אליפות צפון אמריקה של האיירונמן למרחק איש ברזל שנערכה בשבת בטקסס, היתה התחרות האיכותית ביותר אי פעם שמשלבת בין 3.8 ק"מ שחייה, 180 ק"מ רכיבה וריצת מרתון. לא פחות מ-11 גברים הצליחו לרדת מ-8 שעות, ו-10 נשים הצליחו לשבור את מחסום 9 השעות – מדהים.
עוד כתבות ב שעות
תוצאות המנצחים ותמונות נבחרות מטריאתלון עמק הירדן
ליאור זך מאור מספר על הסלוט להוואי שהשיג באיירונמן דרום אפריקה
יאן פרודנו ניצח עם שיא מסלול חדש בחצי איירונמן אושנסייד
מאט הנסון האמריקאי, שניצח גם בשנה שעברה, זכה בתואר בפעם השנייה ברציפות בתוצאה המהירה ב-13 דקות משיא המסלול שלו. זה מהיר יותר גם משיא האיירונמן (יאן פרודנו קבע זמן מהיר יותר בתחרות איש ברזל ממותג אחר) אחרי שקבע תוצאה נהדרת של 7:39:35 שעות. ומה שכל כך מרשים כאן זה שהוא היה קרוב מאוד להפסיד, כי איבן טוטקין הרוסי שסייים שני הגיע רק 22 שניות אחריו וגם הוא ירד משבע שעות וארבעים דקות עם 7:39:57 שעות.
מצד שני, התוצאות לא יוכרו בסופו של דבר כשיאים. משתתפים רבים דיווחו כי גם מסלול האופניים היה קצר מ-180 קילומטרים וגם מסלול המרתון. בהצהרה של איירונמן נמסר שרק מסלול האופניים היה קצר ב-2 מייל שהם 3.2 ק"מ. לפי דיווחים של משתתפי שונים, היו טענות על מרחק יותר קצר.
הנסון שחה בזמן של 52:30 דק', ברכיבה הוא קבע את הזמן הרביעי בטיבו עם 4:07:22 שעות כאשר אנדרו סטריקוביץ' האמריקאי רכב בזמן של 3:54:59 שע'. את המרתון סיים הנסון בזמן של 2:34:40 שע' וזה מה שהבטיח לו את הניצחון. וויל קלארק הבריטי סיים שלישי עם 7:45:22 שע', סטריקוביץ' סיים שמיני ואלוף העולם לשעבר מבלגיה, פרדריק ואן לירדה, סיים במקום התשיעי. כולם עד לג'רמי ג'ורקייביץ' הצרפתי שסיים במקום ה-11 ירדו כאמור מ-8 שעות.
גם המנצחת בנשים היתה מהירה יותר משיא האיירונמן, ובמקרה הזה מדובר בשיאה של כריסי וולינגטון שמחזיק מעמד מ-2011. מליסה האוסשילדט האוסטרלית ניצחה בתחרות בפער מרשים ובזמן של 8:31:04 שעות, שכאמור לא יוכר כשיא איירונמן. היא הקדימה ביותר מ-11 דקות את ג'ודי רוברטסון האמריקאית. גם במקרה שלה הניצחון הושג בעיקר בזכות ריצת מרתון מהירה במיוחד, האוסשילדט עשתה זאת בזמן של 2:57:06 שע'.
שלושה ישראלים השתתפו בתחרות השנה. אסף פורת הצליח לעשות את מה שאף ישראלי לא עשה מאז גלעד רותם וזה לרדת מ-9 שעות, אם כי נציין שוב שמסלול האופניים קוצר. פורת סיים בזמן של 8:52:37 שע', ואילו אוהד סיני סיים ב-9:27:14 שע'. דוידי יחזקאל סיים ב-10:33:26 שע'.
מסלול האופניים קוצר ב 19 קמ ולכן השיאים
מסלול האופניים היה 176.4 קמ והסיבה היחידה לזמנים המהירים היא שבאופן לא נפוץ לא היו כלל רוחות
מאיפה הבאת את השטות הגמורה הזאת??
אני השתתפתי בתחרות והגרמין שלי נעצר על 177.8 קמ'. כיאה לישראלי שלא יודע כלום וזורק שטויות לאויר העולם.
קצת מוזר שאין אזכור לתוצאות הישראלים על המסלול, ענין של שכחה או קנאה?
ישראליות זו מילה גסה, תלמד לפרגן, מי שעושה, יש כאלה שאשכרה מתאמנים ומצליחים בזכות כך
כותב יקר ,
שום אזכור לגבי תוצאות הישראלים ?
הרי ידוע שאסף פורת ירד מתשע שעות !
והוא הישראלי השני בלבד שעשה זאת בהיסטוריה!
חוסר הפרגון, הזוי.
איני מכירו ועם זאת נעלב בשמו .
דן אמפילד מ-slowtwitch בעקבות התוצאות החריגות ב-IM טקסס – יש רק דרך אחת להפוך לאיש ברזל
(9 מ-10 תוצאות הרכיבה הטובות בכל הזמנים נקבעו שם השנה) – טענות קשות על מסלול מקוצר ודראפטינג ללא פיקוח
https://www.slowtwitch.com/Opinion/There_is_one_way_to_become_an_Ironman_6830.html