אסלאם על מסלול המרוצים

ההצגה הטובה ביותר בעולם האתלטיקה עומדת להתחיל - אליפות העולם בדאגו קוריאה. מיטב האתלטים מרחבי העולם כבר שם, ביניהם, יותר מ-100 ספורטאים המגיעים ממדינות אסלאמיות שונות. גם שכנינו הפלסטינים עם נציג אחד בריצות הקצרות.    
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


ההצגה הטובה ביותר בעולם האתלטיקה עומדת להתחיל – אליפות העולם בדאגו קוריאה. מיטב האתלטים מרחבי העולם כבר שם, ביניהם, יותר מ-100 ספורטאים המגיעים ממדינות אסלאמיות שונות. גם שכנינו הפלסטינים עם נציג אחד בריצות הקצרות.    

מאת:אילן גולדמן

אמין לאאלו – מרוקו
 
אמין לאאלו, הוא אולי האיש – בה' הידיעה של הנבחרת המרוקאית לאליפות העולם באתלטיקה. המרוקאי בן ה-29, הספיק להשתתף כבר בשתי אולימפיאדות ונחשב למכונה מאוד קטלנית במרחקי הריצה הבינוניים. התמחותו המדויקת: ריצת ה-1500 מטרים בה הוא מחזיק בתוצאה של 3:29.53 דקות. ריצה זו, דורשת כוח ומהירות בלתי נתפסים, אותם הביא לאאלו הפאנקיסט ממרחקי ה-400 וה-800, אותם רץ עד שנת 2009. תוצאותיו האיכותיות של איש הבינוניות המהיר במרוקו, הביאו אותו עד המקום ה-5 באליפות העולם (אולמות) ואל מדליית הכסף הנכספת באליפות אפריקה האחרונה (אחת מהאליפויות הקשות שיש). ישנם המסווגים את לאאלו כמועמד פוטנציאלי ביותר למדליה באליפות העולם הנוכחית, ביניהם פרשן האתלטיקה שלנו, חגי אשלגי. כל שנותר לעשות, הוא לחכות ולראות אם לאאלו יעמוד בתל הציפויות הנבנה עליו מבית ומבחוץ. מה שבטוח: מתחריו הקנייתים, אסבל קפרופ וסילאס קיפלגאט, לא ימהרו לוותר ליריב הצפון אפריקאי שלהם.
ההצגה של לאאלו – גמר ריצת 1,500 מטרים, ביום 3.09.2011 
 

אמין לאאלו משמאל (צילום: stu forester)
 
מוחמד עותמאן שווין – ערב הסעודית
 
מומחד עותמאן שווין, הוא רץ בינוניות נוסף, שמתמחה כיום במרחק 1,500 המטרים. שווין (25) הוא תקוותה הגדולה ביותר של הממלכה הוואהבית, אשר הוציאה תחת ידיה רצי בינוניות טובים למדי. כמו מרבית עמיתיו לתחום, גם שווין, שהחל את קריירת הריצה שלו ב-2005, הפציע לעולם – כרץ 400 ו-800 מטרים. בימיו "הקצרים" יותר, הגיע שווין להישגים יפים שהעניקו לו מקום של כבוד על דוכן המנצחים, אך כרץ 1,500 עדיין חסרה לו המהירות כדי להדביק את השפיץ העולמי. תוצאתו הטובה ביותר נקבעה השנה בהולנד, (3:31.82 דקות – שיא סעודי) אך היא אינה מספיקה כדי להפיל את הקנייתים מרגליהם הדקיקות. האלוף האסייתי, מגיע לאליפות העולם עם מומנטום גבי, אחרי שנתיים בהם דשדש במקום. התחייה המחודשת של גופו תעניק לו ביטחון, ואם יתפוס יום טוב (או מנגד מתחריו יתפסו יום רע), אולי יוכל להפתיע מהדלת האחורית. אך ספק גדול אם זה יקרה.
ההצגה של שווין – גמר ריצת 1,500 מטרים, ביום 3.09.2011 
 

מוחמד שווין משמאל מנצח את סעאד מוראדי האירני במשחקים האסייאתים (צילום: Adam pretty)
 
 
מריאם יוסוף ג'מאל – בחריין 
 
מריאם יוסוף ג'מאל, מכירה היטב את הנעליים, אליהן תנסה להיכנס פעם נוספת השנה. ג'מאל בת ה-27, נציגת הממלכה השיעית, תפסה את תואר אלופת העולם ב-1500 מטרים כבר פעמיים בעבר. פעם אחת זה קרה בשנת 2007 באוסקה, פעם נוספת בברלין 2009. למרות שהיא מייצגת את בחריין, הרצה אשר מחזיקה בשיא אישי של 3:59 דקות, אינה ילידת הממלכה המזרח תיכונית – מוצאה בכלל אתיופי. היא נולדה בחבל אורומיה, אותו חבל ארץ שהכיר לעולם את רציו הטובים ביותר –  המרתוניסט המפורסם היילה גברהסילאסי ורץ ה-10,000 האגדי קנהניסה ביקלה. הגברת ג'מאל, נולדה נוצרייה כדת וכדין. אך בשל בעיות פוליטיות, נאלצה הרצה המצטיינת לחפש מקלט בשוויץ, שם הגישה בקשת אזרחות למספר מדינות. בחריין, המשוועת לתדמית ספורטיבית, הייתה הראשונה לחטוף את היהלום השחור, אך בתנאי שזו תיקח שם ערבי. העסקה נחתמה, השם שונה, וג'מאל ובעלה (שהוא גם מאמנה) עברו אל הממלכה. אך בכך לא תמו המהמורות בדרכה: ב- 2005, תמונות ניצחון "לא צנועות" של ג'מאל, עוררו את חמתו של המשטר הבחרייני, שטען: מכנסי הריצה "והטופ" של מריאם קצרים מידי "לדם שלו". היא עברה סדרת חינוך ונזיפות והמשיכה לדרכה. ג'מאל מגיעה לקוריאה אחרי שנה לא רעה, שכללה ניצחונות חשובים. היא צפויה להיתקל ביריבות עיקשות ממדינה מוכרת (אתיופיה) אך לא רק. מריאם יוסוף הוכיחה כבר בעבר: כשהיא רוצה משהו, היא משיגה אותו. 
 
ההצגה של יוסוף ג'מאל – גמר ריצת 1,500 מטרים נשים, ביום 1.09.2011 
 
 
 
סעאד מוראדי – איראן
 
סעאד מוראדי אינו אדם שתזהו ברחוב. הוא רץ 800 מטרים מעולה, אך אם אינכם נמנים על אוהדיה השרופים של האתלטיקה האיראנית או האסייתית, ספק אם אי פעם שמעתם את שמו. ברחבי אסיה והמזה"ת, הוא מוכר יותר כסוס עבודה שחור שמגיע למיצוי בעיקר במשחקי היבשת המקומיים. שמו התגלגל לאוזני לראשונה, בעת שערכתי סקירה השוואתית בין רצים פרסים לישראלים לפני כשנה בערך. במקרה של מוראדי, הכף נטתה לטובת הרפובליקה האסלאמית, ודי בגדול. הרץ האיראני הוותיק, מחזיק בשיא אישי איכותי – 1:44.74 דקות למרחק, ובמשחקי אסיה האחרונים הוא הגיע שני למוחמד שווין, בריצת 1,500 המטרים (זמן פנטסטי של 3:37 דקות – ראו תמונה של שווין). מוראדי בן ה-28 (כגיל שיאו של עוז כץ בריצת 800  מ' – 1:47.8 דקות), מעולם לא הצליח להעפיל לגמר "במאני-טיים". כשמדובר על התחרויות הגדולות באמת, הרץ איראני לא מצליח לעבור את מחסום חצאי הגמר, בדיוק כפי שקרה לו בבייג'ין 2008. אך זה כמובן לא מפריע לו ליהנות מפופולריות חסרת תקדים בבית. 
 
ההצגה של מוראדי – חצי גמר ריצת 800 מטרים, ביום 28.08.2011
 

סעאד מוראדי- במשחקי אסיה הוא יודע לעשות את העבודה (צילום: mark dadswell)
 
 מסעוד עזיזי – אפגניסטן 
 
מסעוד עזיזי הוא אצן אפגני, המתמחה במרחקי 100 ו- 200 מטרים. אחד מהיחידים במדינה מתפוררת, שמרבית משאביה לא ממש מנותבים לטובת ספורט. תחת משטרו המושחת של קרזאי ועיניהם המשתאות של האמריקאים, הצליח הבחור בן ה-26 לייצג את אימפריית האופיום כבר בשתי אולימפיאדות. זו של אתונה ב-2004 ואח"כ בייג'ין. הוא מעולם לא עבר את השלבים המוקדמים, ובאתונה סיים אחרון במקצה שלו. את שיאו האישי -11.11 שניות, קבע המוסלמי באופן סמלי בעיר מכה בשנת 2005 (שיא ישראלי 10.20 שניות). עזיזי, התגלה לראשונה בשנת 2003, על ידי חבר משלחת חילוץ יוונית, שראה ילד בן 18, רץ עם סנדלים קרועות, באצטדיון בו הטאליבן נהג להוציא להורג את מתנגדיו. אותו יווני, החליט להקים נבחרת אפגנית לאולימפיאדה של אתונה ומשך את עזיזי ומספר ספורטאים נוספים פנימה. תוך 3 חודשים, ללא תקציב, וכשהספורטאים האפגנים מתגוררים בביתה של פילנתרופית יווניה, הוקמה לה נבחרת שהייתה לגאוותה הגדולה ביותר של המדינה. האפגני, אשר מתאמן על תלי עפר סמוכים לקאבול, סיפר בראיון,"המארחת היווניה הייתה לי כמו אם ואפילו דאגה לי לתספורות חינם". חברתו לנבחרת אף הוסיפה, "זו הייתה הפעם הראשונה בה טעמנו גלידה, הפעם הראשונה בה למדנו לשחות". השתתפותו באליפות העולם כמעט 10 שנים אחרי שמסעו המופלא החל, מוכיחה, כי עזיזי נחוש בדעתו לסיים את מה שאותו מציל יווני התחיל במגרש הכדורגל הארור מכולם. כולנו קראנו רודף העפיפונים. יהיה מעניין לעקוב אחרי החוט.
 
ההצגה של עזיזי – ריצת 100 מטרים, ביום 27.08.2011
 
מסעוד עזיזי מתאמן באצטדיון הידוע לשמצה בקאבול (צילום: Paula Bronstein)
 
מג'אד אלדין ראזלה – סוריה
 
סוריה, אשר עוסקת בטבח אזרחיה, רוצה להוכיח לעולם שאצלה עסקים כרגיל ושולחת לאליפות העולם את בכיר קופצי הגובה שלה, מגא'ד אלדין ראזלה. הקופץ האולימפי בן ה-24 אינו פנים חדשות בזירת הקופצים, הוא נמצא שם כבר מ-2007 ומוכיח כי הוא ראוי לכל כרטיס טיסה. הדמשקאי הכחוש מראה שיפור עקבי מאז החל דרכו, וכל שנה הוא מוסיף סנטימטרים ספורים לתוצאותיו. נראה כי "האפרסק" הסורי הבשיל בדיוק בזמן: בתחרות שהתקיימה לא מזמן בקובה יפן (אליפות אסיה), ניפץ ראזלה את שיאו הקודם וקבע שיא סורי חדש – 2.28 מטר. הוא שב לסוריה עם מדלית הכסף, אחרי שהפסיד רק ליריבו הקאטרי שקבע תוצאה מעולה של 2.35 מטר. תוצאה שכזו לא תעמיד אותו בראש הקופצים באליפות, אך היא כנראה תספיק כדי להגשים את חלומו, צליחת שלב המוקדמות.  
 
ההצגה של ראזלה – קפיצה לגובה גברים, ביום 30.08.2011
 

ראזלה לפני הניתור (צילום: Maher)
 

 

 

 


 

 

 

 

 

אילן גולדמןאילן גולדמן
עורך המשנה של אתר שוונג – כתב באינטרוול, המגזין המשותף של שוונג ועיתון "הארץ". אלוף ישראל לשעבר באופני כביש וכיום רץ תחרותי. בעל תואר במזרחנות

 

 

 

 

 

 
כל הכתבות של אילן גולדמן במדור– מזרח תיכון חדש
 
 
 
 

 

 

 



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג