דמיטרי גלושצ'נקו יכול לזקוף את הראש אחרי ההופעה המכבודת
שלו בריצת ה-100 מ' וסיים במקום ה-17 המכובד. הבוקר (ה') הוא יתייצב
למוקדמות במרחק הכפול. העולה החדש מארה"ב, דסטין אמרני סיים במקום השישי במקצה הרביעי במוקדמות ה-800 מ' בתוצאה של 1:51.51 דק'
מאת:מערכת שוונג
למרות שהמקצה השני בחצי גמר ה-100 מ', בו רץ הישראלי, דמיטרי גלושצ'נקו, היה נגד רוח פנים מינימלית של 0.1 מ'/שנ', לעומת המקצה הראשון שרץ מול רוח נגדית של 1.2 מ'/שנ', הרץ בן ה-29 לא הצליח לשחזר את תוצאתו מאתמול, וסיים את הריצה בזמן של 10.50 שנ', איטית ב-6 מאיות מאתמול, אבל עדיין, מהירה ב-5 מאיות מתוצאת השנה בה החזיק ערב האליפות – נתון שמוכיח על הכושר וההכנה בה הגיע לאליפות. התוצאה מיקמה את גלושצ'נקו במקום ה-17 בחצי הגמר, אחרי שסיים שביעי במקצה שלו, אחרי הצרפתי רונאלד פוניון שלא עלה אף הוא לגמר.
מאוחר יותר הערב יתקיים המאבק המרתק בין כריסטוף למייטרה הצרפתי שעלה עם התוצאה הטובה ביותר לגמר – 10.06, לפני דוויין צ'יימברס הבריטי עם 10.10 שנ'. פרנסיס אוביקוולו מפורטוגל, אשר סיים שני במקצה השלישי והבטיח בכך את השתתפותו בגמר, קבע את הזמן האיטי ביותר מבין שמונת העולים לגמר – 10.25 שנ' (שווה לשיאו האישי של גלושצ'נקו).
בזאת הסתיימה הופעת הישראלים ליומה השני של האליפות. מחר (חמישי) בבוקר (11:15 שעון ישראל) יכנסו למעגל התחרויות הקופצים במוט, יבגני אולחובסקי שהוגרל לקבוצה ב', ובראיין מונדשיין בקבוצה א'. גובה הכניסה האוטומטי לגמר עומד על 5.65 מ' ומשמעות הדבר היא ששני הקופצים הישראלים יצטרכו לשבור את שיאם האישי כדי להבטיח זאת, אלא אם יהיו פחות מ-12 קופצים שיעשו זאת, ואז יכנסו הקופצים הטובים מבין אלו שלא הגיעו לגובה הסף, עד שיושלמו 12 קופצי הגמר.
45 מאוחר יותר יתייצב שוב גלושצ'נקו על קו הזינוק, במסלול 4 של המקצה הרביעי מתוך ארבעה מקצים, בסיבוב הראשון ב-200 מ', כאשר לחצי הגמר יעלו שלושת המנצחים בכל מקצה + ארבעת המפסידים המהירים ביותר. גלושצ'נקו הצהיר כי במרחק הזה, הוא מקווה לשבור את השיא הישראלי בו הוא מחזיק, העומד על 20.86 שנ', אותו הוא קבע לפני שנה ויומיים.
דסטין אמרני סיים במקום ה-22 ב-800 מ'
בחום של 29 מעלות צלזיוס רצו הבוקר 32 אתלטים במוקדמות ה-800 מ'. אם לא די בחום, כל המקצים אופיינו בדחיפות הדדיות שגרמו לפסילתו של לאטוברס ההולנדי, מועמד בכיר למעמד הגמר. אמרני שסבל מפציעה שהטרידה אותו לפני שבועיים, היה במאסף בתחילת הריצה, אולם עם התקדמותה הוא נכנס לאמצע הדבוקה. לקראת ב-100 מ' האחרונים כשהמובילים פתחו מבערים, לאמרני לא הייתה תשובה והוא הסתפק ב-1:51.51 דק' ובמקום השישי במקצה וה-22 הכללי.
הערב, 20:58 (שעוננו) ירוץ דמיטרי גלושצ'נקו במסלול השני של המקצה השני (מתוך שלושה) בחצי גמר ה-100 מ', לצדם של דוויין צ'יימברס מבריטניה ורונאלד פוניון הצרפתי. מכל מקצה יעלו לגמר שני המנצחים, אליהם יצטרפו שני המפסידים המהירים ביותר. שאיפתו של גלושצ'נקו הערב, תהיה לשפר את תוצאתו מהמוקדמות – 10.44 שנ'.
גלושצ'נקו עלה לחצי גמר
דמיטרי גלושצ'נקו עלה לחצי גמר אליפות אירופה ב-100 מ' והפך לאצן הישראלי הראשון בהיסטוריה שעולה לחצי גמר אליפות אירופה. גלושצ'נקו בן ה-29 קבע את תוצאת השנה שלו כשעצר את השעון על 10.44 שנ' בסיבוב הראשון של ריצת ה-100 מ' באליפות אירופה בברצלונה. גלושצ'נקו סיים במקום החמישי במקצה שלו, בתוצאה זהה לזו של קוסנקוב הגרמני שסיים רביעי, ורק צילומי הפוטופיניש העניקו לגרמני את המקום הרביעי. התוצאה של הישראלי דירגה אותו במקום ה-16 בסיבוב הראשון, ממנו עלו 24 אצנים לחצי הגמר שיתקיים הערב (ד').
גלושצ'נקו ומאמנו מני פלד כבר הצהירו ערב התחרות כי יש ביכולתו של האתלט לקבוע תוצאת שנה, אשר עמדה עד הערב על 10.55 שנ'. שלב חצי הגמר יחולק לשלושה מקצים מהם תצא שמיניית הגמר שתורכב משני הראשונים מכל מקצה ושני המפסידים המהירים ביותר.
יוחאי הלוי בגמר הקפיצה המשולשת
אלוף ישראל השווה את שיאו האישי בניסיון השני במוקדמות ועלה לגמר הקפיצה המשולשת שתתקיים ביום חמישי. לפתיחה ישראלית כזו באליפות אירופה רק פיללנו. יוחאי הלוי, הישראלי השני שנכנס למעגל התחרויות, אחרי ההישג המצוין של גלושצ'נקו, עשה זאת בניסיונו השני כשקבע 16.76 מ', השווה את שיאו האישי ותוצאת השנה שלו ועבר בסנטימטר אחד את תוצאת הסף לכניסה אוטומטית לגמר שיתקיים ביום חמישי בערב. רגע אחרי שעלה לגמר בקפיצה משולשת, אמר יוחאי הלוי: "כיף, כיף, ממש כיף, |
אכזבה לטסמה בריצת 10,000
מוגס טסמה לא הצליח לעמוד ביעד שקבע
לעצמו – קביעת שיא אישי במסגרת גמר ה-10,000 מ' וסיים במקום ה-20. מי שראה את ריצת הגמר ב- 10,000 מ' ואת מוגס טסמה הישראלי מוביל לפרקים
את הדבוקה כולה, שרוב רציה בעלי תוצאה טובה בהרבה משלו, הבין כנראה שהריצה
הולכת להיות טקטית וטסמה שהציב לעצמו מטרה היה חייב לפרוץ קדימה, אולם
הטקטיקה שלו לא צלחה והוא סיים בזמן של 29:50.78 דק', איטי בכמעט דקה משיאו
האישי שעומד על 28:51.23 דק'.
עבור טסמה הייתה זו התחרות הבינלאומית הראשונה הגדולה והוא צעיר הישראלים
במשלחת – בן 22 בלבד. כשהצעיר הישראלי הבין שמתפתחת ריצה טקטית בקצב של 29
דק', הוא החליט לפרוץ קדימה, אבל הוא לא הצליח לעמוד בשינוי הקצב הפתאומי
בריצה.
ההוכחה לריצה הטקטית באה לידי ביטוי בתוצאות של יתר המתחרים, כאשר רק שניים
מהם קבעו תוצאת שנה, ואילו היה שובר את שיאו האישי היה מתברג בין חמשת
הראשונים. אלוף אירופה החדש הוא מו פראך הבריטי, יליד סומליה שעצר את השעון
על 28:24.99 דק' עם פיניש מעולה, למרות שגם הוא היה איטי בדקה בדיוק מהשיא
האישי שלו אותו קבע השנה. הבריטים זכו גם בכסף כשכריס תומפסון סיים שני עם
28:27.33 דק'.
צילום שער / דניאל קמחי