סלט עשיר בירוק מפטרוזיליה וכוסברה, מלא חלבונים מגבינה, שקדים, קשיו וצנוברים. ארוחה של ממש ועתירה בכל אשר ספורטאי זקוק לו. ההמלצה של הדאטנית אורית שמש מסבירה את מרכיביו. מתכון השבוע של מרב אדלר – סלט ירוק לבן
מאת:מרב אדלר
סלט ירוק לבן:
החומרים:
צרורות של ירק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר. אני נותנת תמיד עדיפות לכוסברה, אבל זה רק אם אתם משתייכים לחצי הנכון של העולם שאוהב את הירק המיוחד הזה
200 גרם גבינה בולגרית 5%
50 – 100 גרם שקדים, קשיו או צנוברים- קלויים קלות
לפי הטעם- לימון, שמן זית, מלח, פלפל
1. את הירק שוטפים, מייבשים היטב וקוצצים דק.
2. מתקבלת כמות ענקית של ירק. אם לא אוכלים בפעם אחת כדאי לשמור במקרר ללא התוספות האחרות ולהוסיפן רק בסמוך לאכילה
3. אם רוצים לחסוך בקלוריות, כדאי להוריד את כמות השקדים ושמן הזית שתוסיפו לסלט.
אורית שמש, דאטנית קלינית ותזונאית ספורט: "הסלט
עשיר מאוד בסידן בגלל השילוב של הגבינה הבולגרית עם הירקות הירוקים, עשיר
בחלבון ודל בפחמימות. בנוסף, הסלט מכיל כמות יפה של מגנזיום, מינרל שאתלטים
רבים זקוקים להעלאת כמותו בתפריט. השילוב של ירקות ירוקים עליים בסלטים
יוצר שילוב טוב של מינרלים וויטמינים ממקור צמחי. הפטרוזיליה עשירה מאוד
בויטמין סי, השמיר עשיר מאוד בסידן, בברזל ובאשלגן, והכוסברה עשירה בנוגדי
חימצון ונחשבת כאנטיביוטיקה טבעית. פטרוזיליה, שמיר וכוסברה עם מעט שומן
יכול לסייע בספיגת הסידן והם תורמים חשובים לבריאות מערכת העיכול, מסייעים
בשמירה על רמת סוכר קבועה בדם ואף בהשמדת תאים סרטניים".
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".