך בפאפוס עם שלל הישגים. בראש הרשימה, ניצחון בקטגוריה הקבוצתית המעורבת אותו השיגה קבוצת IGP, ועוד לא מעט רוכבים שעמדו על הפודיום, הן בדירוג הכללי והן בכל אחד מהקטעים.
לכתבות נוספות בנושא:
צפו: רוגליץ' טעה בפנייה ועדיין ניצח בנג"ש, אוונפול ופידקוק התרסקו
רעידת אדמה: איך קרה שלרוכבת הטובה בעולם אין קבוצה לעונה הבאה?
השלישי שלו: ואן דר פול ניצח בטור של פלנדריה בתצוגת תכלית
המרוץ בקפריסין מורכב משלושה ימי תחרות, שהם גם מוקדמות לאליפות העולם למאסטרס, מרבית הרוכבים הישראלים התחרו בקטגוריה המובילה הנקראת "אקספרט" והיתר בקטגוריה השנייה הנקראית "ספורטיב". שלושת המקומות הראשונים שעולים על הפודיום בכל קטגורית גיל מקבלים מקום אוטומטי לאליפות העולם, ואיתם 25 האחוזים העליונים בדירוג בכל קטגוריה זוכים גם הם בסלוט. המתכונת היא אמנם של מרוץ שלבים של עם דירוג כללי, אך ניתן לזכות בסלוט בכל יום בנפרד.
אלוף העולם בקטגוריית הגיל 69-65, הלא הוא הבעלים של ישראל פרמייר טק סילבן אדמס, שוב עמד על ראש הפודיום בדירוג הכללי לקבוצת הגיל, כאשר באותה קבוצה סיים שני גיל אולשנסקי מקבוצת TACC במה שהשלים את הקטגוריה ה"ישראלית" ביותר במרוץ.
עוד עלו על הפודיום – יפעת ספריאל, מ-IGP סיימה במקום השני הכללי לגיל 54-50, עומר מונין מ-IGP סיים שני כללי 40-44, רבקה זאור מ-IGP סיימה במקום השלישי בדירוג הכללי אצל הנשים לגיל 49-45, מאיר טסלר מ-TACC סיים במקום השלישי הכללי לגיל 74-70, וליאת זק מ-TACC ניצחה בקטגוריית הספורטיב בגיל 59-55.
רבקה זאור סיפרה לאחר התחרות: "גראן פונדו קפריסין היא תחרות קרובה לבית, נוח מאוד להגיע ולהשתתף. יופי של תחרות עם שלושה סטייג'ים מאתגרים, מתחרים ברמה גבוהה ומאורגן למופת. אני אישית באה בשביל הטיפוס הקשוח, הנג"ש פחות בשבילי בעיניי, אבל נותן סוג של אימון מצוין. כבר שנה שנייה שהקבוצה מגיעה וזה בהחלט חוויה יותר מיוחדת מאשר להתחרות בחו"ל לבד. אין הרבה תחרויות סטייג'ים של UCI, והיא מוכיחה את עצמה כל שנה".
גיל אולשנסקי שיתף גם הוא: "התחרות הייתה מאתגרת כבעבר, נופים מדהימים, מארחים שמחים ואדיבים מאד. היום הראשון נפתח עם נג"ש רולינג היל מהיר, יתרון עצום לאופני נג"ש וסילבן כיכב כהרגלו, כשאני הייתי שני אחריו. למחרת בשבת, זינוק ב-9 בבקר מטירה בחוף הים, ואז טיפוסים לאורך 80 ק"מ. סילבן גם הפעם כיכב וזכה במקום הראשון ופתח פער ניכר ב-GC. ביום השלישי היו עליות מאתגרות יותר, בשיפועים לעיתים של 14 אחוז, זה יום למטפסים. הגעתי שני, אחרי רוכב אנגלי, אבל שמרתי על המקום השני בדירוג הכללי, כשסילבן שמר על המקום הראשון. כיף ובתקווה גם שנה הבאה ועוד ועוד. ובעיקר, לזמנים שפויים בארץ, להחזרת החטופים, החלמת הפצועים וכולנו לבתינו ולתחרויות בצפון ובדרום".
סייע בהכנת הכתבה: אור דיין