רס"ן חן יהלום ז"ל היה אחד הספורטאים המוכרים ביותר בקהילת איש הברזל הישראלית. הוא היה ידוע כטריאתלט חזק מקבוצת Trihard, שלא מפחד מאתגרים ומשתתף קבוע בישראמן על בסיס שנתי, שם גם קצר הישגים איכותיים במיוחד.
מותו של חן בחודש נובמבר שעבר היכה בהלם את כל קהילת ספורט הסיבולת הישראלית. חן נהרג מפגיעת רכב בעת אימון רכיבה על אופניו. מהשבת השחורה ב-7 באוקטובר היה חן ז"ל במילואים בצפון כקצין בגדוד 8159 של חיל התותחנים. הוא חזר להתרעננות ויצא לרכיבת שבת יחד עם חבריו הטובים הטריאתלטים עמית שקד ויניב פתאל, רכיבה ממנה לא חזר.
זכרו של חן יונצח גם השנה בצ'אלנג' ישראמן 2025 בתחרות "מאסטרס יהלום" – קטגוריה זו מאגדת את כל קבוצות הגיל בחצי המרחק (113 ק"מ). שלושת המהירים ושלוש המהירות ביותר מכל המשתתפים שאינם במקצה העלית, יזכו בפרסים כספיים של 2,000 ש"ח למנצח ולמנצחת, 1,000 ש"ח למקום השני ו-500 ש"ח למקום השלישי. מי שזכו בתואר בשנה שעברה, עת נכנסה לראשונה לתחרות, היו ירון ליטן, חברו הטוב של חן שאף התחרה יחד עם כל חברי הקבוצה בגופיה מיוחדת לזכרו, ושירלי ניסן.
בפעם האחרונה שחן השתתף בישראמן 113 הוא סיים את התחרות בזמן המהיר ביותר מבין כל המתחרים בקבוצות הגיל" ,מספרת אלמנתו אור פי-אל השבוע: "הישראמן מאוד מחובר לחן. הוא היה חזק מאד במסלולים רוויי עליות. חן אהב מאד נופים מדהימים, כמו שניתן לספוג על מסלול הישראמן המשלב ים ומדבר. הישראמן היא תחרות ישראלית וציונית כמו חן".
מלבד ההנצחה בצ'אלנג' ישראמן, יצאו חבריו ומשפחתו של חן במימון המונים למען הקמת פינת הנצחה לזכרו בפארק הירקון, "פינת חן", במסלול הריצה הקבוע שלו אותו כל כך אהב. הקמפיין הושלם במלואו ובשבוע שעבר נחנכה הפינה בטקס מרגש על גדות הנהר.
"בתל אביב, חן היה סמל לרץ מדהים שריחף מעל שבילי הריצה בטיילת ובפארק", מספרת פי-אל: "כל מי שראה אותו, ואת המבט הצנוע שלו תוך שהוא מנופף לשלום לכולם ותמיד מסתובב כשהוא פוגש חבר, אהב אותו גם מבלי להכיר אותו. את הכסף לפרויקט גייסנו תוך חודש במימון המונים, בזכות התגייסות מדהימה של מעל 1,300 תורמים, רבים מהם הכירו את חן באופן אישי ובחלקם הסיפור של חן פשוט נגע".
עוד היא מוסיפה: "הנצחה בנקודה כל כך מרכזית בפארק הירקון מתאימה למידותיו הגדולות של חן. הסיפור של חן שזור ב'פינת חן': 'חן יהלום, אהובנו איש הברזל. חבר נפש נערץ, צנוע, אוהב כל חי, שבחייו ובמותו דאג למשפחתו ולחבריו לפני שדאג לעצמו. רוצו בדרכו', זה המשפט שמופיע על שלט ההנצחה במקום. כך אנו זוכרים את חן, היהלום הנוצץ שלנו".
"המשפט שחרוט על הפרגולה - 'one day, you'll leave this world behind so live a life you will remember' – הוא חן ולא חן באותה נשימה. מצד אחד, חן חי חיים מדהימים, רדף אחרי חלומות והגשים אותם, היה מחובר מאד לאהבות שלו ומימש אותן, צחק על כל דבר ובכל הזדמנות שהייתה לו ומעולם לא לקח את החיים ברצינות מידי.
יחד עם זאת, אם חן היה מתאר לעצמו שהחיים שלו יהיו קצרים כל כך, סביר להניח שהיה מעז אפילו יותר להפחית את הדברים שלא התחבר אליהם, והיה הולך יותר אחר הלב. המשפט הזה הוא הצוואה של חן, מבלי שהוא אי פעם אמר אותה – תחיו את החיים כאילו אין מחר. אם המשפט הזה יצליח לגרום לאנשים לחשוב רגע, חן עשה את שלו בעולם".
לסיכום מוסיפה: "הנוף שמשתקף מהפרגולה, החיבור של נחל הירקון עם הים, קשור לאהבה של חן לנופים ולטבע, והמראה של הנחל שנשפך אל הים, שנראה אינסופי, מתחבר מאד לאופן שבו חן ראה את העולם. עולם של המון אפשרויות, חיים ששווה לטרוף אותם, להעז ולעשות היום את כל מה שאולי בהמשך תתחרט שלא עשית. חן אהב אתגרים, הרפתקאות ויעדים מטורפים. הוא מעולם לא אמר ״לא״ או ״לא יכול״ על הצעה להשתתף באתגר".
"כך טיפס עם אופניים את גובה האוורסט, רכב על אופניים ממטולה לאילת, רץ מרתון כל שבוע במהלך הקורונה, התחרה בכמה תחרויות של איש ברזל, העפיל לאליפות העולם באיש ברזל ועוד. אף אחד מהיעדים האלו לא באו לו בקלות אבל הקושי שבדרך מעולם לא הטריד אותו. חן סימן מטרה ועט עליה בכל הכח. הבור שחן הותיר אחריו פשוט עצום והגעגוע אליו הולך ומתחזק. בזכות ״פינת חן״ אנחנו משאירים את רוחו של חן איתנו ומפיצים את אורו. אנחנו מאמינים ש"פינת חן", כמו גם ההנצחה בישראמן, תמשיך את מורשתו של חן, ותהווה השראה לדרך מעוררת הערצה להותיר חותם אמיתי בעולם, ללא רעש וצלצולים".