על נזקי הפחמימות דיברנו כבר, והרבה. על נזקי השומנים דיברנו ואנחנו יודעים זאת זה זמן רב. על השילוב בין שניהם בהקשר לחג החנוכה, הסופגניות והלביבות, דיברנו בכתבה על הנזקים של הסופגניות והלביבות. אבל קיים שילוב נוסף בין שני המרכיבים הללו שהלך בשנים האחרונות ונקשר יותר ויותר לחג החנוכה: השוקולד.
בדרך כל שהיא, הלך השוקולד ותפס לעצמו מקום של קבע בחג החנוכה ואינני יודע מאיזו סיבה דתית או היסטורית.
זכור לי, שבילדותי (בשנות החמישים באלף הקודם) בקיבוץ העוגן, קיבלנו דמי חנוכה בצורת מטבעות שוקולד מצופות בנייר אלומיניום מוזהב. אבל מעבר לכך, אין לי מושג כיצד תפס השוקולד מקום מרכזי בחגיגות החנוכה ומעות החנוכה הקטנטנים הפכו למשלוחי ענק של שוקולדים ממולאים מסוגים שונים ובעטיפות צבעוניות יותר ויותר, שמביאים הסבים והסבתות כפינוק לנכדים, וכל מי שבאים להדלקת נרות עם בני משפחתו אינו מרשה לעצמו להגיע בלי משלוח ענק של כמה שיותר סוגי שוקולד. וכמובן שגם הסופגניות התחילו להופיע בשנים האחרונות טבולות בשוקולד וזה זיווג קטלני.
עוד כתבות תזונה
מתוק לו: הסופגניות, הלביבות והקלוריות
10 כללים שיעזרו לכם לשמור על תזונה בריאה
כיצד ספורטאים יכולים לעבור לתזונה טבעונית
נוצר מצב שבו הדלקת הנרות (עיקר החג במקור) הפך לתירוץ להבאת משלוחי השוקולד (העיקר החלופי של החג). ולא כך היא: השוקולד הוא מזון עתיר שומן רווי – מהרוויים שיש לטבע להציע, מלווה בהרבה מאד סוכר. גם השוקולד המריר מופחת הסוכר אינו מכשיר את אכילתו, משום שככל שהשוקולד מריר יותר – יש בו יותר שומן רווי. שימו לב כי בחפיסת שוקולד אחת יש יותר שומן רווי מאשר בסטייק בקר במשקל 300 גרם.
ראו – הוזהרתם! משוקולד בכלל ובחנוכה – בפרט.