שף יערות הכרמל, אמיר חלפון מגיש מתכון להכנת פילה בס ברוטב שיטאקי על מצע ירקות ירוקים.
מאת:אמיר חלפון
חומרים והכנה (4 מנות)
דגים:
4 נתחי פילה בס ללא אדרות ועצמות
2 ענפי טימין
1 כף שמן זית
1 כפית רוטב ווצ'סטר
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל, מעט צ'ילי גרוס
משרים את הדג כ- 20 דקות בטרם עשייה.
רוטב שיטאקי:
4 שיני שום כתוש
3 ענפי טימין
1 שורש ג'ינג'ר מגורר
1 ענף למון גראס
חצי פלפל צי'לי טרי
50 גרם פיטריות שיטאקי מיובשות + 1 ליטר מי השרייה חמים
1 פחית חלב קוקוס
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
חופן עלי כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
משרים את פטריות השיטאקי המיובשות ב-1 ליטר מים רותחים למשך שעה.
מסננים ושומרים את המים.
מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים מעט את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את הפטריות, הג'ינג'ר, הלמון גראס והשום, ומאדים עד לריכוך.
מוסיפים את היין לבן ומרכזים עד להתנדפות האלכוהול.
מוסיפים את נוזל הפטריות, חלב הקוקוס, הכוסברה קצוצה, רוטב הסויה ושמן השומשום ומבשלים כ-30 דקות.
מתבלים במלח ופלפל.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט חשמלי.
בודקים טעם וסמיכות.
ירקות ירוקים:
חופן פרחי ברוקולי חלוטים
חופן ראשי אספרגוס חלוטים
חופן רצועות זוקיני חלוטות
חופן רצועות בצל ירוק
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף שמן זית
1 כף סויה
1 כפית שמן שומשום
אופן הרכבת המנה
מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון.
לאחר שהשמן חם, מטגנים את הפילה כ-2 דקות מכל צד (מתחילים עם הצד של העור).
מחממים לרגע קט את הירקות בג'ינג'ר, שמן זית, סויה ושמן שומשום.
אופן ההגשה
במרכז צלחת מניחים מעט ירקות ירוקים, מעליהם מניחים את פילה הדג עם העור כלפי מטה, ויוצקים מעט רוטב על הדג ומסביב הצלחת.
באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא