קהילת הרצים מחולקת למספר סוגים של משתמשים: ישנם את אלו שיעדיפו לא לשתות כלום במהלך הריצה שלהם עד מרחק מסוים, ישנם את אלו שיעדיפו לרוץ עם שלוקר על הגב וישנם את אלו שרצים עם בקבוק ביד. בנוסף, ישנם את אלו שרצים באזורים עם ברזיות של מים קרירים כמו בפארק הירקון ולאורך הטיילת התל אביבית, דבר אשר פותר למעשה את כל נושא השתייה של הרצים. מה ההעדפה שלכם?
מחקר בנושא שנערך לפני כחודשיים ופורסם במגזין Frontiers in Physiology, בדק 12 רצים שונים בגילאי 22 ובעלי מסת גוף זהה פחות או יותר, כשהבדיקה נעשתה באותם תנאי מעבדה שכללו ריצה בקצב אחיד במשך 4 שעות על מסילת ריצה ובכל פעם השתמשו באביזר אחר למנשא מים: חגורה על המותניים, שלוקר על הגב, בקבוק ביד ובנוסף גם היתה האפשרות לא לרוץ עם שתייה. עוד נציין כי הרצים היו מנוטרים בכל העת ותוך כדי הריצה נבדקו משתנים כמו למשל רמת חמצן ודופק.
למרבה ההפתעה, המחקר שרצה לבחון כיצד הגוף מגיב לכל אחד מאביזרי הנשיאה השונים, גילה כי אותם מדדים לא השתנו – לא משנה מה הוא אביזר הנשיאה. כלומר, בדיוק אותה רמת אנרגיה היתה בשימוש גם כאשר הרצים רצו עם בקבוק ביד, חגורה, שלוקר וללא כלום. קצת מפתיע בהתחשב בעובדה שמנשא המים מוסיף משקל על הגב ומכביד קצת על הריצה.
לדברי החוקרים המסקנה היא כי אין זה משנה עם איזה ציוד אתם רצים, הדבר לאור המחקר לא אמור להשפיע על רמת הפעילות והאינטנסיביות שלכם, כמו גם על הדופק ושאר התחושות השונות. עוד הם ממליצים כי בדומה לנעלי ריצה, צורת נשיאת המים הטובה והמומלצת ביותר עבורכם לשימוש היא ככל הנראה הצורה שבה הכי נוח לכם ושאתם רגילים אליה או חשים בה הכי נוח. כמו כן, מומלץ לנסות כמה דגמים של מנשא או בקבוק לפני כן.
נציין כי למחקר ישנן גם מספר מגבלות בעייתיות, ראשית החל מהעובדה שכל הרצים היו פחות או יותר באותם טווחי גילאים, אותם ממדי גוף, רצו באותה טמפרטורה ובאותם תנאי מעבדה. יחד עם זאת, מאמן מאריזונה טען כי סביר להניח שהתוצאות היו זהות גם אם המחקר היה נערך בקשת רחבה יותר של רצים ובתנאים שונים.
אני עברתי משלוקר לחגורת ריצה של COMPRESSPORT, אחת הקניות הטובות שעשיתי.
לא מרגישים אותה על הגוף וגם הידיים חופשיות ואין "תיק" על הגב".