איך אני יודעת בדרך כלל שסוף שבוע גשום וסוער ממשמש ובא? כשהעורך מתקשר לבדוק איתי מה אני מכינה למתכון השבועי. כך גיליתי לצערי שאת סוף השבוע הקרוב לא אבלה בירח דבש עם האופניים החדשים שלי, אלא כנראה, בבדיקת יכולת עבודה רציפה של החימום בביתי ואכילת מרק, כמובן
מאת:מרב אדלר
המצרכים:
• בצל גדול קצוץ
• 3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
• שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
• ליטר וחצי מים ועוד כוס אחת
• חצי כוס גריסים- מושרים במים לשעה
• מלח, מעט פלפל
הכנה:
1. מאדים מעט את הירקות בשמן זית בתוך סיר, עד שיתרככו.
2. מוסיפים את המים, המלח והגריסים, מרתיחים ומבשלים כשעה.
3. להגשה מרשימה, חלבית ועשירה יותר- לפני ההגשה מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה ומקשטים בעירית קצוצה.
15.2.2012
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילומים: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".