טבלת סימון המזון מצויה בגב האריזה על המוצרים אותם אנו קונים ולכן חשוב מאוד להעיף מבט על אותה טבלת רכיבים לפני קניית כל מוצר, על מנת שתדעו מה הוא מכיל. הטבלאות לרוב מכילות שתי עמודות – עמודה ל-100 גרם ועמודה למנת מוצר. על מנת לבחון את המוצר יש להסתכל בעמודה של 100 גר' כדי שנוכל להשוות בין המוצרים השונים ולהבטיח, כי בחרנו את המוצר הטוב ביותר מבחינה בריאותית.
הנה המדדים אותם חשוב שתבדקו:
1. קלוריות: מוצר ייחשב כדל קלוריות במידה וכמות הקלוריות ל-100 גר' תהיה פחותה מ-40 קק"ל למזון מוצק, ופחות מ-20 קק"ל למזון נוזלי.
2. כולסטרול: מוצר דל בכולסטרול הוא מוצר שיש בו עד 30 מ"ג כולסטרול ל-100 גר' מוצר. כאשר המוצר מכיל פחות מ-2.5 מ"ג כולסטרול הוא ייחשב כנטול כולסטרול.
3. שומן: במוצר דל שומן השומן יהווה פחות מ-2% ממשקל המוצר, כשבמוצר ללא שומן השומן יהווה 0.5 אחוז ממשקל המוצר. לדוגמה: כאשר נסתכל על העמודה שבה פירוט הרכיבים הוא ל-100 גר', ונראה כי השומן הוא 2 גר' ל-100 גר', נדע שהמוצר לא נחשב כדל שומן.
4. נתרן: מזון ייחשב כדל נתרן כאשר כמות הנתרן בו היא עד 120 מ"ג נתרן ל-100 גר' מוצר, כאשר מזון נטול נתרן הוא מזון שיש בו פחות מ-5 מ"ג נתרן ל-100 גר'. כלומר, כל עוד נראה על תווית המזון יותר מ-120 מ"ג נתרן המוצר לא ייחשב כדל נתרן וככל שהערך יגדל ויעלה כך המוצר יהיה פחות מומלץ לאכילה מבחינה בריאותית. על פי התקנות החדשות, מוצר אשר יעלה על 400 מ"ג נתרן ל-100 גר' יסומן בתו האדום כמוצר עתיר בנתרן.
שני ששון | דיאטנית קלינית של סטודיו סי