כשאתם חושבים על אטרקציות לקיץ, אתם בוודאי חושבים על כפר נופש עם בריכה, אי ביוון או סתם בילוי על החוף הקרוב אליכם. אבל האם חשבתם על טיול בעקבות הטור דה פראנס?
השנה עברנו, אני ובן זוגי, לפריז, והחלטנו להגשים חלום ותיק – ללכת לפגוש את הפלוטון בעודו שועט בנופים עוצרי הנשימה של צרפת. לא עשינו את זה כטיול אתגרי בהרים, ולא ניסינו את המסלול בעצמנו (כותבת שורות אלה עדיין לא למדה לרכוב) אלא נהנינו מהגירסה הידידותית למשתמש, המתאימה אפילו לצופים מזדמנים ולמשפחות.
לכתבות נוספות בנושא:
איך זה לנצח קטע בטור בקבוצה הישראלית? גיא ניב מכניס אותנו אל מאחורי הקלעים
טור דה פראנס 2023, קטע 9: ניצחון הירואי למיקל וודס מישראל פרמייר טק על פסגת הפוי דה דום!
"אנחנו רוצים שקוונדיש יחזור אלינו לטור דה פראנס 2024, אבל זו החלטה שלו"
עם פרסום הלו"ז המלא של הטור לשנה זו באוקטובר התחלנו לתכנן. החלטנו על בורדו – סופ"ש בעיר שטרם ביקרנו בה ושיש לה הרבה מה להציע בזכות עצמה. מיד הזמנו מלון, כדי לוודא שהקבוצות עצמן לא תופסות לנו את המקום. ההזמנה המוקדמת של הכרטיסים (רכבת במקרה שלנו) ומלון חוסכת כסף, מאחר ומדובר בשיא העונה. הבחירה בבורדו (קטע סיום) והקפיצה לליבורן (ההזנקה למחרת), הוכיחה לנו שהטור משתלב מצוין בחופשת קיץ לכל דבר. בין אם לוקחים מלון באחת הערים והעיירות בדרך, ובין אם מתפנקים ושוכרים בית פרטי עם כל המותרות.
כאמור, הדרך הקלה ביותר לפגוש את הפלוטון היא לבחור שלב שמסתיים, מתחיל או עובר בעיר או עיירה אשר נהנים מחיבור למערכת הרכבות הצרפתית – כך לא תצטרכו אפילו לשכור רכב או לישון במיוחד ביעד שאינו מספק מבחינה תיירותית. שעות ההזנקה והסיום נוחות מאוד, ומאפשרות להגיע ולעזוב את היעד באותו היום ולחזור ללו"ז חופשה ופינוקים.
המפגש הפשוט ביותר הוא בהזנקות – שעת היציאה ברורה, משתלם לעמוד בכל נקודה על המסלול, והדבוקה נעה במהירות נמוכה יחסית שמאפשרת לזהות מי חולף על פניכם. מפגש כזה יכול לדרוש מכם רק שעה או שעתיים לאורך החופשה, ולא יכביד גם אם אתם נוסעים עם מי שאינו מתעניין.
תפיסת מקום על קו הסיום מצריכה קצת יותר מאמץ, במיוחד אם תרצו מקום בשורה הראשונה שיאפשר לכם להכות בשלטים בדיוק כמו שרואים בטלוויזיה. אנחנו תפסנו מקום בתוך חצי הקילומטר האחרון, אבל זה דרש עמידה של למעלה משעתיים וחצי בשמש החזקה של בורדו, מבלי אפשרות לזוז (המאחרים מיד יזנקו להשתחל במקומכם).
הצטיידנו בכובעים, מים, והרבה קרם הגנה ושרדנו את ההמתנה בקלות – וכל זאת כדי לראות את הרוכבים טסים על פנינו ב-70-60 קמ"ש. בנקודת הסיום תוכלו גם לגשת לעמדת הפודיום, ולראות את הכוכבים בצורה מעט יותר נינוחה. אופציה שלישית היא כמובן לתפוס אותם לאורך היום – בלו"ז הטור תוכלו גם למצוא תזמונים משוערים לזמני ההגעה של הרוכבים לשלל נקודות ציון לאורך המסלול.
את ההמתנה לרוכבים מעביר הקרוון – מצעד הרכבים הממותגים של הספונסרים, שיחלקו לכם כל דבר, מכובע ממותג ועד דוגמיות לנוזל כביסה. בערים גדולות כמו בורדו, ההפקה גם בונה מתחם אוהדים (Fan Zone) שמציע עוד שלל פעילויות ממותגות. רבות מהן יאפשרו לכם להתנסות ברכיבה (במקום) על אופניים מקצועיות.
חשוב להודות, הטור דה פראנס הוא ללא ספק ספורט שנועד לטלוויזיה. הנופים, הפרשנות, הגרפיקה – הם הדרך היחידה להבין באמת מה קורה, וכמובן לתפוס את רגעי האמת. אבל יש קסם מיוחד לחוות את אחד מאירועי הספורט הטובים בעולם בחי (ובחינם!), עם אלפי אנשים שנהנים מהרגע בדיוק כמוכם.