הוקפצה ברגע האחרון וסיימה על הפודיום: הסיפור המדהים של הלן וולפסון באליפות אירופה

רק 10 ימים לפני אליפות אירופה, בעת שהייתה בחופשת סקי, קיבלה וולפסון טלפון עם הקריאה להצטרף לנבחרת ("הייתי בהלם מוחלט"). ללא אימונים למרתון, היא רצה מהר משיאה האישי וכעת משתפת בחוויה בראיון לשוונג
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
הלן וולפסון באליפות אירופה | צילום: בשאר קבלאן

הלן וולפסון הייתה רצה מוכשרת למדי בתור נערה, לפני כ-17 שנה, אולם כמו רבות לא המשיכה לקריירת בוגרים מקצוענית. כיום, בגיל 35, היא מנהלת מוצר בחברת סטארט אפ, אמא לשניים, וגם רצה חובבת (טוב, טיפה יותר מחובבת). אך גם היא לא חשבה שתמצא את עצמה עם מדי נבחרת ישראל באליפות אירופה בריצות כביש, ועוד מסיימת על הפודיום עם מדליית הכסף הקבוצתית. כל זאת, ללא אימונים ספציפיים למרתון וכשהוקפצה לסגל רק עשרה ימים לפני הריצה, בעת שהייתה בחופשה.

לכתבות נוספות בנושא:
אדירים: נבחרת ישראל אלופת אירופה במרתון, 5 מדליות כחול-לבן!
"מקדישים את המדליה לחטופים": צפו בהמנון מתנגן באליפות אירופה במרתון
מאור טיורי: "תחושות מעורבות, שמחה ושברון לב. ללונה לא היה מושג שאני מגיעה מאחור"

"ביום חמישי שעבר הייתי בדרך חזרה מחופשת סקי, בדיוק בדרך לטיסה", מספרת וולפסון בראיון לשוונג: "שעה לפני הטיסה איתי מגידי (המנהל ההישגי באיגוד האתלטיקה – ג.ד) התקשר אליי. הוא שאל אם אני יכולה להצטרף לנבחרת לישראל במרתון, במקום לרוץ חצי מרתון בירושלים שזה מה שתכננתי. הייתי בהלם מוחלט. לא התאמנתי בכלל למרתון, הריצה הכי ארוכה שלי בתקופה האחרונה הייתה 22-20 ק"מ. פעם ראשונה שאני רצה מרתון בלי שום הכנה ספציפית למרוץ הזה".

הלן וולפסון עם המדליה מאליפות אירופה | צילום: פרטי

מגידי ושאר אנשי המקצוע באיגוד האתלטיקה זיהו הזדמנות. הם ידעו שיש להם שתי מרתוניסטיות אולימפיות חזקות מאוד – לונה צ'מטאי סלפטר ומאור טיורי, ולאחר שראו שמעט מאוד נבחרות נרשמו לתחרות הקבוצתית באליפות בבלגיה (כדי להתמודד על מדליה קבוצתית צריך לפחות שלוש רצות), הם החליטו לנסות לגייס את וולפסון למשימה, מתוך הבנה שזה עשוי להספיק למדליה, וזה עבד אפילו מעל לציפיות: "הייתי שמחה לקצת יותר התראה מראש כדי שאני אוכל להתאמן, אבל זה היה המצב", מספרת האתלטית.

את שמה של הלן וולפסון כל מי שנמצא בקהילת הריצה כנראה מכיר היטב. היא מופיעה בלא מעט מרוצי כביש בשנים האחרונות, וברבים מהם מנצחת. רק לאחרונה, סיימה במקום השני באליפות ישראל ב-5 ק"מ במרוץ נשר, ניצחה בחצי המרתון בטבריה, סיימה שנייה בחצי המרתון בת"א, ואפילו סיימה שלישית באליפות ישראל ב-10,000 מטר באצטדיון בהדר יוסף

"אני באמת מתחרה בכל מיני מקצים ובכל מיני מרוצים", היא משתפת בכנות: "אבל אליפות אירופה זה משהו שלא חלמתי עליו אפילו. סך הכל, זאת לא העבודה שלי, אני עובדת במשרה מלאה בסטארט אפ כמנהלת מוצר, ויש לי שני ילדים קטנים. אני משקיעה המון המון באימונים, אבל לא חלמתי אפילו שאני אגיע לאליפות אירופה השנה. אני מאוד מודה וגאה על ההזדמנות לייצג את ישראל. מאוד התרגשתי. מצד שני, כשאין ציפיות לתוצאה מסוימת, זה קצת משחרר את הראש".

הלן ווולפסון במרוץ נשר | צילום: נועם אופק, שוונג

על המרוץ עצמו עצמה היא מספרת: "במרוץ עצמו היה עידוד מדהים וחוויה מאוד כיפית. פעם ראשונה בחיי שצעקו לי Free Palestine כמה פעמים במרוץ, מן הסתם כי רצתי עם גופיית נבחרת ישראל, אבל לא נתתי לזה להפריע לי, זה בעיקר שעשע אותי ברגע האמת. ואני ממש פשוט נהניתי מהדרך, חייכתי כל הריצה ונהניתי מהאווירה והחוויה. כל כך ניסיתי לזכור את כל הרגעים הקטנים, כי זו באמת חוויה שאני לא יודעת כמה עוד ייצא לי לחוות, מקווה שכן. מאוד מאוד התרגשתי ונהניתי".

וגם הקצבים, מסתבר, עבדו לטובתה, והיא אפילו סיימה עם 2:44:16 שעות, זמן המהיר משיאה האישי, אותו קבעה רק בדצמבר האחרון במרתון ולנסיה: "לא ידעתי איך זה ירגיש, ולכן החלטתי לרוץ בצורה מאוד שמרנית. בגלל שלא עשיתי שום הכנה, המטרה הייתה לרוץ בערך בקצב של 4 דקות לק"מ, ולהגביר לקראת הסוף. אפילו לא חלמתי שאני אגיע לשיא האישי שלי, כי בשביל השיא התאמנתי בצורה מאוד רצינית וספציפית. מה שקרה זה שהרגשתי טוב והרגשתי שהרגליים זורמות, אז נתתי לזה מקום, ואמרתי לעצמי שאני ארוץ לפי הרגשה. מצד שני, עצרתי את עצמי כל הזמן כדי לא להשתולל ולא להישרף. לא ידעתי איך הגוף שלי יגיב לדבר כזה, בחיים לא הייתי במצב כזה, שאני הכי פחות מוכנה שאי פעם הייתי למרוץ מסוים. פשוט הרגשתי טוב, ואני יכולה להגיד שחוץ מה-3-2 ק"מ האחרונים שבאמת סבלתי מאוד, ובכלל ה-5 ק"מ האחרונים היו בעיקר עבודה בראש, כי הרגליים כבר מאוד מאוד סבלו, כל שאר הדרך זרמה לי מצוין, התעליתי על הציפיות שלי ורצתי מהר, לגמרי לא ציפיתי לזה".

הלן וולפסון, מאור טיורי ולונה סלפטר על הפודיום | צילום: איגוד האתלטיקה

השנה האחרונה שלך פשוט חלומית, עם שלל שיאים אישיים, מאיפה זה הגיע בעצם?
"בשנה האחרונה עשיתי שינוי משמעותי, אחרי כעשור אצל גיל לוטם, שבנה אותי בצורה מאוד טובה, עברתי למאמן אחר, לאנדריי גוריאצ'ב, והחלטתי שאני מכוונת יותר ויותר גבוה ואני רוצה לנסות למצות את הפוטנציאל שלי.

ויש כבר מטרות קדימה?
"היעדים הבאים זה אליפות ישראל ב-5,000 מטר, אחרי שהתחריתי באליפות ישראל ב-10,000 ובאליפות ישראל ב-5 ק"מ במרוץ נשר. אז אני מנסה לשפר את המהירות שלי ובעצם לשבור את השיאים שלי מגיל 18. הפעם האחרונה שייצגתי את ישראל באליפות אירופה זה בגיל 18 באליפות לקדטים, לפני 17 שנה, אז זה סוג של סגירת מעגל בשבילי. חוץ מזה, אני הולכת להתאמן חזק כדי בעונה הבאה לשפר את התוצאות שלי בכל המרחקים".

הלן וולפסון באליפות אירופה | צילום: בשאר קבלאן

לסיום, לא שוכחת וולפסון להודות למי שעומד מאחוריה ותומך כדי שתשיג את מטרותיה: "אני רוצה להודות קודם כל למשפחה שלי שסובלת אותי עם כל הלו"ז המטורף הזה ועוזרת לי מאוד, בעלי חן והסבתות, בלעדיהם לא הייתי בכלל מצליחה להתאמן כמו שאני מתאמנת. לעבודה שלי, אני עובדת ForSight Robotics, שמאוד מאוד תומכים, וכמובן למאמן שלי אנדריי, אני מודה לו מאוד ומצפה מאוד להמשך העונה ולהמשך הדרך שלנו ביחד".



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כשאין ציפיות לתוצאה מסוימת, זה קצת משחרר את הראש, לא חלמתי שאני אגיע לשיא האישי שלי", הלן וולפסון רגע אחרי שזכתה במדליית הכסף הקבוצתית עם נבחרת ישראל באליפות אירופה במרתון




מזג אוויר ותחזית ים