במתכון מנצח השבוע נזכרת מרב אדלר במשקה אליו התוודעה בעת הטיול לברזיל ומציעה לכולם לנסות
מאת:מרב אדלר
כשנסעתי לברזיל, בגיל 21, גיליתי עולם שלם של "Sucos", השייקים והמיצים הטבעיים הנמכרים תחת כל עץ רענן ומופקים מכל פרי שאפשר להעלות על הדעת. ניסיתי הכל מכל וכל, אבל הכי קשה היה לי לעכל את משקה האגוואקטה, אבוקדו בפורטוגזית, אשר משוקשק עם אבוקדו, בננה, חלב ו… סוכר. בארץ אנחנו רגילים לאכול את האבוקדו בגרסה מלוחה, ונדמה שכך אוכלים אותו כולם: כממרח עם ביצה קשה ומיונז, עם מלח, לימון ושמן זית, או כסלט גוואקאמולי, ובכל מקרה, תמיד בגוון מלוח, חמוץ או חריף. באותה מידה קשה שלנו קשה להאמין שהאבוקדו יכול להיאכל כמתוק, לברזילאי קשה להאמין שאפשר לאכול אותו כמלוח/חמוץ.
אם זו הפעם הראשונה שאתם טועמים אבוקדו מתוק, זה המתכון המושלם להתחיל ממנו. את המתכון קיבלתי מחברתי אירית סחר. אצלה הוא משמש כקינוח אבל אצלי הוא הפך לנשנוש מפנק לאחר הצהריים ויכול בהחלט להחליף ארוחת בוקר. המשפט "אין דבר, מחר נקנה עוד אבוקדו" מעולם לא היה נכון כמו בחורף הזה, ומאז תגלית המוס המופלא הזה, האבוקדו אצלי אינו מספיק להבשיל- וכבר נעלם. כמה טעים, ככה בריא.
המצרכים:
• 2 אבוקדו
• 2 לימונים, סחוטים למיץ
• 2 כוסות חלב (למי שאינו צורך מוצרי חלב, אפשר להחליף בחלב סויה או חלב קוקוס)
• תפוז אחד, סחוט למיץ
• 1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
פשוט מכך לא יכול להיות: הכל לבלנדר, לטחון עד למרקם קטיפתי ולהגיש.
אפשר כמובן, וכך אני עושה, להקטין (מאוד) את כמות הסוכר. הטעם- מושלם.
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט:
האבוקדו הוא פרי מבחינה בוטנית, ותכולת השומן שבו יכולה לנוע בין 20% ל-40%, בתלות בזן ובתקופה בה נקטף. האבוקדו מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם במגוון דרכים – הפרי העשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות המסייעות למניעת מחלות לב וכלי דם, מכיל כמות גדולה של פיטוסטרולים שחוסמים ספיגה של כולסטרול מהמון, וסיבים מסיסים רבים שתורמים להוצאה של כולסטרול מהגוף.
כמו כן האבוקדו עשיר בויטמין E, מגנזיום ואשלגן.
ויטמין E מהווה נוגד חימצון חשוב, שבנוסף למניעת חמצון שומנים בכלי הדם (ובכך תורם גם הוא לבריאות כלי הדם והלב) מסייע גם להפחית סיכון לסוגי סרטן שונים (בעיקר סרטנים הורמונליים כמו שד וערמונית), פרקינסון ואלצהיימר.
בנוסף, מכיל האבוקדו מעל ל-2% חלבון (שזהו אחוז גבוה ביחס לפירות אחרים).
בשל תכולת המגנזיום שבו, הוא מומלץ במיוחד לספורטאים ולמי שסובל מהתכווצויות שרירים בלילה.
מבחינה קלורית, האבוקדו עשיר יותר בהשוואה לשאר הפירות. חצי אבוקדו עשוי להכיל 120 עד 140 קלוריות.
• כמות הקלוריות במתכון – כ- 1900 קל' לכל המוס.
13.2.2013
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".