הוא מרענן, שונה ומפתיע בטעמים שלו. משתדך מצוין לאורז לבן קר ואי אפשר להפסיק לאכול אותו. את החריפות אפשר לווסת על ידי משחק עם הג'ינג'ר והפלפל החריף. המתכון המנצח של השבוע- גזרים ומלפפונים בנוסח סצ'ואן
מאת:מרב אדלר
גזרים ומלפפונים בנוסח סצ'ואן:
החומרים:
6 מלפפונים – קצוצים למקלות או חצאי עיגול
6 גזרים – קצוצים למקלות או חצאי עיגול
הרבה גבעולי סלרי
המון כוסברה קצוצה
מלא בצל ירוק
אופציונאלי – פלפל ירוק חריף
לרוטב:
3 – 4 כפות סוכר חום
4 כפות שמן שומשום
4 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב תאילנדי מתוק חריף
6 – 7 שיני שום מעוכות
ג'ינג'ר מגורד
קורט מלח
אורית שמש, דאטנית קלינית ותזונאית ספורט: מבחינת הערך הקלורי, הסלט עצמו 440 קק"ל לכל הכמות ועם הרוטב 1200 קק"ל.
ועל שום מה שום בספורט? השום עשיר בנוגדי חמצון המאטים את תהליכי ההזדקנות, תורמים לבריאות. מערכת העיכול, שומר על רמת סוכר קבועה בדם, מוריד כולסטרול ושומנים בדם ומונע יצירת קרישי דם. אצל ספורטאים, הגוף רגיש יותר ופגיע יותר למחלות עקב אימונים אינטנסיביים ותכופים, חוסר מנוחה ושינה ותזונה לא מספקת. כתוצאה מכך עלול הספורטאי להגיע לקו הזינוק בכושר, אבל… חולה. השום נחשב כאנטיביוטיקה טבעית ויעיל בטיפול בשיעול והצטננות. שילובו בתפריט יכול לעזור בחיזוק המערכת החיסונית.
והריח? יכול להיווצר ריח חריף מהפה ומזיעת הגוף עד כ 6 שעות לאחר אכילת השום. מקור הריח בחומר הפעיל בשום בשם אליצין. את הריח מהפה ניתן לפתור בעזרת לעיסת פטרוזיליה או שתיית חלב.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".