בכנס מנהלי מחלקות ספורט של מרכז המועצות האזוריות שהתקיים במכללה האקדמית בוינגייט התארחו ודיברו בין השאר המאמנת אירה ויגדורצ'יק, יו"ר איגוד הג'ודו משה פונטי, ניר לוין ואחרים. בכנס עסקו בעיקר במעמדו של מאמן הספורט בישראל. למשתתפים שהגיעו, היה לא מעט מה לומר בנדון. "לא יתכן שבמדינה שלנו מצפים להישגיות כשאין שום מעמד למאמן", אמרה מאמנת נבחרת ישראל בהתעמלות אומנותית, אירה ויגדורצ'יק, "איך הגענו למצב שבו אי אפשר לומר את המלים תחרות ומשמעת ועדיין מצפים שנגיע להישגים ונרים את דגל ישראל בתחרויות השונות בהן אנחנו משתתפים? אנחנו חייבים לדרוש משאבים ותקציבים ממשרדי הממשלה ולא לבקש אותם. אנחנו צריכים לבנות כמעט הכל מהתחלה, כי המדינה שלנו היא מאוד צעירה. ממש כמו ילד קטן".
יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, התייחס לנושאי הארגון והאימון ואמר: "כשהייתי ספורטאי צעיר במשחקים האולימפיים בה השתתפתי, המנהלים שלחו אותי אליה שלושה שבועות לפני. שלושה שבועות בהן חגגתי מדי יום במסיבה אחרת שאורגנה במקומות שונים. כשהגעתי לקרב הראשון שלי, הפסדתי בתוך פחות מדקה. לאחר ההפסד חשבתי לעצמי, מה השגתי ב-28 השנים הללו והבנתי שאני חייב להיות מאמן. בהמשך אימנתי את אורן סמדג'ה ואמרתי לעצמי שלו זה לא יקרה. אנחנו נלמד מהטעויות שלי ולא נחזור עליהן. התחלתי לאמן את אורן ואמרתי לו שהוא יביא מדליה. הבאתי את סמדג'ה יומיים לפני התחרות כדי לא לחזור על הטעות שקרתה לי, ואורן אכן הביא מדליה. אם לא היה לי כמאמן את המחויבות והניסיון הללו, סביר להניח שלא היינו מגיעים למה שהגענו. מבחינתי המחויבות של כל מאמן היא להכיר את הספורטאי שלו 24 שעות ביממה, כדי לעשות את זה המאמן חייב לקבל את כל התנאים הנדרשים".
ד"ר איציק בן מלך, מהמכללה האקדמית בוינגייט, שהיה ממקימי היחידה לספורט הישגי, אמר: "אין לנו שום סיכוי להצלחה בספורט ללא מאמנים מובילים עם אוריינטציה מקצועית בתחומם. חייב שלמאמן של ספורטאי העל שלנו תהיה נחישות ורצון עז לעבוד בתחומו. כל עוד זה לא יקרה, הספורט שלנו לא יוכל להתקדם. לצערי, גם אם נשלם סכומים חסרי תקדים לספורטאים שלנו, הם לא יוכלו לזוז מילימטר בלי מאמנים מובילים ואנחנו מנסים כאן לשנות את המצב הזה".