כל כך קל להכין לבּנה בבית שמוזר לי שיש אנשים שקונים מן המוכן. הפעם הכנתי לבנה בגיוון טעם, יצא כל כך טעים ומיוחד שאימצתי לפעמים הבאות. לילה לפני טיול ואתם מסודרים עם הפיקניק
מאת:מרב אדלר
לבנה שום ונענע
החומרים:
• מיכל ענק (2 ליטרים) של יוגורט 4.5%
• מיכל שמנת חמוצה
• צרור נענע שטוף
• שיני שום קלופות
• מלח גס
• עוד תזדקקו ל: מסננת, חיתול נקי/גליל בד מגבת אופן ההכנה:
1. מרפדים את המסננת בחיתול או בכמה דפי בד מגבת.
2. שופכים את היוגורט והשמנת ומפזרים חופן קטן של מלח גס.
3. טומנים כמה שיני שום בתוך היוגורט ומניחים מעל או מהצד את צרור הנענע ועוד חופן מלח גס.
4. היוגורט יגיר הרבה נוזלים בשעות הבאות. השאירו את המסננת בכיור או קשרו את קצוות החיתול ותלו על הברז או על וו שמתחתיו יוכלו הנוזלים להתנקז.
"קשרו את קצוות החיתול ותלו על הברז או על וו שמתחתיו יוכלו הנוזלים להתנקז"
5. תנו ללבנה לעמוד בין 5 – 12 שעות, תלוי ברמת הסמיכות אותה אתם מעדיפים. ככל שיחלפו יותר שעות הלבנה תהיה סמיכה יותר- ובהתאמה גם שמנה יותר… במזג האוויר הנוכחי אפשר להשאיר את הלבנה בחוץ גם לילה שלם. אם בכל זאת מכניסים למקרר, הכניסו עם קערה מתחת למסננת ורוקנו אותה לעיתים תכופות בשעתיים-שלוש הראשונות.
ככה זה נראה אחרי החיתול
6. כאשר הלבנה מוכנה היפכו את החיתול לתוך קערת אחסון. שפע של שמן זית משובח מעל, זעתר, סלט עגבניות ופיתה טרייה. מעדן.
7. השמנת החמוצה אינה חובה כמובן, אך היא מעדנת את הטעם החמצמץ של הלבנה.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".