הדבר האחרון שהיפנים רצו זה שבהלת נגיף הקורונה תגיע גם אליהם, במיוחד כשנותרה פחות מחצי שנה לטקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים בטוקיו והדבר מעורר דאגות בנוגע לכך. אבל המציאות עשתה את שלה, ואירוע הספורט המשמעותי הראשון שנפגע ביפן כתוצאה מהמגיפה הוא מרתון טוקיו שיתקיים ב-1 במארס.
עוד כתבות בנושא
איך מתמודדים הרצים הסינים עם נגיף הקורונה?
ג'ושוע צ'פטגיי שבר את השיא העולמי בריצת כביש ל-5 ק"מ
לראשונה אשה היא המנצחת הכללית באתגר המרתון העולמי
מדובר באחד מששת המרתונים הגדולים בעולם (שייך לסדרת המייג'ורס) והשנה היו אמורים להשתתף בו 38 אלף רצים. בסופו של דבר מארגני המרתון החליטו שאין מקום לקיים אירוע ספורט המוני ורוב משתתפים בעוד שבועיים, והחליטו להגביל את ההשתתפות לרצי העילית בלבד ולמרתוניסטים על כסאות גלגלים. המשמעות – רק 176 רצים ועוד 30 ספורטאים על כסאות גלגלים ישתתפו בטוקיו. אגב, גם השיאנית הישראלית לונה צ'מטאי סלפטר רשומה למרתון הזה כאחת המשתתפות הבכירות המועמדות לניצחון בין הנשים.
עבור הרצים היפנים מדובר בתחרות מבחן לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו, כך שמבחינת המארגנים כנראה שלא בא בחשבון לבטל באופן מוחלט את המרתון השנה.
צריך לזכור שמרתון הונג קונג בוטל בעקבות המצב וכך גם אליפות עולם באתלטיקה באולמות. בשבוע שעבר נרשם ביפן מקרה המוות הראשון כתוצאה מנגיף הקורונה ולפי הפרסומים לפחות 416 בני אדם נדבקו בו במדינה כולל 355 האנשים שנמצאים בהסגר באניית השייט.