כולנו מחפשים סיבות לחגוג, ומה ישראלי יותר מאשר לחגוג עם "בשר על האש". כמה זה באמת עולה לנו? בקלוריות הכוונה… ולפני שמתחילים להשתולל ענב ברגר-שמש נותנת סדרת המלצות שתסייע לכם לעבור את יום עצמאות בשלום
מאת:ענב ברגר-שמש
להלן מספר עובדות שכדאי לדעת על המנגל:
-
המחיר הקלורי של ארוחת מנגל ממוצעת, שכוללת מעט סלטים, חומוס, טחינה, פיתה, 2 נקניקיות או 2 שיפודי פרגית, המבורגר או סטייק – יכול להגיע ל־1,400 קלוריות (עוד לפני הקינוח).
-
לשומרי המשקל שבינינו, הייתי ממליצה להסתפק באכילת הבשרים (חזה הודו, שיפודי פרגית , נתח סטייק פילה) בתוספת סלט ירקות עם טחינה. ולהשאיר בצד את החומוס, סלטים עם מיונז, פיתות ולחמניות, כך תוכלו ארוחה משביעה וגדולה שלא תעלה על 500 קלוריות.
-
במהלך צליית הבשר על הגחלים, נוטף שומן הבשר אל הגחלים ונוצר חומר שנקרא בנזופירין– חומר זה הינו מסרטן. החלקים הבעייתיים של הבשר הם החיצוניים והשרופים.
-
חשוב מאוד לזכור כי חומר מסרטן זה נוצר רק כאשר משתמשים בגחלים, כל דרך צלייה אחרת כמו למשל במסעדות בהן משתמשים בגריל על גז אינה מסוכנת כלל.
-
אל לנו להיתפס בבהלה, שהרי כל דבר שנעשה או נאכל בהגזמה ובכמות מופרזת עלול להיות מסוכן לבריאותנו.
הערך הקלורי של מזונות שונים – כדאי לדעת וגם לזכור!
ערך קלורי | מזונות |
160 | סלט חומוס – 2 כפות גדושות |
90 | סלט טחינה – 2 כפות מחוקות |
240 | לחמנייה עם נקניקיה |
520 | המבורגר בלחמנייה עגולה |
200 | נקניקיות- 2 יחידות |
162 | שיפוד פרגית אחד (100 גרם) |
270 | חזה הודו (200 גרם) |
320 | צלעות כבש – 2 יחידות |
200 | שניצל עוף מצופה (100 גרם) |
600 | מנה פלאפל עם פיתה וחומוס בלבד |
50 | כדור פלאפל |
400 | שווארמה בפיתה (ללא תוספות) |
650 | סטייק בקר (200 גרם פילה) |
לגבי הסטייק – הפילה הנו החלק מופחת השומן ולכן רצוי להשתמש בו, אך יחד עם זאת כדאי לזכור שהשומן במזון מעניק לו את העסיסיות והטעם, וכאשר משתמשים בחלקים מופחתי שומן זה בהחלט משפיע על הטעם.
אז להתראות במנגל הבא ורק שלא יבוא כל יום…
ענב ברגר־שמש – תזונאית במרכז לרפואת ספורט ולמחקר ע"ש ריבשטיין במכון וינגייט.