השנה היה שיא משתתפים ישראלים באולטרה מרתון ספרטתלון והוא עמד על ארבעה ובהם האולטראיסט אריאל רוזנפלד שגם כותב בשוונג טורים על אולטרה מרתון, חיים אייז, שחר פילו וניר עזיזה. עבור רוזנפלד מדובר בספרטתלון השני, כאשר את הראשון סיים בזמן של 30:44:50 שע'. רוזנפלד עשה זאת בפעם השנייה וסיים את הספרטתלון בזמן של 30:11 שע' במקום ה-47. זהו שיפור של 33 דק' מהתוצאה הקודמת שלו במרוץ זה. "הספרטתלון השנה היה אירוע מאוד מיוחד עבורי", אמר רוזנפלד לשוונג, "לפני כחודש וחצי היה סיכוי סביר שלא אגיע לקו הזינוק, כפי שכתבתי בבלוג שלי בשוונג, ואני יותר משמח שזכיתי להשתתף במרוץ, אבל כמובן שאימוני היישורת האחרונה היו שונים מאוד מהתכנית המקורית. הגעתי למרוץ למוד ניסיון מהספרטתלון לפני שנתיים וכל הלקחים והמסקנות יושמו. הייתי מסתפק 'רק' בלסיים ושיפור שיא אישי זה הרבה מעבר לציפיות שלי".
המנצח במרוץ היה אלכסנדר סורוקין מליטא, שמרגע הזינוק ניתן היה לראות שהקצבים שלו מהירים ומחושבים בזמן של 22:03:22 שע'. סורוקין שבר למעשה את השיא של האולטראיסט האמריקאי המוכר סקוט ג'ורק שעומד על 21:57:00 שע', אך לא את שיא המסלול שמחזיק יאניס קורוס. אין ספק שלמזג האוויר המצוין השנה היתה השפעה חיובית וטובה על התוצאה של סורוקין השנה. במקום השני הגיע ראדק ברונר בן ה-42 מצ'כיה, שהיה כל המרוץ מאחורי אלכסנדר סורוקין והוא סיים בזמן של 22:48:39 שע'. במקום השלישי הגיע סידרידיס ניקולס מיוון בזמן של 22:58:01 שע'. הראשונה מבין הנשים שסיימה את המרוץ היא פטריסייה ברזנובסקה מפולין שהגיע במקום השישי בזמן של 24:4707 שע'. את שיא המסלול מחזיק יאניס קורוס היווני שעומד על 20:25:00 והושג ב-1984.
למי שפחות מכיר את הספרטתלון, אנו יכולים לספר כי על פי כתבי ההיסטוריה היוונים, בשנת 490 לפנה"ס השליח האגדי פידיפידס נשלח מאתונה לספרטה, מרחק של כ-250 קילומטרים, בכדי להזעיק עזרה כנגד פלישת הפרסים והגיע למחרת היום. יותר מאלפיים שנה לאחר מכן, בשנת 1982, שלושה היסטוריונים בריטיים הגיעו לאתונה בכדי לבדוק האם היה אפשרי לרוץ את הדרך מאתונה לספרטא בזמן כזה. לשלושתם קראו ג'ון, והם סיימו את המרחק בזמן של 34:30-39:00 שעות, וגרמו ל"הולדת" מרוץ הספרטתלון שמתקיים מדי שנה ביום ו' האחרון של חודש ספטמבר ומהווה אירוע לאומי ביוון.
כמה עובדות מעניינות על המרוץ:
• המרחק מנקודת הזינוק (האקרופוליס שבאתונה) לנקודת הסיום (פסל המלך לאונידס שבספרטא) הנו 246.8 ק"מ.
• לאורך המסלול יש 75 תחנות הזנה כשבכל אחת מהן ניתן להפקיד מראש ציוד ספציפי לכל משתתף.
• בכדי להגיש מועמדות לקבלה למרוץ, יש להשלים מרוץ למרחק של 100 ק"מ ומעלה בזמן מסוים (למשל 100 ק"מ ב-10:30 שעות, 161 ק"מ ב-22:30 שע' וכך הלאה) בטווח של עד שלוש שנים ממועד מרוץ הספרטתלון.
• כמות המשתתפים במרוץ מוגבלת על ידי המארגנים ועומדת בשנה הקרובה על 390 רצים בלבד (וקיימות הגבלות נוספות לכמות משתתפים מכל מדינה), ומבין אלו שהגישו מועמדות נערכה הגרלה בתחילת חודש מרץ שקבעה את רשימת המשתתפים.
• רוב מסלול המרוץ הוא על אספלט, וחלקים מעטים ממנו הם בשבילי עפר, בעיקר בטיפוס על אחד משלושת ההרים שבו.
• הגורם המשמעותי ההופך את מרוץ הספרטתלון לכזה שנחשב לאחד המרוצים המפרכים בעולם, הוא מגבלת הזמן המהירה יחסית – 36 שעות למרוץ כולו, בחלוקה לא אחידה על פני התחנות שבדרך. לא משנים את הזמנים הללו גם אם מזג האוויר חם/לח במיוחד, מה שמאוד שכיח בסוף ספטמבר ביוון.
• מגבלת הזמן המשמעותית הראשונה היא לאחר כ-81 ק"מ צריך להגיע בפחות מ-9.5 שעות – קצב של כ-7 דקות לקילומטר.
• למרות שלמרוץ יש תנאי קבלה לא פשוטים ומגבלות הזמן ידועות לכל המשתתפים, אחוז המסיימים בו הוא נמוך במיוחד – כשליש בלבד בממוצע, וכ-10% עבור אלו שישתתפו בו לראשונה.
• למרוץ מגיעים רצי האולטרה הבולטים בעולם והמנצחים המפורסמים שבו הם יאניס קורוס מיוון (הנחשב לרץ האולטרה הטוב בכל הזמנים) וסקוט ג'ורק מארה"ב.
• את שם המנצח בכל שנה מסתתים על אנדרטה בעיר ספרטה.