המשחקים האולימפיים הולכים ומתקרבים, ואחד מסימני השאלה הגדולים סביבם נותר בעינו – האם ניתן יהיה לשחות במי נהר הסיין בתחרויות השחייה במים פתוחים והטריאתלון? צרפת השקיעה בנושא כ-1.5 מיליארד דולר למען טיהור המים והפיכתם לבטוחים לשחייה, אולם גם כעת, 112 ימים לפתיחת המשחקים, התשובה לכך עדיין לא ברורה במאת האחוזים.
לכתבות נוספות בנושא:
חוזרים לים! נפתחה ההרשמה למשחי המים הפתוחים של שוונג
הפציעה, הקשיים והכרטיס לפריז: מתן רודיטי מדבר על הכל בראיון מיוחד
אין תכנית ב': מאחורי הקלעים של ביטול תחרות המים הפתוחים בפריז והאם המשחקים בסכנה
אחת הטענות כלפי המארגנים היא העובדה שהם מסרבים בתוקף להכין תכנית גיבוי למקרה שלא ניתן יהיה לשחות במי הנהר (כפי שקרה אפילו בתחרות המבחן שיועדה להיערך שם אשתקד). מי שנדרשה לנושא היה האלופה האולימפית המכהנת אחת משחייניות המים הפתוחים הטובות בכל הזמנים אנה מרסלה קוניה הברזילאית, אשר תקפה את גישתם של המארגנים.
"אם אי אפשר להתחרות שם, חייבת להיות תכנית ב'", אמר קוניה בראיון במולדתה: "הארגון צריך לקבל את זה שאולי, למרבה הצער, הוא לא יוכל לקיים את האירוע היכן שהוא רוצה והוא צריך לדאוג לבריאותם של הספורטאים, וזה הדבר החשוב ביותר".
קוניה מבינה מה המארגנים שואפים להשיג עם המסלול, שעובר ממש בלב פריז לצד כל האתרים התיירותיים, אבל היא דחתה את הרעיון שתוכנית ב' תמחק את ההיסטוריה של העיר: "ההיסטוריה של פריז או ההיסטוריה של הסיין לא תימחק על ידי אי קיום התחרויות שם. אנחנו יודעים את הערך של גשר אלכסנדר השלישי, מגדל אייפל וכו'".
התכנית של המארגנים במקרה שהמים לא יאפשרו שחייה בהם היא פשוט דחיית המשחים ובדיקות חוזרות עד למתן תוצאה טובה מספיק, מה שממש לא מספק את השחיינים, וקוניה ביניהם: "לא ניתן לעשות דבר ביום האירוע, אבל לאחר מכן, ברגע שאתה מחוץ למים, אתה יכול לחלות גם שבועיים מאוחר יותר, ייתכן שיחלפו מספר שבועות עד שנדע אם לשחייה בסיין היו השפעות שליליות כלשהן על הספורטאים".