הוועד האולימפי הודיע היום (ראשון) על תחילתה של תכנית הצעירים לקראת המשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028. מדובר בשלב זה על 56 ספורטאיות וספורטאים מ-19 ענפים שונים, וזאת, לפי הוועד, בשל הצורך ב"איתור, פיתוח, תמיכה והעצמה של ספורטאיות וספורטאים צעירים אשר נמצאים בתחילת דרכם ההישגית, במטרה להגדיל את בסיס הפירמידה ההישגית של ספורטאי ישראל בזירה הבינלאומית".
לאחר השקת התוכנית ב-2022 החליטה הנהלת הוועד האולימפי בישראל על מיסוד סגל נוער, להכנות טרום אולימפיות והשקת התוכנית LA 2028 Talents בהשקעה כספית של 7.2 מיליון ש"ח לשנים. (כמיליון ש"ח לשנה). ביום שישי האחרון הגיעו לבית הוועד האולימפי בישראל ספורטאים צעירים מובילים ממגוון ענפי הספורט להשקת הפרויקט.
התוכנית בהובלתה של יו"ר הוועדה המקצועית של הוועד האולימפי עדי ביכמן המרכזת תחת קורת גג אחת את הסגל הצעיר של דור העתיד האולימפי, שנבחר בקפידה בשיתוף עם האיגודים והיחידה לספורט הישגי ומאגד ספורטאיות וספורטאים בגילי נוער ונבחרות, אשר נמצאים במסלול תחרותי הישגי ומאותרים כבעלי פוטנציאל להתחרות במשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס בעוד חמש שנים.
בין השמות הבולטים שניתן לראות במקבץ האיכותי של הספורטאים שנבחרו (השמות עשויים להשתנות בהמשך הדרך בהתאם לעמידה בקריטריונים מקצועיים): האתלט בלסינג אפריפה, השחיינים דריה גולובטי ומרטין קרטאבי, הסייף יונתן כהן, הקלעית אולגה טאצ'יב המטפסת איילה כרם, הג'ודאית כרם פרימו ועוד.
בהודעת הוועד האולימפי נמסר כי "מטרת העל של התוכנית היא להגדיל משמעותית את הניסיון הבינלאומי של הספורטאים הטרום אולימפיים, לתת להם מעטפת מקצועית על מנת להוביל אותם לסגלים הבוגרים בעמדת זינוק להצלחות האולימפיות בגיל הבוגרים. בשישי האחרון, הספורטאים הצעירים מהענפים השונים נפגשו לראשונה בפורום משותף, קיבלו הסבר מעמיק אודות התוכנית, הכירו אחד את השנייה דרך משחקים חווייתיים, סיירו במוזיאון ה'חוויה האולימפית' ולבסוף פגשו את הגולשת האולימפית שחר טיבי לשיחה פתוחה ומלאת השראה".
עדי ביכמן, יו"ר הוועדה המקצועית של הוועד האולימפי בישראל: "כחלק מהחזון שמוביל הוועד האולימפי בישראל, אנחנו מובילים מהלכים אסטרטגים בזירות הישגיות במטרה להסתכל כמה שיותר קדימה בכדי למקסם יכולות. חשוב לנו לעטוף את הצרכים המקצועיים של הסגל הצעיר כמה שיותר מוקדם ולהגדיל את המשפך לטובת הגדלת הסגלים ההישגיים הבוגרים. אנחנו בתחילתו של תהליך מקצועי אותו נלווה עד למשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס ונתפתח ביחד עם הצרכים המקצועיים שיעלו תוך כדי תנועה. אני גאה להוביל תכנית ייחודית זו, שנותנת מענה לאחת הבעיות המשמעותיות ובחוליה החלשה בספורט ההישגי בישראל – מקצוענות וניסיון בינלאומי משמעותי לנוער ההישגי שלנו.
הטיפול השיטתי ארוך הטווח בכ 60 ספורטאיות והספורטאים המעולים שגדלים כאן החל מגילאי 14 יאפשר לנו כמערכת להביא את דור העתיד בתנאים המשתווים לבני גילם בעולם ולהגדיל את בסיס הפירמידה ההישגית האולימפית של ישראל. תקוותינו שזו תהיה אחת המקפצות להגדלת ההצלחות הבינלאומיות בעתיד"