לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר עם עוד מתכונים
עזבו אתכם מלבשל קינואה בסיר. בפעם הבאה שאתם קונים קינואה פצפצו אותה על מחבת ותכינו ציפוי לשניצל שהוא גם ללא גלוטן וגם סופר-פוד זה ממש כיף, קל וטעים. אני יודע מה אתם חושבים: הרסת את הערכים התזונתיים של הקינואה אז כדאי לקחת נשימה עמוקה ולהירגע, כי הקלייה הקצרה לא הורסת את כל הערכים ועדיין הקינואה מאוד מזינה. השוס הגדול בקלייה של קינואה היא העובדה שהיא מתפצפצת כמו פופקורן ומקבלת טעם קלוי, אגוזי, נפלא שמעניק ארומה עמוקה לטופו.
מעט על המתכון
■ בחרתי בטופו אבל אפשר לבחור בכל דבר אחר שבא לכם להפוך אותו לשניצל כמו טמפה או סייטן. לקינואה לא אכפת…
■ אני לא יודע אם אפשר להחליף את הקינואה במשהו אחר. שווה לנסות לפצפץ דברים אחרים על המחבת אולי דוחן יעבוד (לא ניסיתי)
■ כדי להדביק את הקינואה לטופו השתמשתי בתערובת של קמח חומוס ותבלינים – אפשר להחליף בכל תחליף ביצה אחר שבא לכם או בכל קמח אחר שיש לכם
■ את השניצל אפיתי בתנור כי קלוריות וזה. ותכלס מי מטגן בימינו?!
■ אפשר גם להשתמש בקינואה אדומה
ערכים תזונתים:
מנה של שניצל טופו בציפוי קינואה במשקל 173 גרם מכילה:
■ 298 קלוריות
■ 20 גרם חלבון
■ 23 גרם פחמימות
■ 14 גרם שומן
שניצל טופו בציפוי קינואה
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 15 דקות
מנה הגשה 3 מנות
סה"כ 298 קלוריות
מרכיבים
● 300 גרם טופו
● 1 כוס קינואה
● 1 כוס קמח חומוס
● 1 כפית פפריקה
● 1 כפית כורכום
● 1 כפית חרדל
● 1/2 כפית מלח
● 1 שן שום כתושה
● 1/2 כוס חלב שקדים
● 1 כף שמן זית
הוראות הכנה
■ מחממים תנור לחום בינוני 190 מעלות
■ שופכים את הקינואה על גבי מחבת חמה מאוד ותוך כדי ערבוב בלתי פוסק קולים את הקינואה עד שהיא מתפצפצת כמו פופקורן
■ הקינואה מוכנה כאשר היא מקבלת ריח קלוי ונהדר וצבע ענבר עמוק
■ מורידים מהאש
■ לקערה מוסיפים קמח חומוס ואת כל התבלינים: פפריקה, כורכום, חרדל, שום ומלח
■ מוסיפים את משקה השקדים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה, דביקה ונוזלית (כמו תערובת של פנקייק)
■ פורסים את הטופו לפרוסות
■ טובלים כל פרוסת טופו בתערובת הקמח ולאחר מכן מצפים בקינואה
■ מניחים את פרוסות הטופו על גבי תבנית אפיה ומזליפים שמן זית מעל
■ אופים את פרוסות הטופו כ-15 דקות עד השחמה נוספת
■ אוכלים וזוללים
בתיאבון.