מתכון מנצח- מאפה אורז בשכבות

המתכון הזה נולד עקב כורח- משך שבוע וחצי לא היה לי גז בבית. התנור היה מפלטי האחרון (גיליתי שבשעת דוחק אפשר להכין גם חביתה בתנור!) והכורח, כידוע, הוא אבי כל המצאה. אז במקום לבשל- אפיתי
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


המתכון הזה נולד עקב כורח- משך שבוע וחצי לא היה לי גז בבית. התנור היה מפלטי האחרון (גיליתי שבשעת דוחק אפשר להכין גם חביתה בתנור!) והכורח, כידוע, הוא אבי כל המצאה. אז במקום לבשל- אפיתי

מאת:מרב אדלר


מאפה אורז בשכבות:

מתכון מנצח- עוגת אורז ותפוחי אדמה:




החומרים:

1 כוס אורז מלא
1 גזר מגורר
1 בצל גדול קצוץ דק או מגורר (וסחוט)
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 כף פפריקה
1 כף כורכום
1 כפית כמון
1 כף שמן זית
2 כוסות מים רותחים
+ מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
1. את האורז המלא אני נוהגת להשרות מספר שעות במים לפני הבישול, לפעמים גם לילה ויותר, תוך כדי החלפה של המים מדי פעם. לקראת ההכנה מסננים את האורז ומערבבים לתוכו את התבלינים ושמן הזית.
2. משמנים במעט שמן זית קרקעית של פיירקס שיכיל את כל הכבודה.
3. מתחילים בבניית השכבות: פרוסות של תפוחי אדמה, מעליהן בצל מגורד (את הבצל אפשר ואפילו רצוי לטגן, אבל אני כאמור הייתי מנועה מכל פעולה הקשורה באש…), מעליהן פרוסות פטריות, מחצית מכמות האורז ומחצית מכמות הגזר. ממשיכים בעוד שכבת בצל, ושוב בהפוך: גזר, אורז, פטריות, בצל ומלמעלה שוב תפוחי אדמה. זו לא תורה מסיני ואפשר לשחק עם השכבות.
4. שופכים מעל 2 כוסות מים רותחים ומאשפזים בתנור כשעה וחצי על חום 180 מעלות. הופכים בזהירות על צלחת הגשה.



אורית שמש, דאטנית קלינית ותזונאית ספורט:  התבשיל מכיל כ-10 מנות, כל מנה מכילה 170 ק"ל ו-2 מנות פחמימה. ייחודיות התבשיל נעוצה בשימוש בכורכום – הכורכום הינו שורש, הדומה בצורתו הטבעית לשורש הג'ינג'ר. השימוש בכורכום נפוץ במזון כנותן צבע וטעם בתבשילים, ממרחים ותערובות תבלין שונות כגון אבקת הקארי. בנוסף לשימוש הקולינרי, לצמח שימוש רפואי ברפואה המסורתית ההודית והסינית, בהן הוא משמש כרכיב אנטי דלקתי.  הכורכום מכיל כוכומין, שהוא הפיגמנט העיקרי המקנה לכורכום את צבעו הכתום (אם הכורכום צהוב – אין זה צבעו המקורי, אלא תוספת צבעי מאכל), וכן שמן אתרי בגוון צהוב-כתום. שילוב שני הרכיבים ביחד הראה פעילות אנטי דלקתית ואנטי סרטנית בבני אדם טובה יותר מאשר פעילות של הכוכומין לבדו. מסיבה זו יש לצרוך את אבקת הכורכום במזון ולא רק את הכוכומין כרכיב מבודד (כמו בקפסולות).





המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.

צילום: מרב אדלר




מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג