דווקא אחרי הפסקת האש: קבוצת השחייה של הפועל גליל עליון נסגרה

אחרי ששרדו מעל שנה של לחימה, דווקא עם הסרת המגבלות הודיעה עמותת הספורט בגליל לשחיינים על הפסקת פעילות. הסיבה - כלכלית. שחייני ישראל חותמים על עצומה לשינוי ההחלטה, וגם ח"כ דוידסון ואיגוד השחייה נרתמו
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
שחייני הפועל גליל עליון | צילום: פרטי

אחרי הפסקת האש בצפון והסרת המגבלות, חזרה גם תקווה חדשה לאזורים שעד לא מכבר הופגזו על בסיס יומיומי, וחלקם חיים מחוץ לבית כבר מעל שנה. אלא שדווקא ימים ספורים אחרי אותה הכרזה על הפסקת אש, קיבלו שחייניות ושחייני הפועל גליל עליון הודעה על הפסקת פעילות עד הודעה חדשה, במה שמסעיר את עולם השחייה.

לכתבות נוספות בנושא:
הבריכה של הפועל גליל עליון ספגה פגיעה ישירה: "אנחנו יתומים מבית"
זוכרים את עדן: משחה מיוחד נערך ברעות לזכרה של סרן עדן נימרי
שר הספורט הודיע: בוטל הקיצוץ שתוכנן בתקציב הספורט

מכתב עליו חתום מנכ"ל עמותת גליל עליון אחיקם שושן נשלח לשחיינים ולהוריהם ובו נכתב: "עקב נסיבות אובייקטיביות – ובראשן סגירת בריכת מבואות חרמון, וירידה במספר המשתתפים – החלטנו להשהות זמנית את פעילות מחלקת השחייה. כחלק מהחלטה זו, המאמן הראשי נמרוד פלמה יצא לחופשה ללא תשלום עד לסוף העונה הנוכחית".

באופן תמוה, נכתב גם ש"למרות השהיית האימונים, צוות הניהול שלנו ימשיך לעמוד לרשות השחיינים בנושאים:  כתיבת תכניות אימון אישיות, סיוע לוגיסטי לרישום לתחרויות למי שיבחר להתחרות באופן עצמאי ומענה לכל שאלה או בקשת סיוע". עוד קינח שושן: "אנו מודעים לקושי שנוצר במצב זה ומבינים את תחושות האכזבה והתסכול של השחיינים ושלכם ההורים בתקופה מאתגרת זו. אנו נעשה את מירב המאמצים כדי להיערך בצורה המיטבית לפתיחת השנה הבאה, תוך שמירה על האינטרסים של השחיינים ורוח הספורט שמאפיינת את עמותת הספורט גליל עליון".

לפני ואחרי. הבריכה במבואות החרמון

הקשיים של היישובים בצפון, לא כל שכן של אגודות הספורט, הם כמובן עצומים בשנה האחרונה, אולם התזמון של ההחלטה תמוה. כמו כן, לאחר סגירתה של בריכת האגודה (שגם ספגה פגיעה ישירה ממיירט ונדרש בה שיפוץ שצפוי להסתיים רק בספטמבר 2025), השחיינים והשחייניות עברו להתאמן בבריכה בצפת, שם שמרו על פעילות בעצימות נמוכה. בשבועות האחרונים של הלחימה, בהם הירי היה אינטנסיבי במיוחד, הבריכה בצפת נסגרה גם היא, אולם כעת נפתחה.

האבסורד הוא שהאגודה לא משלמת כלל על שימוש בבריכה בצפת, שכן השחיינים עשו בה מנוי באופן עצמאי. למעשה, כלל ההוצאות של מחלקת השחייה בימים אלו כוללות מאמן ורכז ענף. עלות המסתכמת בכ-15 אלף ש"ח בחודש בלבד, סכום נמוך במיוחד ביחס לפעילות העמותה, שתקציבה ב-2023 עמד על 8.6 מיליון ש"ח.

אמנם בשנה האחרונה מספר השחיינים הרשומים באגודה ירד משמעותית באופן טבעי בגלל המלחמה, אולם ברור לכל שכעת עם הסרת המגבלות הכמות תגדל באופן הדרגתי, ופתיחה מחדש לאחר סגירה תהיה קשה הרבה יותר, ולא ברור אם יישאר עוד שחיין אחד באגודה עד השנה הבאה.

רבים מבכירי שחייני ישראל משתפים בימים האחרונים ברשתות החברתיות עצומה הקוראת לעמותת הספורט ולמועצה האזורית לחזור בה מהחלטתה. קרוב ל-1,000 חתימות כבר נאספו תוך ימים ספורים וברור כי ההחלטה כואבת לרבים, בפרט כשמדובר באגודה בעלת מסורת ארוכת שנים וזכויות רבות בשחייה הישראלית.

הפועל גליל עליון במבואות החרמון בימים טובים יותר | צילום: פרטי

"הפסקת פעילות דווקא בעת הזו – כאשר הרצון לחזור לישובים ולשוב ולקיים שגרת חיים נורמלית ובריאה נראית קרובה מתמיד – הפסקת פעילות השחייה היא מכה קשה ביותר לילדים, לצוות האימון, למשפחות, ולכל מי שענף השחייה בגליל יקר לליבו", נכתב בעצומה: "פעילות ספורטיבית מאורגנת עוזרת במניעת נשירה של בני נוער ותורמת לחוסנם האישי והחברתי, ודווקא בעת הזו יש לחזק את העמותה ואנשיה, כמו גם את הילדים שכמהים לשוב ולשחות".

עוד נכתב: "אגודת השחייה 'גליל עליון' תמיד הייתה בית ספורטיבי, ערכי, חינוכי וחברתי למאות שחייניות ושחיינים. ממנה יצאו שחייניות מצטיינות ושחיינים מצטיינים, ובוגרים שהשחייה באגודה הייתה עבורם פרק חשוב ומעצב בחייהם. אנא אל תמנעו מדור העתיד חוויה דומה! צעד זמני כעת של "הפסקה", עלול להתברר כ"מכת מוות" לענף השחייה בגליל העליון! אנו קוראים לכם לחזור מההחלטה ולתת תקווה והזדמנות לדור העתיד של כולנו".

נציין כי בשיחה עם שוונג ציין ראש המועצה גיורא זלץ כי "אין שום סגירה של מחלקת השחייה, רק עושים התארגנות מחדש. אנחנו בוחנים את האפשרויות, כולל אולי שיתוף פעולה עם צפת ועמק הירדן". אחיקם שושן עצמו הסביר את הקשיים הרבים שהאגודה נתקלה בהם, ועליהם אין עוררין, אך גם הודה כי מדובר בהחלטה שנובעת ממניע כספי בלבד: "יש מעט מאוד ילדים, זה לא מצדיק להחזיק שכר של מאמן".

אחד הראשונים להרים את הכפפה היה יו"ר איגוד השחייה בעבר וחבר הכנסת כיום סימון דוידסון, ששלח מכתב לראש המועצה והציע את עזרתו בכל שיידרש כדי למנוע את סגירת האגודה: "קיבלתי בתדהמה את ההודעה בדבר סגירתו המתוכננת של ענף השחייה בגליל העליון", כתב דוידסון במכתב, שנשלח בהעתק גם לשר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף, כמו גם לגורמים רלוונטיים נוספים: "דווקא בימים אלה, כאשר חוסנם של ילדי הצפון תלוי במידה רבה בהמשך הפעילות הספורטיבית, החלטה זו מעוררת דאגה עמוקה".

השר מיקי זוהר וח"כ סימון דוידסון. יוכלו לסייע? | צילום: פרטי

עוד הוסיף ח"כ דוידסון: "ענף השחייה בגליל העליון היה מאבני היסוד של השחייה הישראלית, והצמיח שחיינים רבים שייצגו את ישראל במשחקים האולימפיים. הוא מהווה עוגן ספורטיבי משמעותי באזור כולו. אמנם, אני מודע לכך שמספר הילדים הרשומים כעת בענף נמוך מהרגיל – תופעה המשותפת לכלל ענפי הספורט מאז אירועי ה7- באוקטובר. סגירת הענף בשלב זה עלולה ליצור קושי משמעותי בחידוש פעילותו בעתיד. כיו"ר ועדת המשנה לספורט וכמי שכיהן בעבר כיו"ר איגוד השחייה, אני מציע את מלוא עזרתי במציאת פתרונות שימנעו את סגירתו של ענף חשוב זה. אשמח לעמוד לרשותך בכל עת לדיון בנושא ולמציאת פתרונות מעשיים".

גם איגוד השחייה נרתם לסייע, כאשר יו"ר האיגוד, עדי ביכמן, שוחחה עם ראש המועצה בכדי לבדוק כיצד האיגוד יכול לעזור. בנוסף שוחחה ביכמן עם מרכז הפועל כדי לרתום אותם בנושא, עם מאמן האגודה נמרוד פלמה ויצרה קשר עם מאמן העבר של האגודה, חנן גלעד.

ביכמן סיפרה: "כולנו דואגים לאגודה שנחשבה לאחת המובילות בארץ במשך עשרות שנים. זו אגודה חשובה שצמחו ממנה ספורטאים איכותיים והישגיים, אלופי ישראל ושיאני ישראל. אני מבינה את המצוקה בצפון, כאשר לאחר יותר משנה החזרה לשגרה היא איטית ולא קלה. רוב הספורטאים עדיין לא חזרו לצפון, בריכת הבית בה התאמנה האגודה נפגעה מהטילים והם נאלצים להתאמן בבריכות אחרות. אנו ננסה לעזור בכל מה שנוכל – נרתום את מאמני האיגוד לקליניקות מקצועיות או השתלמויות לשחיינים ולשחייניות. אנחנו משוחחים עם השותפים שיכולים להירתם יחד אתנו – מרכז הפועל, הרשות המקומית, המדינה. הספורט הוא חלק מרכזי בהתאוששות שלנו כמדינה וננסה לעזור לאגודה לקום מחדש".



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • שחיין בגליל (לשעבר) הגיב:

    שרדנו שנה??? שנה שהפקירו אותנו והרסו דור שלם של שחיינים בגליל איפה האיגוד היה עד עכשיו? לי אישית לא היה מענה מתחילת המלחמה שהייתי בשיא שלי אז עכשיו שכבר סגרו את הקבוצה האיגוד עושה כאילו שאכפת לו. בושה של איגוד בושה של אנשים.

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג