יוזמה חדשה של איגוד הטריאתלון: קרן מלגות ללימודים אקדמיים עבור ספורטאיות וספורטאים מצטיינים. מדובר בקרן המיועדת לספק תמיכה כספית באמצעות מלגות לימודים לספורטאי טריאתלון מצטיינים, אשר משלבים קריירה ספורטיבית ברמה גבוהה עם לימודים אקדמיים באוניברסיטאות ומכללות בארץ. המטרה היא לעודד הצטיינות מקצועית ואקדמית, תוך שמירה על איזון בין הקריירה הספורטיבית להשכלה הגבוהה.
לכתבות נוספות בנושא:
המנצחים והקריטריונים: כל התוצאות מטריאתלון (ודואתלון) ראשון לציון
החלום האולימפי בחיים? מקום 16 לאיתמר אשד בסין
פרדוקס סאם לונג: האם להילחם על החולשות שלנו או לחבק את החוזקות?
המלגה ניתנת עם תמיכה של עד 14,000 ש"ח לכל ספורטאי בשנה, וזאת למשך תקופה של עד שלוש שנים (2026-2024). בכל סוף שנה, המלגה תיבחן האם בהתאם לתוצאות המקצועיות, הלימודיות והאופק ההישגי ניתן להאריך את המלגה בשנה נוספת ותיקבע על ידי ועדת המלגות שתתכנס בכל חודש מאי בשנים הרלוונטיות.
גיל קופר מנכל איגוד הטריאתלון: "עבור איגוד הטריאתלון ועבור הספורטאים הצעירים והמוכשרים שלנו מדובר בקפיצת מדרגה. זו אחת המטרות החשובות שהצבנו לעצמנו על מנת להאריך את קריירת הספורטאים שלנו ולתת להם מענה ביום של אחרי ושמחים מאוד שזה הושג בהצלחה במלגות מלאות. אנו מכירים בקשיים הרבים שמציבה הדרך להצטיינות ספורטיבית ולהשכלה גבוהה, ורוצים להקל על נטל זה. איגוד הטריאתלון רואה בספורטאים את עתיד הענף וגאוותנו הלאומית. קרן המלגות היא השקעה בחלוצי הדרך הבאים, אלו שיובילו את הטריאתלון הישראלי להישגים חדשים בזירה הבינלאומית. יחד נמשיך לקדם ולהעצים את הטריאתלון בישראל".
ספורטאים אולימפיים בכל הענפים בישראל זוכים למלגת לימודים מלאה מהוועד האולימפי, אולם כידוע מרבית הספורטאים אינם אולימפיים ולא פעם נופלים בין הכיסאות בנושא הזה. שילוב בין קריירה ספורטיבית ללימודים אקדמיים היא דבר נהוג מאוד בעולם, ובפרט בארה"ב שם ליגת המכללות מקדמת במיוחד את הנושא.
חמוד הפרסום הזה, אבל לא פרסמתם שתנאי הסף הוא שליש עליון באליפות עולם או אירופה, לבוגרים או עד 23. היחידי שעמד בקריטריון הזה בשנה שעברה הוא איתמר לבנון, ואם נלך קצת אחורה אז גם איתמר אשד ושחר שגיב עמדו ב2022 בקריטריון המחמיר. כשהמלגה גם ניתנת רק לספורטאים פעילים (רן שגיב לדוגמא לא זכאי לה) אז היא די ריקה מתוכן ולא באמת בשורה.