בזמן שהטור דה פראנס פתוח לחלוטין, רגע לפני הטיפוסים המכריעים על הרי האלפים, יש לא מעט חובבי רכיבה (וגם ריצה) שכבר אימצו להם גיבור משלהם וזהו הרוכב הקנדי מייקל וודס.
עוד כתבות בנושא
סיכום הקטע ה-16 בטור דה פראנס
מה אסור לפספס במסלול של טור דה פראנס 2019?
שמעתם על האיש שרץ את מסלול הטור דה פראנס?
זה לא אחד השמות הגדולים בעולם הרכיבה המקצועני, אבל מייקל וודס הוא אחד הרוכבים המבוגרים בטור דה פראנס, בן 32, ולמען האמת הוא משתתף לראשונה בקריירה במרוץ היוקרתי מכולם. הוא מדווש עבור קבוצת EF (אדיוקיישן פירסט) והמטרה שלו בטור הנוכחי היא לעזור רוכב המוביל של הקבוצה, ריגוברטו אוראן הקלומוביאני, להתברג כמה שיותר גבוה בדירוג הכללי ולא לרוכב לבד בהרים.
בינתיים וודס עושה את זה מצוין, למרות שמהקטע ה-11 של הטור הוא סובל משני שברים בצלעות. זה קרה בגלל התרסקות, שבה הוא נחת עם משקל הגוף על משדר הרדיו שלו, מה שהוביל לפגיעה חמורה בצלעות וזה כמובן משהו בכלל לא מפתיע אצל רוכבי אופניים בעלי אחוזי שומן כל כך נמוכים ופלג גוף עליון פגיע.
למרות הפציעה והכאבים, וודס החליט להמשיך לרכוב למען הקבוצה, למען אוראן, ולמען עצמו אחרי שכבר סיים פעמיים את הג'ירו ד'איטליה ואת הוואלטה א'אספנייה (שם דורג 7 כללי ב-2017). ביום שאחרי ההתרסקות הוא סיפר לתקשורת: "זה מאוד לא נוח. קשה לי לנשום, קשה לי לעמוד או לשבת, קשה לי להאיץ, אבל אני מצליח לעבור את זה מיום ליום".
זו לא הפעם הראשונה שמייקל וודס מפגין חוסן מנטלי מרשים במיוחד. בוואלטה של 2018 הוא איבד את כוחותיו כ-500 מטרים לסיום הקטע ה-17 תוך כדי טיפוס בשיפוע מטורף של קרוב ל-20%. אבל אחרי שנעקף, הוא חזר לעצמו ותפס את ההובלה בפיניש מרהיב שכל חובב אופניים חייב לראות. כמה שבועות לפני כן, הוא איבד את בנו שעוד לא נולד. זה קרה בשבוע ה-37 להריונה של אשתו, ולוודס היה חשוב מאוד להקדיש את אותו ניצחון הרואי לבן שכבר נבחר לו שם, האנטר.
ומסתבר שגם עכשיו, כאבי התופת והתחושה הכללית הנוראית לא הכריעו את וודס, שלפני הקטע ה-17 דורג במקום ה-41 הכללי ומתכוון להמשיך ולעזור לריגוברטו אוראן בקטעים ההרריים הקשים ביותר שצפויים באלפים.
וודס בכלל היה שחקן הוקי קרח בילדותו, ואז גילה את כישרון הריצה שלו. בגיל 18 הוא רץ מייל בזמן של 3:57 דק' ונחשב להבטחה גדולה, לפני שנאלץ לפרוש מריצה בגלל פציעה. רק אחרי שעבד כמוכר נעליים הוא גילה את כישרון הרכיבה שלו, ו-14 שנים לאחר מכן הוא מוצא את עצמו בהופעת הבכורה שלו בטור דה פראנס.
בראיון שערכו עם וודס לאתר businessinsider בימים הראשונים של הטור דה פראנס, וודס דיבר על אהבתו לריצה למרחקים ארוכים ועל ההבדלים בין ריצה לבין רכיבה. הוא סיפר שחשוב לו מאוד לרוץ פעמיים או שלוש בשבוע, גם תוך כדי עונת הרכיבה והסביר למה: "כשאתה מסיים מרוץ אופניים של שלושה שבועות זה הופך אותך לרוכב יותר טוב אבל פוגע בך כאדם. אני מתאר לעצמי שבטור דה פראנס הנוכחי אני אלך במצטבר 5 קילומטרים בפרק זמן של חודש. זה ממש לא בריא, כל כך הרבה זמן ללא אימפקט. בני האדם נועדו ללכת, ולא לנוע ממקום למקום. זה ברור לי שכשאסיים עם הרכיבה אני אחזור לרוץ על בסיס קבוע, אין מה להשוות בין ריצה של חצי שעה עד שעה בבוקר לרכיבה בפרק זמן דומה, שבה לא משיגים כלום".
וודס התבקש להתייחס לתחושת ה"היי" של סוף אימון ריצה לעומת התחושה בסיום אימון אופניים, וגם במקרה הזה הוא לא חסך במחמאות לענף הספורט המקורי שלו: "היי של ריצה הוא ללא ספק שונה, זה משהו שמרגישים בכל הגוף. אתה מסיים את ריצת הבוקר בתחושה של רעננות ומוכנות לכל היום. זה משפר את מצב הרוח, זו תחושת אופוריה. ברכיבה לעומת זאת אימון הבוקר יותר ארוך ויותר סוחט מנטלית".