בדרך להיות הגדול מכולם? גרנט הולוויי רוצה להשכיח את "המעידה" בטוקיו

הספרינטר האמריקאי עדיין בלתי מנוצח ב-2024, אלא שגם למשחקים האולימפיים הקודמים הוא הגיע אחרי שנה מושלמת והסתפק בכסף. האם אצן ה-110 משוכות ישבור את שיא העולם ויירש את ארייס מריט ואלן ג'ונסון האגדיים?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
גרנט הולוואי | צילום: Erik van Leeuwen, wikimedia

במבחנים האמריקאים לפריז 2024 קבע גרנט הולוויי שני תקדימים בריצת 110 מ' משוכות: הוא ירד שלוש פעמים בתוך שבוע מ-13 שניות ועם תוצאה של 12.86 שניות (חמש מאיות יותר משיאו האישי), הוא הפך לראשון אי פעם שיורד פעמיים מ-12.87.

לכתבות נוספות בנושא:
איתות מפריז: שני שיאי עולם באתלטיקה בערב אחד בליגת היהלום
איפה ממוקמים האתלטים הישראלים ברשימות הכמעט סופיות לפריז 2024?
אפריפה השלים דאבל באליפות ישראל באתלטיקה, תחרות מרתקת ברוחק

להולוויי, שיחגוג 27 בנובמבר, יש שלוש מדליות זהב בשלוש אליפויות העולם האחרונות ומדליית כסף אולימפית אחת מטוקיו. הוא ירד תשע פעמים מ-13 שניות, כשרק אלן ג'ונסון האגדי מקדים אותו בפרמטר הזה. סביר להניח שכבר השנה הוא ירצה למקם עצמו כגדול מכולם, אבל מבחינת תארים עולמיים הוא יצטרך לחכות לפחות עוד שנה.

השנה הוא טרם הפסיד בתחרות. מעניין שכך היה גם ב-2021 עד המשחקים האולימפיים בטוקיו, כאשר לא הפסיד אף תחרות ואף קבע את שיאו האישי בחצי גמר המבחנים האמריקאים, אבל בגמר האולימפי הפסיד להנסל פארצ'מנט מג'מייקה.

הולוויי בולט תמיד בזינוק המדהים שלו, כשרק לקראת הסוף יריביו מצליחים להתקרב אליו או להשיגו במקרים נדירים. זה לא מפתיע, בהתחשב בכך שהוא קבע 13 מתוך 16 התוצאות המהירות בעולם ב-60 משוכות (7.27-7.35), כולל כל ארבע הראשונות, כולן מתחת ל-7.30. כעת, הוא ירצה להקדים את שני הגדולים אי פעם – שראויים לכבוד רב והערכה לפני שנכתיר להם יורש.

ארייס מריט – שנת 2012 הייתה שנת השיא שלו. בשלושה חודשים קסומים בין יוני לספטמבר הוא ירד שבע פעמים מ-13 שניות וקינח בתחרות האחרונה ב-7.9 עם שיא עולם מדהים שמחזיק עד היום: 12.80 שניות. זו הייתה השנה היחידה בה ירד מ-13 שניות – ובמהלכה הוא לקח את הזהב האולימפי. הוא היה אז בן 27, בדיוק כמו שהולוויי יהיה השנה. חשוב לזכור ששנה לאחר מכן התגלתה אצלו מחלת כליות נדירה. הוא אמנם חזר אחרי שנתיים לפעילות ואף זכה בארד באליפות העולם באותה שנה עם 13.04, אבל כאמור לא ירד שוב מ-13 שניות. מי יודע לאן היה מגיע אלמלא המחלה.

אלן ג'ונסון – בניגוד למריט, הייתה לו קריירה ארוכה ורצופה. אמנם הוא לא קבע שיא עולמי (שיאו, 12.92 שניות, היה רחוק מאית משיאו של קולין ג'קסון הבריטי), אבל הוא ירד 11 פעמים מ-13 שניות (יותר מכל רץ אחר) וזכה בארבע מדליות זהב באליפות העולם (האחרונה בהן בגיל 32), בזהב אולימפי ובעוד מדליית ארד באליפות העולם.

בסוף השבוע נוכל לראות את הולוויי בליגת היהלום במונאקו ויש לי תחושה שהוא שוב יירד מ-12.90. אני חושב שהפנטזיה שלו לגבי פריז היא כמובן מדליית זהב עם שיא עולם. אשמח אם היא תתגשם.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני מאמין שהגעתי לעולם הזה כדי לנרמל מוגבלות, לשנות את התפיסה לגבי מה שאפשר לעשות כקטוע רגל. היקום נתן לי את התסריט וכל מה שהייתי צריך לעשות זה לבצע", האתלט האמריקאי עזרא פרש, זכה בשתי מדליות זהב במשחקים הפראלימפיים


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג