אליסטייר בראונלי ניצח בפעם השנייה ברציפות ועלה לראש הדירוג בסבב אליפות העולם. כריס מק-קרומק, שהגיע לתחרות עם המון ציפיות, פרש בהקפה 5 מתוך 8 של הרכיבה על האופניים כשהיה כבר בפיגור של כ- 4 דקות מהדבוקה המובילה. מזג אויר גשום, שרק הלך ונעשה גרוע יותר, גרם לנפילות רבות. אלו גרמו לפרישתם של מספר מתחרים בינהם סיימון וויטפילד, האלוף האולימפי בשנת 2000 וגם של המדורג שני בעולם בשנה שעברה, סטפן יוסטוס
מאת:ניר רייכמן
אף אחד, בעולם הטריאתלון, לא ידע איך לאכול את החזרה המפתיעה של כריס מק-קרומק לתחרויות סבב האיגוד העולמי. הציפיות מ-מק- קרומק היו גדולות, אך את הטון בתחרות זו נתן כצפוי הטריאתלט הצעיר והמוכשר אליסטייר בראונלי, שהוביל את הדבוקה בשחייה, היה חלק מקבוצת הבריחה באופניים ורץ לבד(ממש לבד) עד לניצחון.
לאליסטייר מעט חולשות ומעטים הטריאתלטים שמסוגלים להכריעו. כולם יודעים שכדי לעשות זאת צריך לפתוח עליו פער משמעותי באופניים. בשנה שעברה במסלול זה הייתה הפתעה כאשר סטיוארט הייז ברח מהדבוקה וניצח את התחרות. הפעם בראונלי הגיב מהר והיה חלק מקבוצת הבריחה שבאופן לא מפתיעה כללה גם את הייז. כשאליסטייר בחוד הוא גם ינצח את התחרות. מהדבוקה העיקרית בלט אלכסנדר ברוקאנקוב שסיים שני לפני סבן רידרר שסיים במקום השלישי.
אליסטייר שנמצא בכושר מצויין דיבר על מטרותיו לאחר התחרות – "אני הסתכלתי על הספורט ואני חושב שאני רוצה להיות סוג של ספורטאי שמנצח בכל תנאי, בכל יום ובכל מסלול לא משנה איך התחרות מתפתחת וזה מה שאני מנסה לעשות בשלב זה".
הקשר בין תחרות איש ברזל לטריאתלון אולימפי הוא רק בענפי הספורט שמרכיבים אותם. ההבדל בין רמת תחרויות במרחק האולימפי בשנת 2004 לבין התחרויות היום הוא עצום. כריס מק-קרומק, אחד מגדולי ענף הטריאתלון במרחקים השונים(היה אלוף עולם במרחק האולימפי בשנת 1997 ואלוף עולם באיש ברזל 2007 ו-2010) חווה את זה, בבקיטצבואל, אוסטריה, על בשרו. רמת השחייה שלו לא הספיקה והוא יצא מעל דקה אחרי הראשונים(אחד לפני האחרון מהמים). ברכיבה אומנם הצליח לתפוס מספר רוכבים אך הפער הלך וגדל מקבוצת החוד שרכבה בצורה התקפית ביותר, הפער גדל עד 4 דקות ובשלב זה החליט לפרוש מהתחרות.
דן אלתרמן סיים במקום ה- 47 בתחרות
דוכן המנצחים,טריאתלון קיטצבואל, אוסטריה, סבב אליפות העולם בטריאתלון
1. אליסטייר בראונלי(בריטניה) – 1:51:54 שע'
2. אלכסנדר ברוקאנקוב(רוסיה) – 1:52:38 שע'
3. סבן רידרר(שוויץ) – 1:52:59 שע'
דירוג סבב אליפות העולם –
1. אליסטייר בראונלי – 1690.
2. אלכסנדר ברוקאנקוב – 1663.
3. חבייר גומז – 1485.
ניר רייכמן – מאמן קבוצת טריאתלון גן השומרון
קישורים: טריאתלון, טריאתלון בעולם , ניר רייכמן