בכל שנה בחודש אוגוסט אני עוברת דירה לגור בתוך אבטיח. השנה אני קצת ברוגז עם פחמימות אז הכנתי לי דירה חלופית מלאת חלבונים ומרעננת לא פחות. התודה לאירית סחר חברתי על הרעיון והמתכון
מאת:מרב אדלר
מרק יוגורט ומלפפונים
החומרים:
• 500 מ"ל ריוויון (המיכל הקטן)
• 1 לבניה
• 1 שמנת חמוצה 9%
• חצי צרור שמיר
• 3-4 מלפפונים
• 3-4 שיני שום
• מלח, פלפל
• נגיעת טחינה גולמית
• כמה עלי נענע לקישוט
הכנה:
1. את המלפפונים מגרדים על מגרדת או קוצצים דק.
2. קוצצים את השמיר ומערבבים את הכל ביחד.
3. אפשר להוסיף גם נענע לכל התערובת- משדרג את הטעם והרעננות.
4. לחובבי הז'אנר, תוספת של טחינה גולמית מסמיכה את המרק ומעניקה לו טעם מיוחד.
5. הטעם משתפר לאחר אישפוז של כמה שעות במקרר
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: מהכמות מתקבלות כ- 4 מנות, כל מנה מכילה כ- 200 קלוריות וכ- 400 מ"ג סידן, כאשר חלק גדול מהסידן במתכון מגיע דווקא …מהשמיר! (תודו שהופתעתם). לסידן יש חשיבות גדולה עבור ספורטאים, בעיקר אלו המעמיסים על השלד ומפרקים כמו רצים למרחקים או טריאתלטים. במהלך הפעילות נוצרת פגיעה בחלק מרקמות הגוף, בניהן גם בעצמות. במידה ולא נצרך מספיק סידן באופן יומי, ייווצר חוסר שעלול להוביל לפציעות (כדוגמת "שבר מאמץ") ואפילו לאוסטופורוזיס. הסיכון גבוה ביותר אצל נשים, כאשר אצל ילדים קיים סיכון נוסף והוא חוסר בניה ראשוני של מסת העצם. כמות הסידן המומלצת היא 800-1500 מ"ג ליום, כתלות בגיל ובמין.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".