רץ סלובקי שבר את שיא העולם בריצה על הליכון ל-7 ימים

רץ האולטרה מרתון מיכל שולה עבר 912.22 ק"מ תוך שבוע, מבלי לזוז מהמקום - וייכנס לרשימת שיאי גינס, כשהוא משפר את השיא הקודם ב-65.28 ק"מ: "הרעיון נולד בעקבות כישלונות שחוויתי בריצות האחרונות שלי, הבנתי שלוותר זה לא אני"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
מיכל שולה ליד ההליכון | צילום: The Movement Institute

מיכל שולה, רץ אולטרה מרתון סרבי-סלובקי, לקח על עצמו אתגר יוצא דופן: לרוץ במשך שבוע שלם מבלי לזוז מהמקום. אחרי 168 שעות של מאמץ, הצליח שולה, בן ה-50, לשבור את שיא גינס למרחק הארוך ביותר שנרשם על הליכון בתוך שבוע, כשהשלים 912.22 ק"מ. לאורך כל האתגר, שולה שידר את ריצתו בשידור חי ב-YouTube.

לכתבות נוספות בנושא:
סטס חלפסקי ניצח בספרטניון 24 שעות עם קריטריון אוטומטי לספרטתלון
בקצב מסחרר: שיא ישראלי לגזאצ'ו פנטה בריצה ל-100 ק"מ
לאמיצים בלבד: הכירו את האימון ע"ש בונדרנקו – 12 ק"מ של ריצת איכות

שיא עולמי – ועוד עם רזרבה
עם 17 שעות לסיום, שולה כבר השאיר מאחור את שיא גינס הקודם: "שיא גינס מאחורינו… 151 שעות, 846.52 ק"מ", כתב שולה בעדכון בפייסבוק. בשידור החי יכלו הצופים לראות חברים תומכים ברץ, יושבים עמו בחדר או רצים לצדו על הליכון נוסף. לוח מחיק עודכן מדי שעה עם המרחק המצטבר, ובזמן ששולה עצר למנוחה, נרשם "שינה" על הלוח.

השיא הקודם לריצה של שבעה ימים על הליכון עמד על 843.94 ק"מ ונקבע על ידי הבריטי ג'יימי מקדונלד בשנת 2019. שיא העולם לנשים, אגב, היה עד עתה טוב יותר מזה של הגברים ועמד על 846.16 ק"מ, כשנקבע על ידי אמה טימיס מניו זילנד ביוני 2024.

רעיון שנולד בעקבות כשלון
אתמול (שבת) כתב שולה בפייסבוק פוסט סיכום לאירוע: "אני רוצה להודות לכל מי שבא לתמוך בי ולכל מי שצפה ועודד אותי אונליין. הם היו לצדי ביום ובלילה, ברגעים הטובים והקשים, ואני מעריך זאת מאוד. במיוחד אני חייב להדגיש שיש לי את האישה הכי טובה בעולם – היא הייתה איתי לאורך כל 168 השעות של האתגר. כשישנתי, היא דאגה לי, העירה אותי כשהיה צריך, הלבישה אותי… היא הכול עבורי. גם חברי Movement Institute תמכו בי בצורה מדהימה וסיפקו לי את החלל שבו התקיים האתגר, תוך שהם סובלים את התיפוף והשירה שלי במשך שבעה ימים", סיפר הסלובקי.

"הרעיון לאתגר נולד בעקבות כישלונות שחוויתי בריצות האחרונות שלי. הרגשתי רע ואמרתי לעצמי שאולי הגיע הזמן לוותר על ריצות אולטרה, אבל אז הבנתי שזה לא אני. תמיד נלחמתי בקשיים, גם כשהיה קשה הוספתי מאמץ. זו הייתה הגישה שלי לחיים, וזה מה שהוביל אותי לקחת על עצמי את האתגר הזה. אחרי שהחלטתי, שיתפתי קודם את אשתי, שבלעדיה לא הייתי מצליח, ואחר כך את חבריי, שחלקם האמינו בי וחלקם הביעו ספקות, וזה לגיטימי. התחלתי להתאמן במלוא הרצינות, ובמהלך ההכנות הצלחתי גם לשבור שיא עולמי נוסף בריצה של 6 שעות על הליכון, מה שנתן לי את הביטחון שיש לי את מה שצריך כדי לעמוד באתגר הזה".

האתגר: להגיע ל-1,060 ק"מ
אתגר הריצה של שולה נערך ב-Movement Institute בברטיסלבה, סלובקיה, מוסד לטיפול פיזיותרפי שתיעד את המסע כולו באינסטגרם, ביוטיוב ובפייסבוק: "המטרה של מיכאל רחוקה עוד יותר – 1,060 ק"מ"! כתבו במכון. למרות ההישג המדהים, שולה לא הצליח לשבור את השיא הלא-רשמי, שאינו מוכר על ידי גינס, העומד על 1,056 ק"מ.

האתגר הנוכחי מצטרף לשנה יוצאת דופן עבור שולה, שהפך לשם דבר בריצה למרחקים ארוכים. בתחילת 2024 הוא זכה פעמיים באליפות סלובקיה: במרץ רשם 224 ק"מ ב-24 שעות באליפות הלאומית בניטרה, וביוני ניצח במרוץ 100 ק"מ בשמורין עם זמן של 7:34:22 שעות – כמעט שעה וחצי לפני הרץ שבמקום השני.

כפי שציין בדבריו, רק לפני חודש, ב-14 בדצמבר, שבר שולה שיא עולם נוסף – הפעם בריצה על הליכון ל-6 שעות. הוא רץ 85.89 ק"מ (קצב של 14.3 קמ"ש בממוצע, 4:11 דקות לק"מ), הרבה מעבר לשיא הקודם שעמד על 53.05 ק"מ ונקבע על ידי האיטלקי לוקה ריצ'י באפריל 2024.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג