בואו נעשה סדר: כל האמת על משקה "בוסט" החדש

האם המשקאות שהושקו לאחרונה על ידי "תנובה" באמת מספקים לנו מרכיבים נחוצים לגופנו, שיכולים לעזור מבחינה בריאותית? חגי טל שחר, דיאטן קליני וספורט, בדק וחזר עם מסקנות ששווה לקרוא
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
צילום: Shutterstock

לפני מספר שבועות יצאה חברת "תנובה" בהשקה חגיגית ובומבסטית של משקה חדש בשם "BOOST", המתהדר בהבטחה לתכולה גבוהה של מרכיבים בריאותיים בעלי ערך מוסף. למעשה, מדובר בחמישה בקבוקונים קטנים בטעמים שונים, בנפח 100 מ"ל כל אחד, כאשר כל בקבוקון מכיל רכיב אחר בעל ערך מוסף, לפחות לכאורה: ג'ינג'ר, כורכום, גוארנה-סלק, לימון-ג'ינג'ר-דבש ומאצ'ה.

לכתבות נוספות בנושא:
קצת אחרת: אפשר לחגוג את חג השבועות גם עם תחליפי חלב
זהירות, ממתקים בתחפושת! האמת מאחורי חטיפי החלבון ודומיהם

כמה פחמימות, חלבונים ושומן? מדריך ההמלצות התזונתיות לספורטאים

וזאת לשון הודעתה הרשמית של תנובה אשר יצאה בסמוך להשקה: "כל שוט מתבסס על מיץ פירות וירק, ובו רכיב תזונתי מוביל (BOOST), המוכר בעולם כבעל תועלות. לדוגמא: ג'ינג'ר תורם, בין היתר, לחיזוק הגוף; כורכום הינו בעל אפקט אנטי-דלקתי; מאצ'ה עשיר בנוגדי חימצון; גוארנה מכיל רכיבים מעוררים וממריצים כגון קפאין". אך האם יש קשר בין ההצהרות המבטיחות של תנובה והקמפיין הנוצץ לבין העובדות בשטח? בואו נבדוק.

מבדיקת תוויות המזון של המשקאות עולה כי הם מכילים בעיקר מיצי פירות מסוגים שונים, בעוד שריכוז מרכיבי "הבריאות" בהם שולי ביותר. לדוגמא: בוסט סלק וגווארנה מכיל: 40% מיץ סלק, 30% מיץ תפוחים, 24% מיץ רימון, 6% מיץ לימון ובנוסף מיצוי גוארנה בריכוז של 0.003%, כלומר 0.003 מ"ג גווארנה בלבד.

בוסט כורכום מכיל כ-67.5% מיץ תפוחים ו-20% מיץ תפוזים, בעוד שמיץ הכורכום מהווה רק כ-3% מהמשקה – שווה ערך לכפית אחת של כורכום בלבד.

התוצאה הישירה והבלתי נמנעת של משקה מרוכז במיצי פירות, גם כאשר הם ממרכיבים טבעיים בלבד, היא ערכים גבוהים מאוד של סוכר בנפח קטן, כשתי כפיות סוכר ב-100 מ"ל של משקה, כמעט כמו ב-100 מ"ל קולה. נזכיר כי אירגוני הבריאות ממליצים לצרוך עד ל-5-6 כפיות של סוכר ביום נתון. נכון שבמקרה זה מדובר בסוכר המגיע מהפירות עצמם ולא בתוספת של סוכר חיצוני, אך בניגוד לאכילה של הפרי בשלמותו, המשקה אינו מכיל סיבים תזונתיים, ומאחר והוא גם מפוסטר, ככל הנראה אין בו הרבה ויטמינים ומינרלים.

בנוסף, חשוב לציין כי מחקרים אשר בדקו את השפעתו הבריאותית של הכורכום למשל על תחלואה קרדיוווסקולארית או על דלקתיות, בודדו את רכיב הכורכומין, המולקולה הפעילה, מהשורש השלם – ולמרות זאת לא הגיעו למסקנות חד משמעיות או מספקות לגבי השפעתו אם בכלל.

ומה לגבי המחיר? הוא נע בין שמונה לתשעה שקלים לכל בקבוקון קטן של 100 מ"ל. לצורך ההשוואה, מדובר במחיר של 80-90 שקלים עבור ליטר מיץ!

אז כמה צריך לשתות? | צילום: Pixabay

לסיכומו של עניין, יש דרכים טובות ובוודאי שזולות יותר לצרוך כורכום, מאצ'ה, גווארנה וג'ינג'ר. אפשר למשל להוסיף כורכום וג'ינג'ר לאוכל או לחילופין לשתות תה ירוק על בסיס מאצ'ה או כוס אספרסו עבור תוספת של קפאין. בנוסף חשוב לזכור שתרומתם של כל המרכיבים הנ"ל לבריאותנו לא הוכחה בצורה חד משמעית – בטח שלא בריכוזים ובכמויות הנמצאים במשקה ה-BOOST החדש.

 


 

מאת: חגי טל שחר, דיאטן קליני וספורט M.Sc, צוות התזונה במרכז הרפואי מדיקס חיפה ותל אביב



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג